Deputatul Radu Vasilică ameninţă: “Dacă Argeşul nu va fi centru regional, vom vota împotriva regionalizării”

Toți cei 17 parlamentari de Argeș (USL, PP-DD și PDL) au semnat o cerere de audienţă la primul-ministru Victor Ponta, în problema regionalizării. Mai mult, Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea au fost invitați să vină în Argeș pentru  a li se explica de ce judeţul nostru  merită tratat ca o putere economică şi de ce ar fi bine ca centrul regional  să fie la Pitești.
După ce  premierul Victor Ponta a  dat semnale clare că, în problema regionalizării, va tranşa în favoarea Prahovei disputa cu Argeșul, au apărut  şi reacţii ceva mai dure ale oficialilor judeţului nostru. La sfîrşitul lunii august, în sedinţă de partid, preşedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, s-a arătat nemulţumit de faptul că regiunea Sud va avea centrul regional la Ploiesti, în loc de Pitești.  La rândul său, Prefectul de Argeș, Cristian Soare, le-a cerut tuturor parlamentarilor din județ, indiferent de culoarea politică, să semneze o cerere de audiență la primul ministru Victor Ponta pentru a-şi putea expune argumentele pentru care Piteștiul ar trebui să fie  capitală de regiune, varianta agreată de USL Argeș fiind aceea în care Argeșul și Prahova ar ajunge în regiuni separate.
Cel mai vehement în  declaraţii a fost însă Radu Vasilică, deputatul de Argeş ameninţând  că, dacă primul ministru nu va ține cont de puterea economică a Argeșului și nu va stabili centrul regional în județul nostru, parlamentarii argeșeni ar putea vota împotriva proiectului de regionalizare
“Argeșul ar trebui tratat la nivelul performanțelor electorale iar Guvernul trebuie să ia în seamă faptul că este în formula actuală și datorită nouă, datorită performanțelor pe care PSD Argeș le-a avut de-a lungul timpului. Dacă nu vom fi centru regional, s-ar putea să nu votăm regionalizarea!” a declarat parlamentarul de Argeş, explicând că varianta în care Argeșul și Prahova ar fi puse în regiuni separate este agreată înclusiv de către de președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma. Argumentele lui RaduVasilică ţin de puterea economică a celor două judeţe, care n-ar putea fi exploatată  cum trebuie dacă Argeşul şi Prahova ar ajunge în aceeaşi regiune.
“Nu se poate ca o regiune să conțină doi poli economici puternici” a declarat deputatul care a dat  exemplul altor  judeţe pentru care creionarea  regionalizării s-a  făcut ţinându-se cont de aceste aspecte. În Comitetului Executiv al PSD, premierul Victor Ponta a anunţat că  prioritatea legislativă a social-democraţilor va fi ca regionalizarea să se facă prin proiect de lege fără să se mai aştepta revizuirea Constituţiei. C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea