Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni: ”Eu am un angajament cu locuitorii oraşului Mioveni şi, dacă e să mai continui după 2016, voi continua tot aici”

Aşa cum reiese şi din interviul de mai jos, Ion Georgescu se defineşte cel mai mult prin dragostea faţă de semenii săi, în special faţă de conlocuitori, pentru care spune că nu ar lăsa Mioveniul pentru nici o altă funcţie mai înaltă.

”Vreau ca de sărbătorile de iarnă să fac o bucurie tuturor elevilor şi copiilor prin punerea în funcţiune a Palatului Copiilor”

# Domnule primar vă rog să-mi spuneţi care sunt principalele investiţii ce se desfăşoară, în momentul de faţă, în oraşul Mioveni.

- Îmi doresc foarte mult ca luna viitoare să dăm în folosinţă platoul Casei de Cultură, restilizat, cu o arhitectură nouă şi cu o utilitate mult mai mare decât înainte şi, totodată, îmi doresc foarte mult să dau în folosinţă podul de pe Bulevardul I.C. Brătianu, ce reprezintă intrarea principală în oraşul Mioveni. Acest pod va avea o arhitectură modernă, cu patru benzi de circulaţie, un pod care, cel puţin 50 de ani, va putea suporta traficul, indiferent de cât va creşte acesta. De asemenea, vreau ca de sărbătorile de iarnă să fac o bucurie tuturor elevilor şi copiilor din Mioveni prin punerea în funcţiune a Palatului Copiilor, la care tocmai s-a făcut recepţia de lucrări de la constructor, urmând ca în următoarele două luni de zile să-l mobilăm, să-l aranjăm pentru a putea primi în casă nouă, aşa cum se zice, copiii din Mioveni. Mi-aş dori cât mai repede să fie puse în funcţiune toate obiectivele la care se lucrează în momentul de faţă, pentru ca populaţia oraşului Mioveni să beneficieze de aceste lucrări, să beneficieze de utilitatea lor şi să creştem gradul de civilizaţie în fiecare zi ce trece, pentru a atinge gradul civilizaţiei europene. În toate cartierele există cel puţin o lucrare. Încep cu Făgetul, unde se lucrează la canalizare, continui cu cartierul Colibaşi, unde rigolele pluviale vor fi betonate şi aranjate. În Mioveni nu este zonă de blocuri unde să nu fie o lucrare.
# Populaţia din Mioveni  este preponderent tânără, de unde vă place să-l şi intitulaţi ”oraşul tinereţii”. Spuneţi-mi, vă rog, cu ce veniţi în sprijinul acestor tineri din urbea dumneavoastră?
- După cum ştiţi, proiectul pe care l-am lansat de curând, şi anume Parcul Industrial Ştiinţific şi Tehnologic reprezintă prioritatea numărul unu pentru noi, administraţia locală; din punctul meu de vedere, în 2014 – 2015 vom accesa în jur de 50 milioane de euro fonduri nerambursabile pentru construcţia acestuia, iar în 2018 – 2020, eu cred că acolo vor lucra aproximativ 3000 de oameni. Este un proiect pe termen lung ce vizează în primul rând locurile de muncă pentru că la ora actuală asta este principala problemă a tinerilor.
Un alt proiect pentru tineri care va începe la anul este construcţia a 100 de apartamente cu 2 camere, cu o suprafaţă de 62 mp/apartament, ce se adresează familiilor cu vârsta de până în 35 de ani. Fără să se mai împrumute la bănci, aceştia vor face contract cu Primăria Mioveni pe 15 ani, plătind la început un avans de 30%, iar când termină ultima rată, în 15 ani sau poate şi mai devreme, dacă îl achită în avans, devin proprietari. Ca să nu-i mai înglodăm în datorii pe tineri la bănci, unde banca îţi dă astăzi credit cu o dobândă, iar peste doi ani aceasta poate să crească; în acest caz se va face contract direct cu primăria, fară nici o dobândă, se va adăuga doar inflaţia.

 

”În momentul de faţă, căutăm soluţii pentru a uniformiza preţul apei”

# În ce stadiu se mai află proiectul pentru construcţia noului spital?
- De doi ani de zile suntem în instanţă cu câştigarea licitaţiei. Nu pot să înţeleg instituţiile statului, pentru că, în acest caz, scrie clar că este câştigător cel care a oferit preţul cel mai scăzut; cel de pe locul cinci a contestat şi aşa ne judecăm de doi ani de zile... nu ştiu de ce durează atât, dar trebuie să ne apropiem şi de final. Îmi doresc ca acest spital să asigure secţii care nu sunt la ora actuală şi act medical de o calitate superioară faţă de cele existente.
# În cadrul noii ascocieri cu comunele apropiate oraşului Mioveni, prin înfinţarea A.D.I. Valea Argeşului şi Muscelului 2013, care sunt principalele obiective?
- Îmi doresc, prin această asociere, să ajut comunele învecinate care fac parte din această asociaţie să ofere locuitorilor lor servicii de calitate, având în vedere că un sfert din locuitorii acestor comune stau şi în Mioveni, sau lucrează aici, ori ei ori copiii lor. Consider că, dacă Dumnezeu ne-a ajutat, din binele pe care noi îl avem, să facem şi pentru ei ceva. Mi-aş dori ca, în următorii 10 ani, aceste localităţi să fie cât mai aproape de stadiul de oraş. Ce va depinde de noi şi, mai ales, ce depinde de mine, până îmi termin mandatul, în 2016, voi face.
La ora actuală, această asociaţie constă în asigurarea serviciilor de apă, canalizare şi iluminat public. În momentul de faţă, căutăm soluţii pentru a uniformiza preţul apei. Din punctul meu de vedere este anormal ca la Mioveni să fie metrul cub de apă 3,5 lei, iar la Ţiţeşti să fie 4,2 lei, nu e normal. Eu apa o cumpăr de la Uzină şi e 3,5 lei, iar ei, că au puţul lor, plătesc 4,2. Doresc să uniformizez preţul în sensul de a fi mai mic. Dacă va rămâne aşa, cel puţin câţiva ani de zile preţul apei nu va mai creşte. Vreau să dovedesc că ieşirea din A.D.I. Argeş este mai benefică pentru noi, în zona noastră, din toate punctele de vedere, preţ, utilitate şi calitate. Noi nu am făcut această asociere pentru a le lua concetăţenilor noştri bani mai mulţi. Noi am făcut această asociere pentru a face investiţii şi pentru a creşte calitatea serviciilor.

”Din Argeş sau mai exact din Mioveni pleacă 5% din PIB-ul României şi 20% din exportul României”

# Sunt tot mai multe voci care spun că dumneavoastră sunteţi posibilul succesor al președintelui Constantin Nicolescu. Vi s-a propus lucrul acesta?
- Există un preşedinte în funcţie până în 2016 şi consider că PSD-ul, partidul care îl reprezint eu, are pe domnul Tecău şi are şi alţi oameni din zona de centru a Argeşului care pot face acest lucru. Eu am un angajament cu locuitorii oraşului Mioveni şi, dacă e să mai continui după 2016, continui tot aici.
# Să înţeleg că şi dacă vi s-ar propune să candidaţi nu veţi candida? Nu lăsaţi Mioveniul pentru Consiliul Judeţean?
- Cu siguranţă nu. Pentru că muncesc aici 12–14 ore pe zi, într-un orăşel mic. La un judeţ este mult de muncă și nu le poți face pe toate în paralel...
# Cum vedeţi propunerea premierului Victor Ponta de disociere a Argeşului de Prahova?
- Cred că nu a fost atent de la început premierul. Pentru că din Argeş sau mai exact din Mioveni pleacă 5% din PIB-ul României şi 20% din exportul României. Cred că cineva l-a dezinformat pe premier şi, din atâtea probleme, a omis acest lucru. Nu am nimic cu Prahova, nu am nimic cu nimeni, dar, aşa cum a spus şi domnul preşedinte Constantin Nicolescu, cum au spus şi parlamentarii de Argeş, judeţul nostru niciodată nu a fost subordonat Prahovei. Și nici nu cred că se va întâmpla aceasta.
Interviu realizat de Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea