Gigi Văsîi, acţionar majoritar Alprom: "În primul rând, vreau să le dau oamenilor de muncă"

Legal, acţionar majoritar al Alprom (conform sentinţelor Tribunalului Comercial Argeş , Curţii de Apel Piteşti şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie), Gigi Văsîi  are planuri mari penru platforma aflată la limita supravieţuirii. Omul de afaceri şi-a propus relansarea producţiei şi reducerea tensiunilor din fabrică printr-o serie de măsuri pe care, deocamdată, chiar şi cu legea de partea  sa, nu le poate pune în practică pentru că Alprom este controlat, în continuare, de Cătălin Chelu.
În numărul precedent, Atitudine în Argeş relata o parte din povestea căpuşării Alprom printr-o inginerie pornită (în 2009) de la vânzarea de două ori, de către Maria Bugheanu (fost director CPL Piteşti), a pachetului de acțiuni de 7,47 % (iniţial pentru suma de 800.000 euro, către firma lui Gheorghe Văsîi, SC Financiar Urban S.R.L., prin semnarea unui antecontract, şi ulterior firmelor controlate de Cătălin Chelu, pentru 1,8 milioane euro). Pentru a putea exercita , în continuare, controlul asupra platfomei, de câţiva ani încoace, gruparea Bugheanu-Chelu trage de decizia Tribunalul Comercial Argeş, cea care i-a dat dreptate omului de afaceri Gigi Văsîi. Dosarul a trecut, pe rând, pe la Curtea de Apel Piteşti şi pe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ambele instanţe respingând recursurile formulate de Bugheanu Maria şi S.C. Vulturul S.A., S.C. Altur S.A., S.C. Aprico Consult S.R.L. - cele trei firme controlate de Cătălin Chelu.
Iată câteva alte amănunte din culisele controversatului dosar Alprom - nr.925/1259/2009. Cu privire la motivele pentru mare Maria Bugheanu a denunţat unilateral antecontractul cu firma lui Gheorghe Văsîi (SC Financiar Urban SRL), aceasta a susţinut, într-un interogatoriu, că gestul său a fost determinat de " amânarea plăţilor şi stresul  la care a fost supusă". Numai că  ceea ce a invocat  fosta directoare a CPL nu putea constitui temei juridic pentru denunţarea unilaterală a antecontractului. Mai mult, un alt fapt rezultat din materialul probatoriu administrat în cauză se referă la existenţa a două versiuni de contract de vânzare-cumpărare, din care unul cu preţ inferior  antecontractului de vânzare-cumpărare şi unul cu preţ mai mare. Din întregul material probatoriu administrat, instanţa a ajuns la concluzia  că "societăţile cumpărătoare (nr. controlate de Cătălin Chelu) au acţionat de convenienţă cu pârâta - vânzătoare Bugheanu Maria şi cunoscând existenţa antecontractului încheiat cu reclamanta, ceea ce conduce la concluzia unei acţiuni frauduloase, contrară siguranţei circutului civil, bunei credinţe şi bunelor moravuri.  Pentru toate acestea (...) se va constata nulitatea absolută  a contractelor respective, repunând părţile în situaţia anterioară". Sentinţa era pronunţată în iunie 2011.
Avocatul  SC Financiar Urban SRL, Radu Cătăniciu, arăta, ulterior,  că a fost creat un concern fraudulos între Maria Bugheanu şi cele trei societăţi comerciale controlate de Cătălin Chelu şi că, potrivit declaraţiilor lui  Petcu Dumitru (preşedinte, la acea dată, al Consiliului de Administraţie Alprom), în registrul  acţionarilor s-a făcut înregistrarea în aceeaşi zi, în prezenţa celor trei societăţi comerciale şi că până la data de 01 iulie 2009  nu s-a operat niciun fel de vânzare în registrul operaţiunilor.
Cert este că, din iunie 2011 şi până în prezent, alte două instanţe s-au pronunţat  în favoarea  S.C. Financiar Urban şi Gigi Văsîi îşi recuperează pachetul de acţiuni de la Maria Bugheanu,  iar  cu cele 48 de procente deţinute anterior, devine acționarul majoritar al societății. Asta, în teorie, pentru că în practică lucrurile stau altfel: următoarea Adunare Generală a Acţionarilor este convocată pe 11 noiembrie 2013 de către Mihai Brânză - Preşedintele Consiliului de Administraţie, membru în gruparea lui Cătălin Chelu.
Deocamdată, până la preluarea efectivă a controlului asupra Consiliului de Administraţie, Gigi Vâsii îşi face doar planuri de redresare a fabricii.
"În primul rând vreau să le dau oamenilor de muncă, să pun pe picioare Alprom, pentru că situaţia pe platformă este gravă. Alprom ar putea avea  o producţie marfă de până la 200 milioane de euro pe lună, dar abia produce a zecea parte din această cifră", a declarat, pentru Atitudine în Argeş, omul de afaceri Gheorghe Văsîi.
În acest moment, Alprom funcţionează cu  doar 260 de salariaţi, din 1.100 câţi avea în 2009, la preluarea sa de către grupul Chelu. De doi ani, întârzierile cu plata salariilor ajung până la una-două luni, iar angajaţii au pierdut inclusiv tichetele de masă.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea