PNL Argeş solidarizează cu profesorii argeşeni

# Aproape 2.000 de cadre didactice din România şi-au luat concediu fără plată în acest an sau şi-au dat demisia. Peste 8.000 de profesori umiliţi de salariile indecent de mici, de condiţiile insalubre în care muncesc şi de manualele învechite pe baza cărora îşi desfăşoară activitatea ei şi elevii lor, au participat la protestul desfăşurat sub deviza „Salvaţi şcoala românească", organizat chiar de Ziua Mondială a Educaţiei din 5 octombrie 2010.
Câteva sute dintre aceştia, afiliaţi sindicatelor din învăţământul argeşean, au protestat împotriva procedurilor de comasare a şcolilor, a disponibilizărilor făcute în sistemul educaţional, a lipsei unei finanţări echitabile a acestuia, a veniturile reduse drastic dar şi a încadrării necorespunzatoare cu statutul lor social în noua grilă prevazută de Legea salarizării unitare.
În 2010, în România au dispărut 15.000 de posturi din învăţămant, pe lângă cele 17.000 reduse în 2009. Aproape 2.000 de cadre didactice din România şi-au luat concediu fără plată în acest an sau şi-au dat demisia.
Probabil, luând în considerare aprecierile repetate ale primului-ministru Boc conform cărora sistemul educaţional din România este supradimensionat dar şi la îndemnul Preşedintelui României, profesorii au ales să plece la muncă în străinătate.
Liberalii argeşeni susţin protestul profesorilor şi solicitările acesora de revenire cât mai rapidă la salariile din decembrie 2009 şi de stoparea a procesului de închidere a unităţilor şcolare din judeţul Argeş.
Totodată, având în vedere ca procedura asumării răspunderii pe legea Educaţiei este total nejustificată în acest caz, dat fiind faptul că prevederile acestui act normativ o sa aibă aplicabilitate abia în anul şcolar următor, solicităm partidului de guvernământ să permită adoptarea acestuia prin dezbatere parlamentară, la care să participe şi reprezentanţii sindicatelor din învăţămant. S-ar putea da naştere astfel unui dialog social real între societatea civilă, profesori, politicieni şi reprezentanţii Guvernului, fapt ce ar putea asigura un rezultat pozitiv şi unanim acceptat în acest proces legislativ cu efecte atât de importante asupra României de azi şi de mâine.
Încheiem prin a ne arata aprecierea sinceră faţă de modalitatea de protest aleasă de cadrele profesorale participante la mitingul din 5 octombrie 2010 din Bucureşti. Aceştia au dat încă o data dovadă calităţii lor umane şi au ales să îşi strige nemulţumirile cu respectul cuvenit faţă de instituţiile statului dar şi faţă de evenimentul nefericit petrecut în familia preşedintelui Traian Băsescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea