Nicolae Tudose, despre Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Valea Argeşelului şi Muscelului: ,,Pentru noi, ca principal operator de servicii, este un pas mare, este, practic, o provocare”

Nicolae Tudose, directorul S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, principalul operator regional de servicii al Asociaţiei de  Dezvoltare Intercomunitară Valea Argeşelului şi Muscelului 2013, se declară încrezător în potenţialul societăţii spunând că dispune de capital, utilaje, echipamente şi personal specializat în desfăşurarea eficientă a serviciilor publice din cadrul asociaţiei.
# Ca principal operator de servicii de apă – canal al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Valea Argeşelului şi Muscelului 2013, spuneţi-ne care sunt avantajele înfinţării acestei asociaţii?
- Având aceste oportunităţi de dezvoltare, de achiziţii de utilaje performante şi pentru că oraşul Mioveni, credem no, va fi un pol de dezvoltare locală, în asociere cu opt comunităţi limitrofe am înfinţat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Valea Argeşelului şi Muscelului 2013. Prin înfinţarea acestei asociaţii dorim să dezvoltăm reţele de apă şi canalizare în toate localităţiile care fac parte din această asociaţie. Pentru noi, ca principal operator de servicii, este un pas mare, este, practic, o provocare pentru că trebuie să înţelegem că nu este uşor să deserveşti opt localităţi şi să reuşeşti să practici acest serviciu şi la un tarif echitabil.
# S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni este pregătită din punct de vedere al logisticii să mai preia încă opt localităţi?
- Înainte de toate, noi ne-am făcut un calcul atât din punct de vedere al utilajelor cât şi din punct de vedere al personalului şi nu se pune problema să nu putem deservi şi aceste localităţi. Avem, non-stop, dispoziţie  un dispecer şi avem echipe care pot interveni pentru orice problemă. Nu există probleme în acest sens. Noi, de la înfinţarea societăţii, cu sprijinul Consiliului Local Mioveni, am achiziţionat utilaje performante pe fiecare an. Nu mai târziu de luna septembrie am achiziţionat două echipamente performante în adevăratul sens al cuvântului, iar aici aş da exemplu autolaboratorul ce ne ajută să idendificăm probleme pe reţeaua de canalizare. Ştim foarte bine că reţeaua de canalizare este învechită, într-o mare parte a oraşului, are o vechime de peste 20 de ani şi, astfel, în unele zone, din păcate, ne crează probleme nouă şi disconfort cetăţenilor prin faptul că se colmatează şi, în acest fel, apa menajeră refulează în subsolurile blocurilor creând neplăceri locuitorilor din zonă.
# Mai exact, ce face acest autolaborator?
- Acest autolaborator este dotat cu o cameră de filmat care este introdusă prin reţeaua de canalizare şi, în baza computerului de la bordul autolaboratorului, ne sunt emise atât rapoarte, cât şi fotografii cu situaţia din zona vizitată a canalizării. Astfel, acest utilaj ne ajută să identificăm colmatarea conductei de canalizare, spargerea acesteia, chiar şi contrapanta o poate identifica, precum şi multe alte probleme. Avantajul imens al folosirii acestui utilaj, pe lângă intervenţia rapidă la locul cu pricina, este că ne arată exact unde există probleme şi nu mai suntem noi nevoiţi să intervenim pe zone foarte extinse până ajungem la defecţiunea propriu-zisă. Au fost situaţii când a trebuit să săpăm, să spargem asfaltul pe o porţiune de 10 – 20 m până ce am ajuns la defecţiune, iar acest lucru necesită cheltuieli suplimentare.
# Al doilea utilaj pe care l-aţi achiziţionat de curând la ce vă ajută?
- De asemenea, pentru că am avut de fiecare dată şi avem experienţa nedorită a subsolurilor cu mizerie, am achiziţionat un utilaj special pentru spălarea subsolurilor blocurilor. Noi, până acum, foloseam, în rezolvarea acestei probleme, autocombinata, care presupunea nişte costuri mai mari, pe când, cu acest utilaj, vom presta activitate de curăţenie în subsolurile blocurilor la preţuri foarte avantajoase, de o calitate superioară, curăţenie ce constă într-o dezinfecţie şi igenizare profesională, conform normelor în vigoare.
# Ştim că, din anul 2012, după ce Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari a rămas fără fonduri, societatea S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni a preluat şi această sarcină gestionarii câinilor comunitari. Cum aţi reuşit să tineţi în frâu această problemă?
- Noi, din 2010, avem această activitate şi o prestam în paralel cu Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari. Din păcate, situaţia financiară a acestei fundaţii nu i-a mai permis să continue  activitatea şi am fost nevoiţi, cu sprijinul Consiliului Local Mioveni, să achiziţionăm noi această biobază, care era într-o stare deplorabilă,  şi terenurile acesteia, iar acum suntem în curs de modernizare a acestei biobaze. Nu am stat şi nu stăm cu mâinile în sân pentru că am încercat, pe cât posibil, să limităm câinii comunitari de pe domeniul public. Problema cu care ne confruntăm la ora actuală este apariţia, peste noapte, a câinilor din alte localităţi. Mai mult decât atât, au fost identificaţi şi câini crotaliaţi ce aparţineau altor servicii de ecarisaj. Noi avem câini crotaliaţi cu crotaliu alb şi am găsit câini pe străzile Mioveniului cu crotaliu verde, galben. Este clar că aceşti câini au fost aduşi de diferite persoane, dar prin suplimentarea camerelor de supraveghere în oraş, prin apelul către Poliţia Comunitară, sperăm să identificăm aceste persoane care aduc aici câini. Pentru gestionarea cât mai bună a acestei activităţi, noi ne dorim ca, din 2014, să înfiinţăm Poliţia Animalelor. Această iniţiativă este a domnului primar, fiind o idee mai veche a dânsului, care, acum, se dovedeşte viabilă, având în vedere problemele ce au avut loc în alte localităţi. Prin înfiinţarea Poliţiei Animalelor dorim un recesământ total al  acestor animale la nivelul oraşului Mioveni şi, de ce nu, la nivelul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Valea Argeşelului şi Muscelului 2013, în care să avem o evidenţă a lor, un buletin de identitate al fiecărui câine. Totodată, prin recesământul pe care îl vom face, vom impune fiecărui cetăţean ca în momentul în care înstrăinează animalul sau acesta decedează, să fim înştiinţaţi pentru a-l scoate din evidenţele noastre.
***

Salubrizarea oraşului Mioveni

Legat de activitatea de salubrizare, vom continua modernizarea acestui serviciu, pentru că vreau să vă spun că, atunci când auzi locuitorii oraşului, cetăţeni din alte zone, chiar şi ambasadorul Braziliei şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că avem un oraş curat şi nu numai dumnealui a făcut această afirmaţie, orice delegaţie care a fost în oraşul nostru a apreciat curăţenia, este un lucru îmbucurător pentru mine şi pentru colegii mei, pentru că munca noastră nu este în zadar, ci este apreciată atât de locuitorii oraşului Mioveni, cât şi de alte persoane. În momentul de faţă, căutăm noi soluţii pentru restilizarea şi aranjarea spaţilor verzi. Vom continua cu plantarea florilor pentru că florile şi pomii aduc sănătate şi crează un confort de linişte pentru fiecare cetăţean.
Interviu realizat de Lucian Gherguş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea