“Fiecare îşi exprimă părerea în felul lui (…) mai în cunoştinţă de cauză, mai în necunoştinţă de cauză”

# Constantin Nicolescu, referitor la declaraţiile lui Filip Georgescu privind “incompetenţii” actualei guvernări. Deşi reclamă neajunsurile  OUG nr. 77/2013 - privind asigurarea functionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice, preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, spune că Guvernul face eforturi mari pentru a rezolva deficienţele şi explică problemele apărute în aplicarea actului normativ prin raţiuni de natură financiară şi nu prin cauze legate de incompetenţa actualei guvernări, aşa cum a afirmat fostul deputat PSD Argeş Filip Georgescu.
Neajunsurile  semnalate, săptămâna trecută, de Constantin Nicolescu  referitoare la OUG 77 / 2013 pentru stabilirea unor măsuri pentru asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice sunt  o sinteză a problemelor cu  care autorităţile locale, în general, se tot confruntă  de la apariţia actului normativ încoace.
“Ca să ocupi un post de la eliberarea lui până la terminarea concursului, durează între 3 şi 5 luni. E o problemă care rămâne în continuare destul de dificilă pentru autorităţile locale, mai ales în mediul de sănătate, unde locurile nu pot fi completate de oricine, ci cu specialişti. Avem destul de multe probleme în asigurarea desfăşurării activităţii, mai ales în ceea ce priveşte asigurarea asistenţei în centrele pentru bătrâni şi în centrele pentru copii” a explicat preşedintele CJ Argeş,  Constantin Nicolescu.
Tot săptămâna trecută, fostul deputat PSD Argeş Filip Georgescu declara, referindu-se la actuala guvernare a USL, că este plină de “incompetenţi”. Preşedintele  CJ Argeş, Constantin Nicolescu, sugerează însă că afirmaţiile fostului său coleg de partid  n-ar fi tocmai în cunoştinţă de cauză.
“Fiecare vede lucrurile în felul lui, fiecare îşi exprimă părerea în felul lui, mai diplomatic sau mai puţin diplomatic, mai în cunoştinţă de cauză, mai în necunoştinţă de cauză şi e treaba dumnealor. Eu ştiu că guvernul actual încearcă să-şi rezolve problemele. Am explicat, legat de posturi,  că este o condiţie care n-a fost slăbită de FMI (...)  se caută un sistem de întârziere a ocupării posturilor pe motiv financiar, nu că nu s-ar şti ce e de făcut, nu că nu s-ar putea lua nişte măsuri” a explicat Constantin Nicolescu.
Afirmaţii legate de incompetenţa actualului guvern au existat şi de la alt nivel. Liderul PSD Argeş s-a abţinut însă să comenteze declaraţiile ministrului delegat pentru IMM-uri, Afaceri şi Turism, Maria Grapini, care, recent , a  afirmat că problemele mediului de afaceri nu sunt înţelese perfect la nivelul Executivului şi că uneori are impresia "că merge pe contrasens" când prezintă în Guvern dificultăţile firmelor.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea