Şedinţă extraordinară de Consiliu Local - cu scandal - la Costeşti

# Viceprimarul oraşului şi consilierii locali PSD au votat împotriva a două proiecte de finanţare nerambursabilă #l Să-l plătească domnul Nicolescu pe viceprimar, pentru că stă toată ziua la asfaltarea drumului judeţean” – Primarul Ion Baicea. Săptămâna trecută, marţi, s-a consumat un nou episod din lupta politică – devenită deja penibilă – ce se duce în Consiliul Local Costeşti. Primarul localităţii a convocat o Şedinţă Extraordinară  în vederea adoptării a două proiecte de Hotărâre. Acestea vizau două proiecte de importanţă majoră în dezvoltarea oraşului Costeşti, şi anume: „Reabilitare şi modernizare străzi urbane, poduri, trotuare şi parcări în oraşul Costeşti, judeţul Argeş” precum şi „Realizare sistem de supraveghere video pentru creşterea siguranţei cetăţenilor şi prevenirea criminalităţii din oraşul Costeşti, judeţul Argeş”.  Este important de menţionat faptul că aceste proiecte vizează atragerea de fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-20123, contribuţia proprie din bugetul oraşului fiind una de numai 2%.
Cu toate acestea, poate pentru a nu încălca o tradiţie de a spune ”nu” indiferent de proiectele supuse la vot, reprezentanţii PSD s-au opus acestora. Această opoziţie, făcută numai de dragul opoziţiei, a fost de fapt un vot negativ adus la adresa întregii comunităţi, dacă ţinem cont că a fost vorba despre atragerea unor fonduri destinate unei mase largi a locuitorilor oraşului. Primarul Ion Baicea, întrebat despre cum au decurs „ostilităţile” la şedinţă, ne-a declarat: „viceprimarul  a început o pledoarie cum că proiectele sunt tot la Călăraşi, că sunt pe lista de rezervă, că oraşul nu va vedea niciodată implementate aceste proiecte, că eventualele contestaţii vor împiedica punerea acestora în practică şi multe altele… apoi a început să-şi întrebe consilierii (ai PSD, n.r.): noi ce facem acum, votăm? Câţiva consilieri i-au răspuns viceprimarului (care este şeful filialei locale a PSD, n.r.): cum domnule, dacă la partid ne-ai pus să semnăm că vom fi împotrivă, ne-ai ameninţat că altfel ne dai afară, cum să nu fim acum împotrivă?”  Aşa încât, la comanda de partid şi mai ales a liderului acestuia, toată organizaţia PSD a votat împotriva acestui proiect.

Să-l plătească domnul Nicolescu pe viceprimar, pentru că stă toată ziua la asfaltarea drumului judeţean…

Cu privire la asfaltarea drumului judeţean de la Pârvu Roşu, primarul ne-a mai declarat, cu privire la vicele Mimi Niţă: „Eu i-aş recomanda să nu mai stea acolo, acolo este o investiţie a Consiliului Judeţean, unde stă toată ziua. Dânsul însă nu este plătit din banii Consiliului Judeţean, ci din banii Primăriei. Dacă vrea să fie plătit de domnul Nicolescu pe foaie de prezenţă, este treaba Domniei Sale. Să-l plătească domnul Nicolescu pe viceprimar, pentru că stă toată ziua la asfaltarea drumului judeţean. Dar lumea nu mai e proastă… Dânsul nu are nici o atribuţie acolo…”

Vicele Mimi Niţă, drumul judeţean  şi biserica din Pârvu Roşu. Constantin Tămagă a ajutat parohia

cu bani pentru racordarea bisercii la reţeaua de electricitate.
Mânaţi de o curiozitate aproape bolnavă, ne-am suit în maşină şi am luat-o spre… Pârvu Roşu. Nu de altceva, însă chiar am vrut să îl vedem pe vice la munca… la negru. Eroare însă, viceprimarul de Costeşti nu era la supravegherea şoselei, ci la… biserică!!! Da, aţi citit bine , la biserică. Şi nu era singur, ci alături de Constantin Tămagă
Mimi Niţă: „Avem 3,6 kilometri de drum. Este drum judeţean, ce face legătura cu locuitorii oraşului Costeşti. Este un lucru extrem de important pentru locuitori, se poate face acum legătura cu civilizaţia…”
No comment! Putem comenta - şi aprecia - totuşi iniţiativa lăudabilă a senatorului Constantin Tămagă de a dona o anumită sumă de bani pentru racordarea bisericii din Pârvu Roşu la reţeaua de electricitate. Ocazie cu care ne permitem să îl şi felicităm pe domnul senator pentru gest…
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea