Adi Moisescu este de un an şef la Apele Române

Adrian Moisescu este unul din politicienii tineri ai PDL-ului. Putem spune, cu certitudine, că este mai mult un tehnocrat decât un politician. Recent s-a împlinit un an de când a fost desemnat să se ocupe de direcţia cu cele mai mari probleme din judeţ, motiv pentru care am considerat de cuviinţă să îi punem câteva întrebări.
# Aţi împlinit un an de când aţi preluat această Direcţie care, la vremea aceea, era înglodată în datorii. Ce s-a întâmplat în această perioadă?
- Am făcut ceea ce trebuia făcut. Spun asta pentru că nu am inventat eu mersul pe bicicletă. Am făcut ce trebuia să fac, am muncit mult şi rezultatele au venit. Pot să spun că am intrat în normalitate.  Consider că este important însă de menţionat că a fost un succes de echipă, atât la nivelul conducerii Administraţiei Bazinale Argeş-Vedea cât şi datorită conducerii ANAR Bucureşti. În viaţă trebuie să ai şi noroc, iar eu am avut acest noroc pentru că „şeful banilor” de la ANAR - directorul economic a făcut parte din Comitetul de Direcţie al Administraţiei Bazinale. Şi asta a ajutat mult.
# Sunteţi mulţumit de echipa din subordine?
- Consider că orice conducător puternic trebuie să aibă în subordine oameni puternici. Nu am schimbat pe nimeni din echipa pe care am „moştenit-o” la venirea în Direcţie, acum un an. Toţi şefii de servicii dar şi directorii sunt persoane competente, profesionişti. Am schimbat însă procedurile de lucru. Fiecare activitate are atribuită o procedură de lucru, ceea ce uşurează mult munca şi creşte eficienţa acesteia.
# Cum mai staţi cu banii, pentru că acum un an datoriile Direcţiei erau de circa 150 miliarde de lei vechi.
- Nu mai avem nici un leu datorie. Am reuşit să închidem toate restanţele pe care le aveam, bineînţeles tot cu ajutorul ANAR-ului. În momentul de faţă facem eforturi şi cred că am reuşit deja să stabilim un echilibru între cheltuieli şi plăţi, echilibru deosebit de important pentru bunul mers al lucrurilor.
# Apropo, vă servim şi una „amăruţă”. Se spune prin târg că sunteţi cel mai zgârcit director de instituţie deconcentrată. Vă deranjează?
- Deloc, şi chiar recunosc acest lucru. Sunt, într-adevăr, zgârcit. Iar zgârcenia în cheltuirea banilor am  preluat-o de la firma pe care o administrez. La Direcţie am considerat necesar să aplic aceleaşi reguli de prudenţă şi atenţie ca şi când aş gestiona bani din propriul cont, cu un plus chiar de grijă, fiind vorba totuşi de fondurile statului, pentru care trebuie să dai socoteală.
# Aţi marcat în vreun fel împlinirea unui an de directorat?
- Pot spune că da, am invitat toţi şefii şi directorii la o mică petrecere, petrecere care a fost de fapt organizată nu pentru împlinirea unui an de când sunt director, ci mai mult pentru intrarea într-un an fiscal fără datorii, datorii care erau nu numai apăsătoare pentru toţi, ci şi purtătoare de dobânzi şi penalităţi.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea