Se reiau licitaţiile pentru Academica şi cantina UPIT

# Reprezentanţii UPIT nu-şi fac speranţe prea mari în  privinţa investitorilor. Pentru că la precedenta licitaţie pentru închirierea spaţiului de la Academica nu s-a prezentat nimeni, Universitatea din Piteşti reia procedurile. Deşi a mai scăzut, chiria îi ţine încă departe pe eventualii investitori. Nici cantina din strada Gheorghe Doja nu pare să mai aibă prea multe şanse să redevină funcţională.
Precedenta licitaţie organizată de UPIT pentru închirierea Academica Intim Do a avut loc pe 24 iulie 2013. Niciun investitor nu s-a prezentat, atunci,  cu oferte! Motivul? Chiria uriaşă de 90 de lei/mp/lună (aproximativ  29.000 de lei lunar pentru întregul spaţiu), plus depunerea unei garanţii de bună execuţie, reprezentând contravaloarea chiriei pe 4 luni, la care s-a adăugat o serie de condiţii restrictive, printre care şi cea referitoare la interzicerea comercializării băuturilor alcoolice!
Ulterior acestui demers eşuat, conducerea Universităţii din Piteşti a căutat soluţii pentru  schimbarea condiţiilor în care spaţiul poate fi închiriat. Cu unele mici modificări, procedura este, acum, reluată. Potenţialii investitori sunt aşteptaţi să se înscrie la licitaţie până pe 18 septembrie. “Nu ne facem speranţe mari că investitorii se vor înghesui să vină la Academica. Chiria îi sperie în continuare, deşi am reuşit s-o reducem cu aproape 1000 de euro. Mai mult nu ne permite legea.  Garanţia rămâne, iar cel care va închiria spaţiul  trebuie să asigure un meniu pentru elevi şi profesori  de 25 de lei/zi, pentru cele trei mese.”,  explică Mircea Bărbuceanu, liderul Sindicatului Liber al Universităţii din Piteşti.
O altă modificare, făcută tot în ideea atragerii de investitori, este perioada pentru care spaţiul poate fi închiriat: 5 ani .  “Până acum, era vorba de o perioadă de 3 ani şi de avizul anual al Consiliului de Administraţie al UPIT. Numai că, privind din punctul de vedere al celui care  va investi aici, ne-am dat seama că nimeni n-ar face o investiţie atât de mare pentru 3 ani, aşa că am mărit perioada cu doi ani.”, mai spune lideul SLUP
O altă condiţie pentru cei care vor să participe la licitaţia din 19 septembrie este legată de cifra de afaceri - min. 100.000 de lei.

Un singur investitor înscris la licitaţia pentru închirierea cantinei din strada Gheorghe Doja

În condiţii similare este scoasă la licitaţie şi cantina UPIT din strada Gheorghe Doja. Termenele sunt aceleaşi, chiria lunară este însă mai mică: 4400 lei.
“Spre deosebire de Academica, unde de doi ani n-a mai venit niciun investitor, cantina din Doja a fost inchiriată până în august, numai că investitorul a renunţat din cauza chiriei mari şi a celorlalte condiţii. Faptul că nu pot fi vândute băuturi alcoolice şi faptul că nu poţi practica adaosuri mari, astfel  încât să câştigi mult de la puţini, fac neatractive aceste spaţii, iar noi nu putem schimba prea mult condiţiile, pentru că legile ne constrâng!“, explică liderul SLUP, Mircea  Bărbuceanu.
Până vineri, 13 septembrie, un singur investitor îşi anunţase participarea la licitaţia pentru închirierea  cantinei din strada Gheorghe Doja.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea