Deputatul Theodor Nicolescu: ”Cred că cea mai mare greșeală de până acum a Guvernului Ponta a fost promovarea proiectului de lege privind Roșia Montană”

Este tânăr, este avocat de succes, doctorand în drept, deputat aflat la primul mandat în Parlamentul României. Theo Nicolescu se poate mândri deja, și aici, cu o activitate intensă: 20 de luări de cuvânt în plen, şase declaraţii politice, opt propuneri legislative, 14 întrebări şi interpelări, 557 din 579 de voturi finale şi 821 din 985 de voturi în total - și toate acestea la numai șase luni de mandat.  Apreciat ca o persoană volubilă, însă discretă, Theo Nicolescu face deja o figură bună într-un partid a cărui doctrină i se potrivește perfect. Și, deși ocupat peste măsură, ne-a răspuns cu amabilitatea-i caracteristică la câteva întrebări, deși unele nu i-au fost tocmai comode…

”PNL și-a ținut partea de înțelegere, Victor Ponta este prim-ministru, deci așteptăm și ca PSD să-și onoreze obligațiile”

# Care sunt cele mai tari puncte ale activităţii dvs. de parlamentar? (și aş dori, dacă se poate, şi amănunte despre ultima moţiune pe care aţi semnat-o)
- Este greu de spus. Cred ca sunt un parlamentar activ, am multe proiecte, cunosc procedurile și știu cum trebuie modificată legislația. De altfel, tocmai datorită acestor calități am fost desmnat de către colegi să prezint răspunsul PNL la moțiunea simplă privind Codul Insolvenței și am fost desemnat și membru supleant al Adunării Parlamentare a Consilului Europei.
# Dacă, obiectiv fiind, aţi analiza activitatea Guvernului Ponta, i-aţi găsi şi minusuri? Dacă da, care ar fi aceastea?
- Nu cred că există un guvern perfect. Important este ca rezultatul final să fie cel așteptat: o viață mai bună pentru români. Cred că cea mai mare greșeală de până acum a Guvernului Ponta a fost promovarea proiectului de lege privind Roșia Montană.
# PNL a punctat mult în Uniune după numirea lui  Andrei Gerea la conducerea  Ministerului Economiei. Există, totuşi, voci care se îndoiesc de capacitatea colegului dvs. de partid de a fi  un bun  ministru al Economiei, în condiţiile în care vorbim de patronul unor firme falimentare! Au motive?
- Eu am încredere în capacitatea lui Andrei de a duce la bun sfârșit greaua sarcină pe care și-a asumat-o. Sper ca una dintre realizările sale să fie salvarea ARPECHIM.
# Cum credeţi că va gestiona Andrei Gerea un minister în care au şchiopătat  deja doi liberali: Varujan Vosganian şi Daniel Chiţoiu?
- Nu cred că cei doi miniștri anteriori au șchiopătat. Pur și simplu este un minister greu, minister de care depinde viitorul României. Cred că Andrei Gerea va face o figură frumoasă și îi doresc mult succes!
# În ultimul timp s-au înteţit tensiunile în interiorul USL. Cât de optimist sunteţi vizavi de viitorul acestui proiect politic?
- Faptul că uneori avem puncte de vedere divergente nu este o tragedie. La urma urmei nici măcar soțul și soția nu au întodeauna aceleași puncte de vedere, dar asta nu înseamnă că divorțează. Avem încă multe lucruri de realizat împreună.
# Credeţi că liderul PNL, Crin Antonescu, va rămâne candidatul USL pentru alegerile prezidențiale de anul viitor?
- Nu văd de ce nu ar fi așa. USL s-a constituit pe încredere și nu văd de ce ar înșela încrederea oamenilor. PNL și-a ținut partea de înțelegere, Victor Ponta este prim-ministru, deci așteptăm și ca PSD să-și onoreze obligațiile. Nu avem niciun motiv să credem că PSD nu se va ține de cuvânt.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea