Cornel Penescu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Joi, Tribunalul Prahova s-a pronunţat în  dosarul „Mită pentru arbitri 1”, dosar în care este judecat și omul de afaceri din Pitești Cornel Penescu. Fostul finanțator al lui FC Argeș a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare,  însă decizia instanţei  nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.
Liviu Făcăleață (fostul director general de la PIC) și Gheorghe Constantin (fost președinte al Comisiei Centrale de Arbitri) au primit fiecare, în acelaşi dosat, câte 3 ani de închisoare cu executare, în timp ce Florin Prunea, fost director de relații internaționale în Federația Română de Fotbal, și arbitrul Marcel Savaniu au fost achitați.
Celelalte persoane din dosarul trimis în judecată de DNA în anul 2009 au fost condamnate la câte 3 ani de închisoare cu suspendare. Printre acestea se numără Cristian Libertatu (fost șef al Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș), Gheorghiță Pieca (fost administrator la PIC și FC Argeș), Cristian Mincă (fost președinte al FC Argeș) și Daniela Cîrstina (fost director la PIC), potrivit Mediafax.
Pentru acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat, Tribunalul Prahova i-a achitat pe Cornel Penescu, Liviu Făcăleață, Gheorghiţă Pieca și Gh. Constantin.
Cornel Penescu ispășește deja o altă condamnare, de 3 ani de închisoare cu executare, în dosarul, instrumentat tot de DNA, în care a fost acuzat că l-a mituit pe Antonie Solomon, pe vremea când acesta era primar al Craiovei.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea