În urma votului consilierilor locali, Viceprimarul din Săpata, Guţă Ion, a fost înlocuit din funcţie

# Noul viceprimar al localităţii se numeşte Romică Guţă şi este membru PDL  # La şedinţă au mai participat primarul Frătică din Bradu şi vicepreşedintele PNG Gigi Preda. Săptămâna trecută a avut loc o nouă şedinţă de Consiliu Local la Săpata, şedinţă a cărei principală menire a fost înlocuirea din funcţie a viceprimarului localităţii. Tensiunile dintre acesta şi edilul Constantin Stanciu au devenit, de-a lungul timpului, din ce în ce mai mari. Şi cum dragoste cu forţa nu se poate… După cum am menţionat şi în numerele anterioare ale publicaţiei noastre, problemele au început cu ceva timp în urmă şi s-au agravat în urma unor neglijenţe destul de grave din partea vicelui Ion Guţă, neglijenţe care erau să coste comunitatea destul de mult. Mai exact, într-o perioadă în care primarul era plecat cu probleme, vicele a primit o ofertă de introducere în comună a reţelei de gaze naturale, investiţie absolut necesară. Viceprimarul a neglijat nu numai studiul acesteia, dar a şi uitat să informeze oficialii primăriei despre adresa respectivă. Văzând că în comunele învecinate – Poiana Lacului şi Lunca Corbului – au început lucrările de introducere a reţelei de gaze, primarul a intervenit la Ministerul Economiei pentru rezolvarea problemei din propria comună. Abia atunci a aflat că fusese făcută o ofertă în urmă cu câteva luni, uitată însă în birou de viceprimar. Aceasta a fost numai picătura care a umplut paharul, în trecut existând şi varii nereguli atribuite celui din urmă, cum ar fi puneri în posesie abuzive şi altele.

Consilierii PSD nu au mai putut împiedica schimbarea din funcţie a colegului lor. Primarul Stanciu a fost consiliat juridic de „colegul” Florin Frătică

Cu încă o săptămână în urmă, consilierii PSD au reuşit amânarea luării unei decizii cu privire la demiterea viceprimarului. Aşa încât punctul de pe ordinea de zi a fost mutat exact cu o săptămână mai târziu, de joi până joi. Primarul Gheorghe Stanciu – atent consiliat de primarul de Bradu Florin Frătică, cel din urmă înarmat cu Legea Administraţiei Publice Locale – a trecut la citirea expunerii de motive. Ulterior acestor activităţi, i s-a permis şi vicelui – încă în funcţie – să ia cuvântul. Acesta, în loc să se apere, a trecut la atac, acuzându-l pe primarul Stanciu de diverse nereguli. Într-un târziu s-a trecut la vot. Din cei zece consilieri prezenţi, şase au votat pentru demiterea lui Ion Guţă, patru fiind împotrivă.  Târziu, în noapte, a fost ales şi noul viceprimar al localităţii. Acesta se numeşte Guţă Romică şi este membru al Partidului Democrat Liberal. Să sperăm că, astfel, lucrurile vor reintra în normal la nivelul de sus al administraţiei comunei Săpata.
Laurenţiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea