Reprezentanţii autorităţilor locale şi oamenii de afaceri s-au plâns Ministrului Muncii

# Gheorghe Badea, preşedintele CCI Argeş: “Ne-a deranjat lipsa de transparenţă în procesul regionalizării” # Virgil Dumitru, preşedintele AOA Argeş: ”Legile nu sunt corelate” # Viceprimarul Cornel Ionică: “Licitaţiile se contestă într-un ritm ce nu poate fi controlat”. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a participat, săptămâna trecută, la un seminar despre eficientizarea măsurilor de control în domeniul inspecţiei muncii, găzduit de Universitatea Constantin Brâncoveanu, seminar ce a urmat vizitei efectuate de reprezentanta Guvernului  la uzina "Automobile Dacia" din Mioveni. Vizita a fost efectuată la invitaţia autorităţilor locale care au ţinut, printre altele, să reamintească oficialilor din  Guvern atuurile Argeşului în bătălia regionalizării.
În deschiderea  seminarului,  Mariana Câmpeanu a mărturisit că vizita, după mai bine de 30 de ani, la  uzina ”Automobile Dacia” din Mioveni a  impresionat-o în mod plăcut ”Am fost şocată de ce progrese s-au făcut! De-a lungul anilor am avut mai multe Dacii…Cu o Dacia 1300 am mers  chiar peste un milion de kilometri…”, şi-a amintit Mariana Câmpeanu, care a vizitat câteva obiective din judeţul Argeş însoţită de Ciprian Dragomir, Inspector General de Stat -Inspecţia Muncii.
La seminarul ce a urmat vizitei desfăşurate la uzina Dacia au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, prefectul Cristian Soare, primarul Piteştiului,Tudor Pendiuc şi viceprimarul Cornel Ionică,  dar şi preşedintele Asociației Oamenilor de Afaceri, Virgil Dumitru, preşedintele Camerei de Comerț și Industrie Argeș, Gheorghe Badea, senatorii Ion Popa (PNL) şi Elie Zisu (PNL) şi deputaţii Mircea Drăghici (PSD), Radu Vasilică (PSD) şi Theodor Nicolescu (PNL).

Reproşuri din partea CCI Argeş

Una dintre probleme dezbătute în cadrul seminarului a fost cea a  regionalizării. "Argeşul poate fi o locomotivă a unei întregi regiuni! Din păcate, în ultimii ani, judeţul nostru a cam fost evitat …" a spus preşedintele  CCI Argeş, Gheorghe Badea,  care a afirmat răspicat: “Ne-a deranjat lipsa de transparenţă în procesul regionalizării!” Dacă  Ministrul Muncii s-a abţinut în a face comentarii pe marginea subiectului, cel care l-a temperat pe omul e afaceri a fost preşedintele  CJ Argeş, Constantin Nicolescu: "Dacă Regiunea Sud Muntenia va fi împărţită în două, nu vom fi cu Prahova în regiune. Iar dacă o să fim în aceeaşi regiune, capitala va fi la Bucureşti. Altfel, regiunea noastră va avea Argeşul în prim-plan", a spus C-tin Nicolescu.

AOA Argeş, dispusă să subvenţioneze o şcoală profesională

Virgil Dumitru, preşedintele AOA Argeş, i-a explicat ministrului că actualul sistem de învăţământ este greşit,  că nu face faţă cerinţelor pieţei muncii şi că trebuie  schimbat:” Astăzi nu mai găsim macaragii, lăcătuşi sau sudori tineri … tocmai de aceea AOA vrea să propună  ca, împreună cu Ministerul Educaţiei, să ia o şcoală profesională, s-o subvenţioneze, ca să  facem din ea o şcoală cu adevărat  pentru meseriile de care avem nevoie. Ne angajăm ca în 4 ani să şi demonstrăm că avem dreptate “  a spus Virgil Dumitru.
Tot pe linia formării  tinerilor a venit şi ideea rectorului Universităţii Constantin Brâncoveanu, Ovidiu Puiu, cel care a propus reintroducerea treptelor de liceu I şi a II-a,  astfel încât, după trecerea prin cele două filtre, absolvenţii de liceu să ajungă mai bine pregătiţi în  învăţământul superior care ”până acum s-a axat pe cantitate, dar care va trebui să pună accent pe calitate!”.

Contestaţiile, problema autorităţilor locale

Viceprimarul Cornel Ionică  a încercat să explice ministrului dificultăţile pe care municipalitatea le întâmpină din cauza insolvenţei anumitor societăţi comerciale şi efectele  contestării licitaţiilor organizate pentru lucrările pe domeniul public.
“Se contestă într-un ritm ce nu poate fi controlat… De aici apar o serie de întârzieri“, a afirmat edilul, dând exemplul  lucrărilor de pe străzile Lânăriei şi Costache Negri ce au stat în aşteptare din cauza iniţiativei unor contestatari de profesie. Răspunsul ministrului n-a fost decât o confirmare a problemelor semnalate de autorităţile locale. ”Problema contestaţiilor o avem toţi... este una dintre cauzele pentru care s-au pierdut chiar bani europeni…”, a precizat ministrul, care a sfătuit autorităţile locale să transmită la Ministerul Muncii propunerile de modificare a legislaţiei în sensul evitării pe viitor a unor probleme de genul celor ridicate de edil. Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea