Codruț Vlăsceanu, fostul şef al SPCRPCIV: ”Asta e justiţia: probe lipsă în dosare, ignoranţă, erori flagrante şi rea voinţă!”

În numerele precedente ale săptămânalului nostru, Codruț Vlăsceanu atrăgea atenţia asupra mai multor erori şi neconcordanţe în dosarele în care a fost cercetat. Seria acestora pare însă inepuizabilă. Fostul şef de la permise continuă sesizările cu privire la ignoranţa de care unii dintre magistraţii instanţelor argeşene dau dovadă.
Codruț Vlăsceanu, fostul șef al SPCRPCIV, condamnat la 14 ani de închisoare cu executare în Dosarul Permiselor, continuă seria dezvăluirilor cu privire la erorile regăsite în dosarul ce i-a adus condamnarea şi  în sentinţele ce au fost pronunţate în cazul său.
După confiscarea totală a averii, prin sentinţa 258/2011 şi Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie  nr. 6175 din dosarul nr. 1476/46/2010,  ca urmare a “multitudinii de erori, omisiuni,  greşeli de calcul, probe distruse”, semnalate de Codruţ Vlăsceanu, fostul şef al SPCRPCIV cere ca măcar lumină să se facă în acest caz.
“Pot să dovedesc, să demonstrez cu probe, brutalitatea prin care mi s-a confiscat averea pe care am justificat-o în totalitate, aşa cum rezultă din actul de sesizare a instanţei de către ANI, la pag 45, în care se precizează că Vlăsceanu C. justifică în totalitate averea, chiar şi în plus cu peste 2,2 miliarde prin căile prevăzute de lege. Dosarul Codruţ Vlăsceanu, e, din acest punct de vedere şi din multe altele, unicat în România”, precizează fostul şef al SPCRPCIV, al cărui dosar a ajuns spre rejudecare la magistratul Constantina Duţescu – Secţia II Civ. - Curtea de Apel Piteşti, învestit să judece dosarul nou format  nr. 1057/46/2012.
Sentinţa nr 52 /F-CONT pronunţată de judecătoare prezintă eronat situaţia de fapt şi indică greşit alte date, alte adrese şi, uluitor, alte sentinţe, după cum urmează:
La pagina 2, aliniatul 6,  se precizează: “Analizând contestaţia în anulare, Curtea reţine următoarele: prin sentinţa civilă nr 259/F CONT/ 27 aprilie 2011 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti (...)”
Numai că respectiva sentinţă este din cu totul şi cu totul altă poveste şi nu are legătură cu fostul şef al SPCRPCIV, Codruţ Vlăsceanu. 
În pagina 2, la ultimul aliniat se precizează că sentinţa nr. 258/2011 a rămas irevocabilă prin decizia nr 6175/20.12. 2011 “Mă întreb şi eu, aşa, ce-a studiat magistratul, dacă n-a comparat, citit şi studiat cele două măsuri luate de Curtea de Apel prin Sentinţa 258 şi Decizia 6175 care NU confirmă sumele de bani menţionate în sentinţa 258 , astfel că în Decizia 6175 este menţionată eronat suma de 485.805 Euro, mai mult cu 31.000  de euro faţă de suma indicată  în sentinţa 258?”, se întreabă, retoric, fostul comisar.
Codruţ Vlăsceanu afirmă că, prin erori multiple şi repetate,  s-au confiscat în plus 31.000 de euro, fără ca magistratul C Duţescu să constate această eroare, deşi era obligat de lege, mai ales că  în sentinţa  nr.52  se face referire la respectiva decizie.

În dosar apar adrese greşite

Erorile nu se termină la pag 2, ci continuă la pagina 3 , unde , la aliniatul 2, acelaşi magistrat  precizează: “Vlăsceanu C. şi-a schimbat domiciliul şi a stabilit domiciliul, la data de 7 mai 2012, iar în cererea de recurs şi-a stabilit acelaşi domiciliu” , (domiciliu pe care nu îl indică!!!).
Confom înscrisurilor din vechiul şi noul document de identitate, pe 7 mai  2012, Codruţ Vlăsceanu şi-a schimbat cartea de identitate căreia îi expirase valabilitatea, însă domiciliul a rămas acelaşi - Piteşti, strada Aleea Căminelor, nr 4. (foto)
“Cât de curajos să fii şi pe ce să te bazezi ca magistrat când, cu cărţile de identitate şi adresele oficiale de la Evidenţa populaţiei - din care rezultă date concrete, certe, precise - poţi să indici eronat o altă situaţie de fapt,  care a dus la respingerea contestaţiei în anulare,  ca nefondată!”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş, Codruţ Vlăsceanu.
Tot la pagina 3, alin 3, urmare a “atentei” verificări  şi  a studierii Sentinţei nr. 52/2013 emisă şi semnată de magistratul C. Duţescu se indică o a treia adresă greşită.
“Cum aş putea figura, în acelaşi timp  în Exerciţiu, blocul D14, scara A ap.4, blocul D14, scara A ap.14, şi blocul D17, scara A ap.4?”, se mai întreabă Codruţ Vlăsceanu, care a semnalat, în  contestaţie (respinsă!) multiplele erori.

Timp de 5 ani, Codruţ Vlăsceanu a fost citat la adrese greşite

De altfel, deşi la dosarul cauzei au fost depuse atât actul de identitate, cât şi o adresă de la Evidenţa Populaţiei, Codruţ Vlăsceanu a fost citat, timp de 5 ani, la alt domiciliu decât cel real, stipulat în documente.
“Nu întâmplător am fost citat greşit - magistratul, aşa cum am mai arătat, avea cartea de identitate în mână - ci cu intenţie, pentru a nu putea intra în posesia sentinţei 258/2011 şi pentru a nu mă putea încadra în cele 15 zile pentru depunerea recursului” este de părere Codruţ Vlăsceanu.
Fostul comisar precizează că apărătorul său a învederat faptul că adresele şi datele din dosar, inclusiv cele din actul de sesizare a instanţei de către ANI, şi că nu s-a ţinut cont de respectivele precizări.
“Magistratul a ignorat aceste aspecte şi a menţionat, în continuare, date, număr de sentinţă şi adrese total eronate. Nu s-a aplecat să constate că ANI a trimis în judecată o persoană (Vlăsceanu Codruţ) cu alte date de identificare: CNP greşit, adresă greşită, an de naştere greşit – aşa cum rezultă, fără echivoc din actul oficial de sesizare nr. A59/ii2008, pag 1, din 09.02.2009!”  declară Codruţ Vlăsceanu
Soarta  lui Codruţ Vlăsceanu urmează  să se decidă pe 24 octombrie - termenul la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar speranţele ca recursul să-i fie favorabil sunt mici.
”Asta e justiţia:  probe lipsă în dosare, ignoranţă, erori flagrante şi rea voinţă!” Nu am speranţa că mi se va face dreptate, că se vor îndrepta erorile multiple, însă aştept trecerea anilor, când mai devreme sau mai târziu, cazul Vlăsceanu se va repeta, cu siguranţă!
La aceeaşi dată se va decide şi soarta celorlalţi inculpaţi  în Dosarul Permiselor.  Cei 28 de condamnați în acest caz au făcut recursuri la decizia Curții de Apel Târgu Mureș din 14 februarie 2012, instanță care i-a dat comisarului-șef Codruț Vlăsceanu (fostul șef al serviciului de permise Argeș)  o pedeapsă de 14 ani de închisoare - cu executare şi care l-a condamnat pe comisarul șef  Vasile Voinea  la 11 ani și 8 luni,  cu executare, pe subcomisarul Daniel Zidaru – la 11 ani și 4 luni, cu executare, și pe inspectorul Laurențiu Bălan –  la 9 ani și 6 luni, tot cu executare. Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea