Universitatea Pitești își dă cu stângul în dreptul!

# Responsabilii în materie încearcă, fără succes, să închirieze clădirile Academica  și Cantina Doja. Între timp, licitează în interior pentru automate cu... mâncare. N-are investitori pentru cantina din Gheorghe Doja şi nici pentru Academica, dar nici şanse să mai găsească vreunul, mai ales după ce coridoarele instituţiei vor fi  utilate cu automate pentru snacks-uri, sandvişuri, cafea,  băuturi calde şi răcoritoare! Săptămâna aceasta, UPIT organizează licitaţie pentru închirierea unor spaţii din Universitate,  în vederea amplasării unor astfel de aparate.
După eşecul din vară cu închirierea clădirii Academica Intim Do,  UPIT a mai primit o lovitură, cea de acum două săptămâni, când s-a  trezit în imposibilitatea de a mai organiza licitaţie pentru cel mai scump şi neproductiv spaţiu al universităţii. Asta pentru că nicio firmă n-a venit să ceară caietul de sarcini pentru a lua parte la licitaţie. Eşecul n-a fost însă o surpriză pentru conducerea UPIT care se aştepta ca investitorii să fugă de chiria încă foarte mare (aproximativ 29.000 de lei lunar pentru întregul spaţiu, în iulie, dar diminuată cu 1000 de euro/an pentru licitaţia din această toamnă),  completată cu depunerea unei garanţii de bună execuţie, plus câteva alte condiţii restrictive, printre care şi cea referitoare la interzicerea comercializării băuturilor alcoolice.
De eşec s-a lovit şi tentativa de închiriere a cantinei din strada Gheorghe Doja, care, spre deosebire de Academica, unde de doi ani nimeni nu s-a mai hazardat să închirieze spaţiul, a fost funcţională până în august 2013 şi al cărei investitor s-a retras, tot din cauza chiriei mari (4400 lei/lună) şi a interdicţiei de a comercializa băuturi alcoolice (valabilă în toate spaţiile UPIT).

Şanse din ce în ce mai mici pentru închirierea celor două  spaţii

Într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat,  UPIT va relua procedurile pentru închirierea celor două spaţii cu profil de alimentaţie publică, însă şansele să găsescă investitori pentru ele sunt şi mai mici decât au fost până acum, pentru că studenţii îşi vor putea lua masa, mai ieftin, direct pe holurile Universităţii. Pe 17 octombrie 2013, de la ora 10,  UPIT  va organiza licitaţie cu plic închis pentru  închirierea unor spaţii din Universitate, în vederea amplasării de automate  de snacks-uri şi sandvişuri, cafea, băuturi calde şi băuturi răcoritoare. Ne întrebăm şi noi, cu aşa concurenţă, cine s-ar mai  încumeta să producă, în cele două spaţii de alimentaţie publică, în schimbul unor chirii usturătoare, meniuri pentru studenţii cărora li se oferă deja sandvişuri! Şi punem rămăşag că la licitaţia pentru închirierea spaţiilor destinate tonomatelor vor exista şi oferte! Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea