Scandalul evacuării abuzive a firmelor din Tehnic Club de către Curtea de Apel Piteşti continuă

# Acesta s-a mutat la  Curtea de Apel Târgu Mureş  # Axi de la Club Hush şi Garden Pub, reclamă în justiţie… justiţia! Pentru cine nu îşi mai aminteşte, în primăvara acestui an, chiriaşii din clădirea Tehnic Club Piteşti, clădire cu o apartenenţă absolut incertă, s-au trezit cu un ordin de evacuare. De ce? Pentru a permite Curţii de Apel să îşi mute „efectivele” în vederea renovării sediului din imediata vecinătate. Nimic ciudat până aici, am putea spune, la o primă vedere. Numai că graba forului superior judecătoresc (trezit în al 12-lea ceas că are nevoie urgentă de sediul Tehnic Club-ului) s-a dovedit, conform proverbului, una care şi strică treaba. Mai ales treaba firmelor plătitoare de chirie din clădirea cu pricina, firme care au – sau cel puţin credeau că au – contracte de închiriere făcute după toate normele avocăţeşti, precum şi toate plăţile la zi. Nimic nu a contat însă, clădirea trebuia evacuată, aşa încât s-a procedat ca atare, ţinuta de gală fiind… cizmele.

Graba strică treaba. Şi încalcă şi legea…

Viteza cu care Curtea de Apel trebuia să care arhivele în clădirea de alături a dus la comiterea de…anomalii. Acesta este cel mai cuminte termen pe care îl putem folosi pentru ceea ce s-a întâmplat. Pentru că ordinele de evacuare au fost emise pe numele firmelor prezente efectiv în spaţiile închiriate din interiorul clădirii. Numai că spaţiile aparţineau altor firme, care, în totală legalitate, subînchiriaseră spaţiile respective. Pe româneşte, cei care au primit ordinele de evacuare nu aveau nicio calitate. Pentru că nu poţi evacua pe cineva care nu este posesor al unui contract de închiriere originar pentru spaţiul respectiv. Astfel, spre exemplu, S.C. STIL CLASIC S.R.L. a primit ordin de evacuare – deşi nu avea nici o calitate, pentru că spaţiul respectiv era închiriat de către S.C. ŞOIMUL CARPATIN S.R.L. În procesul de la Tribunalul Comercial lucrurile au prins o „viteză” ameţitoare, dacă ţinem cont de termenele care s-au dat la interval de o zi-două. Totul a mers aşa cum trebuie, adică, într-un final, firmele chiriaşe ale clădirii Tehnic Club s-au trezit într-o dimineaţă cu încuietoarea de la uşa de intrare schimbată. Şi cu acest nou abuz s-a intrat într-o nouă eră. A confuziei!...

Plec să mă judec. Cu… Justiţia!

Cum încurcăturile nu se puteau judeca chiar de Curtea de Apel Piteşti – care astfel ar fi avut şi calitatea de parte şi pe cea de judecător, procesul şi-a făcut bagajele şi a plecat în vecini, la colegii de la… Târgu Mureş. Iată care sunt părţile, în momentul de faţă, în alambicata cauză:
# CURTEA DE APEL PITEŞTI: Intimat
# BIROUL DE TURISM PENTRU TINERET CU SEDIU ALES: Intimat
# S.C. RO CONSTRUCT CENTER S.R.L. CU SEDIU ALES: Intimat
# S.C. SAMARA NEW TRADE S.R.L.: Apelant
# S.C. SAMARA NEW TRADE S.R.L. CU SEDIU ALES: Apelant
# S.C. MAICAN S.R.L. CU SEDIU ALES: Intimat
# S.C. LE STIL CLASIC S.R.L.: Apelant
# S.C. LE STIL CLASIC S.R.L. CU SEDIU ALES:  Apelant
# S.C. ADRIAN SECRET S.R.L. CU SEDIU ALES: Intimat
# S.C. ATHOS REAL ESTATE S.R.L. CU SEDIU ALES: Intimat
# FUNDAŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU TINERET ARGEŞ CU SEDIU ALES: Apelant
Trebuie specificat faptul că, în momentul producerii faptei catalogate de noi (şi de mulţi alţii) drept un abuz, în clădire mai erau, efectiv, numai trei chiriaşi cu acte în regulă: S.C. LE STIL CLASIC S.R.L. (firmă patronată de Alexandru Coşleacără – pe numele „scurt” Axi,  patronul cluburilor Hush şi Garden Pub), Fundaţia Judeţeană Pentru Tineret Argeş şi S.C. SAMARA NEW TRADE S.R.L. Cum însă principiul pe care s-a mers a fost cel „ori la bal ori la spital”, acesta s-a aplicat şi pentru cei care părăsiseră corabia pe cale să se scufunde – şi să creeze probleme – numită Tehnic Club. La Târgu Mureş s-au derulat deja două termene – ultimul la începutul săptămânii trecute.  Suntem şi noi tare curioşi ce soluţie vor primi cei care merg în justiţie să se judece cu…justiţia. Vom reveni.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea