Codruț Vlăsceanu, fostul şef al SPCRPCIV, continuă seria dezvăluirilor din “Dosarul permiselor”

# Mister prelungit în jurul semnăturilor fostului subprefect Ion Cîrstoiu. După ce, săptămâna trecută, Codruț Vlăsceanu atrăgea atenţia asupra mai multor neconcordanţe în dosarele în care a fost cercetat, fostul şef de la permise face, acum, referire la misterul legat de felul în care fostul subprefect Ion Cîrstoiu, cel care stabilea comisiile de examinare, a reuşit să scape basma curată din “Dosarul permiselor”.
În motivarea Sentinţei nr 8/2012, judecătoarea Ramona Creţu preciza, la pagina 177, alin. 1, că “ La examenul pentru obţinerea permisului de conducere, membrii comisiei de examinare erau desemnaţi de către prefect (nr. Ion Popa, la acea dată)”. Numai că fostul prefect nu s-a ocupat niciodată cu desemnarea respectivelor comisii pentru că (aşa cum, dealtfel, Ion Popa a şi declarat) de respectiva activitate răspundea direct subprefectul Ion Cîrsoiu.
“Se pune întrebarea ce a judecat Ramona Creţu în trei ani. Cât de mult a studiat motivarea sentinţei care a durat un an, şi de ce evită să facă referire la cel care zilnic stabilea comisiile şi coordona activitatea serviciului de permise auto şi care, zilnic, semna listele cu candidaţi (programatoare) şi tot zilnic stabilea  membrii comisiei de examinare”,  se întreabă fostul comisar-şef Codruţ Vlăsceanu, condamnat de  Curtea de Apel Târgu Mureș la 14 ani de închisoare cu executare şi care, acum, aşteaptă sentinţa Înaltei Curţi de Casație și Justiție.
Fostul comisar-șef precizează că, niciodată, de la numirea sa în funcţia de șef Serviciu Permise Argeș şi până la acţiunea DNA, nu a fost nominalizat ca membru al vreunei comisii de examinare, aspect punctat de însăşi judecătoarea Ramona Creţu în motivarea sentinţei nr. 8/2012: “Instanţa găseşte necesar să puncteze că astfel cum a reieşit din înscrisurile aflate la dosar şi care au fost adminstrate în faza de urmărire penală, Vlăsceanu Codruţ nu figura ca membru al comisiei de examinare”
“Nefiind membru al comisiei, nefiind atestat ca examinator, nu am declarat pe nimeni admis sau respins la examenul pentru obţinerea permisului de conducere”, mai spune fostul comisar  condamnat în “Dosarul permiselor”, în timp ce despre cea mai informată persoană din judeţ, aşa cum rezultă din probele  aflate la dosar nu se mai pomeneşte nimic.

Vlăsceanu: “Chestionarele erau deconspirate”

Codruţ Vlăsceanu dezvăluie că, deşi a atras atenţia pe linie ierarhică, la examene erau folosite, în continuare, chestionare vechi de 20 de ani, uzate, înţepate şi însemnate la anumite răspunsuri.
„Dacă un instructor pregătea cinci elevi pe lună şi cei cinci elevi  îi comunicau câte 3-4 întrebări din chestionare, în 10 luni, 50 de elevi deconspirau 200 de întrebări, deci, în maximum doi ani, chestionarele erau deconspirate, având în vedere că la SPCRPCIV existau 30 de chestionare pentru categoria B şi 15 chestionare pentru categoriile C, CE şi D, cu întrebări ce se repeteau”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş, fostul şef al SPCRPCIV.

24 octombrie - termen de înfăţişare la ÎCCJ

Soarta inculpaţilor în Dosarul Permiselor urmează  să se decidă pe 24 octombrie - termen la Înalta Curte de Casație și Justiție.  Cei 28 de condamnați în acest caz au făcut recursuri la decizia Curții de Apel Târgu Mureș din 14 februarie 2012, instanță care i-a dat comisarului-șef Gheorghe Codruț Vlăsceanu (fostul șef al serviciului de permise Argeș)  o pedeapsă de 14 ani de închisoare - cu executare şi care l-a condamnat pe comisarul șef  Vasile Voinea  la 11 ani și 8 luni,  cu executare, pe subcomisarul Daniel Zidaru – la 11 ani și 4 luni, cu executare, și pe inspectorul Laurențiu Bălan –  la 9 ani și 6 luni, tot cu executare.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea