Primăria Piteşti se pregăteşte să înfrunte altfel următoarele litigii generate de insolvenţa S C Termoficare 2000 S.A.

# Consiliul Local Piteşti a votat proiectul de hotărâre privind achiziţionarea unor servicii  juridice de consultanţă. Proiectul iniţiat de primarul Tudor Pendiuc şi adoptat,  săptămâna trecută, de CL Piteşti are în vedere iniţierea procedurilor legale pentru achiziţionarea serviciilor de consultanţă juridică în scopul reprezentării în faţa instanţelor  de judecată, precum şi pregătirea şi elaborarea susţinerilor necesare pentru apărarea intereselor Primăriei Piteşti în diverse cauze. Edilul şef al Piteştiului a dat exemplul litigiilor generate de  intrarea în procedură de insolvenţă a SC Termoficare 2000 şi a motivat că Primăria trebuie să fie pregătită să facă faţă următoarelor acţiuni în instanţă pe care  lichidatorii judiciari ai SC Termoficare le-ar putea formula.
Temerile care au stat la baza iniţierii unui astfel de proiect sunt legate de prejudiciile ce ar putea fi aduse  bugetului local al municipiului Piteşti, dat fiind cuantumul sumei pe care municipalitate a fost obligată să o achite cu titlu de despăgubiri, ca urmare a litigiilor apărute după deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul SC  Termoficare 2000 SA. După pronunţarea, în 2009,  de către Tribunalul Comercial Argeş, a sentinţei civile care a dus la deschiderea procedurii insolvenţei împotriva sc Termoficare 2000, lichidatorii judiciari ai societăţii comerciale au considerat necesară formularea unor acţiuni în justiţie în vederea anulării unor protocoale de predare-primire  între Temoficare 2000 sa şi Consiliul Local al Municipiului Piteşti  şi a unor transferuri  patrimoniale efectuate de către furnizorul de agent termic în cei trei ani anteriori deschiderii procedurii insolvenţei, în vederea recuperării unor bunuri care, din punct de vedere al lichidatorului, ar fi făcut parte din patrimoniul societăţii şi în ideea valorificării acestora si distribuirii către creditori a sumelor rezultate.
Acţiunile au fost formulate în contradictoriu cu Primăria Piteşti şi au făcut obiectul a două dosare înregistrate pe rolul Tribunalului Argeş. Una dintre cauze a fost soluţionată irevocabil în sensul respingerii acţiunii. Cealaltă cauză a fost soluţionată în data de 19 septembrie 2013 în sensul admiterii, în parte, a acţiunii, existând posibilitatea punerii  acesteia în executare de către partea interesată. “Atât cererea de revizuire, cât şi o eventuală contestaţie  la executare prezintă o complexitate deosebită, iar, în continuare, pot apărea litigii generate de intrarea SC Termoficare 2000 sa în procedura insolvenţei”,  a explicat primarul Tudor Pendiuc în expunerea de  motive pentru iniţierea proiectului de hotărâre privind achiziţionarea unor servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare.
Cu alte cuvinte, în eventualitatea punerii în executare silită a sentinţei Tribunalului Comercial Argeş din 19 septembrie 2013,  va fi nevoie de formularea unei  contestaţii la executare, prin care să se solicite instanţei  anularea tuturor actelor de executare întreprinse în cadrul dosarului, suspendarea executării silite până la soluţionarea irevocabilă a contestaţiei, precum şi formularea unei cereri de suspendare provizorie  a executării. 
Invocând aceste aspecte,  edilul şef  Piteştiului  le-a explicat  consilierilor  locali că  achiziţionarea serviciilor juridice de consultanţă este utilă pentru asigurarea unor soluţionări eficiente în respectivele acţiuni,  asta după ce unele voci s-au arătat sceptice în privinţa oportunităţii cheltuielilor pentru achiziţionarea  serviciilor juridice. Cu 5 abţineri (Radu Perianu, Nicolae Zărnescu, Tudor Mihail,  Gheorghe  Dinescu, şi Gheorghe Mălacu) - unele, pe motiv de incompatibilitate, venite din partea consilierilor locali care sunt de profesie avocaţi - hotărârea  privind  achiziţionarea serviciilor juridice de consultanţă a fost adoptată de Consiliul Local. Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea