Primarul Piteştiului, numit “Hitler” şi „killer” de iubitorii de animale din Germania

# Tudor Pendiuc se apără: “Nu am dispus eutanasierea niciunui animal!” Edilul şef al Piteştiului salută declararea legii câinilor fără stăpân drept constituţională, explicând că viaţa unui om este mai presus decât viaţa unui animal. Primarul se apără totodată în faţa atacurilor primite sub forma SMS-urilor şi e-mail-urilor din partea iubitorilor de animale din Germania, ţara în care au fost adoptaţi sute de câini proveniţi din adăpostul asociaţiei Ute Langekamp de la Smeura, argumentând că, până acum, nu a dispus omorârea niciunui câine. După ce judecătorii Curții Constituționale au hotărât că legea câinilor fără stăpân este constituţională, edilul şef al Piteştiului a venit cu unele precizări legate de modul în care acesta va fi pusă în practică după promulgarea sa de către președintele Traian Băsescu. Maidanezii vor fi adunați de pe străzi și ținuți în adăposturi timp de 14 zile lucrătoare,  după care pot fi adoptați sau revendicați. Cei care nu sunt nici adoptați, nici revendicați pot fi eutanasiați. Rămâne la latitudinea primăriei dacă prelungeşte sau nu termenul de 14 zile lucrătoare pentru suplimentarea perioadei în care animalele sunt adăpostite în biobază.

“Între viaţa oricărui animal şi viaţa unui om, eu aleg viaţa omului!”

Primarul Piteştiului a  explicat că se aştepta la această decizie a Curţii Constituţionale,  precizând că nu eutanasierea ridica întrebări vizavi de constituţionalitate  sau neconstituţionalitate şi a salutat decizia judecătorilor: “în sinea mea, nici eu nu sunt de acord cu eutanasierea (…) dar între viaţa oricărui animal şi viaţa unui om, eu aleg viaţa omului!”
Edilul şef al Piteştiului afirmă că a primit sute de mesaje de ameninţare prin SMS şi e-mail din partea  iubitorilor de animale din Germania „am fost numit Hitler , killer  (…) Îi rog pe cei care îmi trimit mesaje  şi care nu cunosc realităţile din România, pentru că primesc mesaje trunchiate, tendenţioase şi nerealiste, să vină la Piteşti  să constate că avem 7-8 mii de câini. Eu nu am dispus eutanasierea  niciunui animal. Acei medici  au decis dacă s-a impus sau nu eutanasierea ”, a explicat primarul, adăugând: “suntem într-o ţară democratică  în care trebuie să aplici legea!”
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea