45 de ambasadori şi senatorul Mircea Andrei, la Curtea de Argeş

# Nimeni din conducerea primăriei nu a întâmpinat delegaţia, deşi angajaţii ştiau de vizită # Senatorul Andrei: „Îmi este ruşine pentru deputatul Mircea Drăghici că nu a fost de faţă la o asemenea acţiune!” # Şeful PDL Argeş s-a supărat pe proasta administrare a Bisericii Domneşti. Vineri, o zi în care angajaţii statului se uită la ceas să plece cât mai repede acasă, a reprezentat pentru Curtea de Argeş un moment cheie pentru o eventuală dezvoltare turistică, atât de mult dorită de argeşeni. O treime din Corpul Diplomatic rezident în România s-a aflat în vizită în Oraşul Basarabilor, pentru a cunoaşte şi promova valorile şi istoria locală. 45 de ambasadori din întreaga lume au venit la Curtea de Argeş în cadrul unui proiect al Ministerului Turismului, fiecare cu insigna şi brand-ul ţării sale.

Directorul muzeului să-şi dea demisia!

Cel care a reuşit să organizeze această importantă vizită este senatorul PDL Mircea Andrei, acelaşi care s-a străduit, în ultimele luni, să atragă atenţia autorităţilor centrale asupra zonei argeşene. Cu sprijinul unei echipe mici dar puternice, parlamentarul a adus vineri la Curtea de Argeş o coloană oficială, formată din secretari de stat, politicieni şi diplomaţi străini. Acest fapt, se pare, nu a însemnat nimic pentru autorităţile locale, pentru că absolut nimeni din conducerea administraţiei publice nu a venit să întâmpine diplomaţii. Mai mult, directorul Muzeului Municipal, Florin Scărlătescu, era la doar doi paşi de Biserica Domnească – principalul punct al vizitei. Cu toate astea, nu s-a deranjat să explice ambasadorilor câte ceva din frumoasa istorie a zonei. Ceea ce a declanşat mai multe reproşuri din partea senatorului Mircea Andrei este proasta administrare de către Primărie a Bisericii Domneşti, unde iarba acoperea curtea la fel ca pe maidan. „Cer public demiterea directorului Florin Scărlătescu, pentru nesimţirea de care a dat dovadă, stând încuiat înăuntrul muzeului. Am constatat o lipsă totală de interes din partea politicienilor şi decidenţilor locali în a promova zona pe care o reprezintă”, a declarat senatorul, jignit de lipsa de interes a autorităţilor locale.

Din partea bisericii, vicarul Nicolae Brânzea

Deşi Biserica Domnească se află în administrarea primăriei Curtea de Argeş, există pe rol un proces şi dăinuie de mulţi ani un întreg conflict între primărie şi Episcopie, fiecare cerând dreptul asupra acestui monument istoric. Cu toate astea, nici măcar Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscop de Argeş, nu a fost prezent la această importantă întâlnire. A fost, însă, de faţă, vicarul eparhial Nicolae Brânzea, ca reprezantant al biserciii argeşene. Acesta i-a condus pe oficialii străini la mănăstirea Curtea de Argeş. „Am încercat să le prezentăm înalţilor oaspeţi cultura şi tradiţiile din Curtea de Argeş pentru a duce mai departe, în ţările pe care le reprezintă, un punct de vedere obiectiv despre turismul argeşean”, ne-a spus vicarul Nicolae Brânzea.

Ştefan Lăzăroiu: Aceste vizite se vor concretiza în rezultate ale proiectelor viitoare!

Unul dintre liderii PDL pe zona Curtea de Argeş, Ştefan Lăzăroiu, nu a reuşit să întâmpine diplomaţii, însă este foarte bucuros de faptul că această vizită s-a concretizat. „Este vorba de o iniţiativă a senatorului Mircea Andrei, foarte bine-venită, ca de altfel, toate acţiunile pe care le-a întreprins în doar câteva luni pentru zona Curtea de Argeş. Sunt extrem de bucuros că se concretizează câte ceva, iar aceste vizite ale autorităţilor statului, şi nu numai, vor avea urmări reale în cadrul proiectelor ce se vor derula pe viitor la Curtea de Argeş şi în comunele din jur”, ne-a spus Ştefan Lăzăroiu.

„Când nu sunt licitaţii, nu sunt interesate nici oficialităţile PSD”

Din păcate, oameni cu influenţă şi cu putere de decizie au ignorat complet evenimentul. Această vizită a adus în Oraşul Basarabilor o treime din întreg Coprul diplomatic, iar primar şi parlamentari pe care cetăţenii din Curtea de Argeş i-au votat nu s-au arătat interesaţi să convingă reprezentanţii lumii că oraşul merită vizitat de turişti şi dezvoltat economic. „După câte se constată pentru judeţ nu lucrează cei care îl reprezintă. Când nu sunt licitaţii nu sunt interesate nici oficialităţile PSD. Îmi aduc aminte cu tristeţe că în urmă cu două luni pesediştii se înghesuiau să fie văzuţi la semnarea contractului prin care guvernarea pe care dumnealor o critică a adus bani în muncipiul Curtea de Argeş. În schimb, într-o acţiune de promovare a judeţului niciun reprezentat al PSD nu a fost prezent. Îmi este ruşine pentru deputatul Mircea Drăghici că nu a fost de faţă la o asemenea acţiune şi este dezarmant pentru primărie şi pentru conducerea judeţului să nu participe la un asemenea eveniment”, a subliniat senatorul Mircea Andrei.
Adelina Voicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea