Mișcarea pentru Argeș și Muscel, lansată, în uşoară confuzie, la două zile după Mişcarea Populară

# Chiar se mișcă: trei primari PDL, membri fondatori ai ultimei... Mișcări. Cu trei primari PDL alături, Mircea Andrei şi-a lansat, vineri, la Piteşti, ONG-ul: Mișcarea pentru Argeș și Muscel, o asociaţie, cu scopuri... idilice, care ar vrea susţinerea, dezvoltarea, coordonarea, organizarea şi sprijinirea de activităţi politice în vederea constituirii unei clase politice de elită în judeţul Argeş.  Deocamdată, printre "elite" putem număra, din păcate, doar edilii confuzi care se regăsesc și în PDL, sondează Mişcarea Populară, dar semnează ca fondatori – oarecum penibil - pentru "mişcarea" fostului lider democrat-liberal de la nivel judeţean.
Andrei Florin-Mircea, Bulf Cornel-Cătălin, Miu Iulian, Baicea Ion, Dumitrache Ion, Stan Ana, Gavrilescu Nicolae, Petrescu Daniel, Dobrescu Andrei şi Drăguțoiu Dan sunt cei 10 membri fondatori ai Mișcării pentru Argeș și Muscel, lansată vineri, cu o conferinţă de presă la care au mai participat, printre alții, scriitorii Elisaveta şi Vasile Novac, liderul Inițiativei România Liberală, Vlad Moisescu și alți câțiva.
Pe lângă cei trei primari democrat-liberali care apar ca membri fondatori ai organizaţiei, Mişcarea pentru Argeş şi Muscel mai numără, printre deja cei 350 de membri ai săi, încă 7 edili locali aleşi sub sigla PDL care-şi pot vedea liniştiţi de primăriile lor, pentru că legea le permite înscrierea într-un ONG, iar Mişcarea pentru Argeş şi Muscel nu se vrea (încă) partid. De amintit că primarul oraşului Costeşti, Ion Baicea, şi edilul şef al comunei Poiana Lacului, Ion Dumitrache, au fost prezenți miercuri și la inaugurarea sediului județean al Partidului Mișcarea Populară Argeș.
"Sunt membru PDL, sunt fondator la un ONG *(Mişcarea pentru Argeş şi Muscel) şi am fost invitat la Mişcarea Populară, o mişcare de dreapta la care am mers pentru că dorinţa mea este ca dreapta să se unească" s-a... explicat primarul Baicea, iar Mircea Andrei i-a venit în apărare.
"Să ştiţi că şi eu am fost invitat, dar nu m-am dus tocmai pentru că riscam să se creeze confuzie între Mişcarea Populară şi Mişcarea pentru Argeş şi Muscel (...) Ei sunt un partid, noi, nu!" a precizat fostul preşedinte al PDL Argeş care şi-a propus să facă "mişcare" sub mesajul „Să ne luăm județul înapoi" fără a  preciza şi dacă va candida la viitoarele alegeri pentru președinția Consiliului Județean Argeș: „Vom discuta când se va pune problema. Până în 2016 mai e timp! Să sperăm că nu vom avea alegeri mai devreme!”, cu bătaie spre eventualitatea pierderii de către Constantin Nicolescu, a şefiei CJ înainte de teminarea mandatului.

Baicea și Năftănăilă, caii troieni ai PDL-ului în Mișcarea lui Mircea Andrei

Deși au fost, inițial, peste 20, primarii greviști ai PDL au început să se piardă pe drum. Așa încât la Mișcarea pentru Argeș și Muscel au ajuns numai 10, ”deocamdată”, după spusele președintelul Mircea Andrei. În sală însă numai trei, ...și doar pe doi îi chema Ion. Pentru că Iulian Miu a stat liniștit la masa prezidiului, pe post de decor al scenei politice în desfășurare. Cei doi Ion, deciși, n-au așteptat dimineața pentru a se dezice de trei ori de partidul care i-a scos din toate cele în care s-au întors acum. Şi au mai susţinut ei, mândri, că nu sunt membri de nimic, decât de Mişcare. Și noi, cei de față, am acceptat, vorba lui Caragiale, că chiar sunt... Pe hol, ascultându-i, bântuia umbra unui fost primar al Călineștiului. Poate că acesta se evaporase amintindu-și că, în urmă cu numai un an, făcuse aceeași mișcare. Nefericită dealtfel, în cazul domniei sale.
Părerea generală însă a fost că Mișcarea s-a născut, mai ales datorită primarilor, un pic prea portocalie. Un pic prea devreme după alegerile locale, un pic prea... Și, precum calul troian din legende, capabilă de a oferi surprize: să fie ceva înăuntru? Să fie ceva de luptă? Sau să fie numai ceva mare și gol?...
Cristina Stancu, Spiridon Voinescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea