Andrei Penescu, Muntenia Hipermarket şi Fundaţia FC Argeş ar putea fi scoşi din tabelul creditorilor FC Argeş

# Dosarul falimentului Fotbal Club Argeş. Andrei Dumitru Penescu a solicitat, cu întârziere,  înscrierea cu suma de 3,43 milioane lei la masa credală a FC Argeş.  În plus, cererea lui Andrei Penescu a fost depusă …nesemnată, iar creanţa are toate şansele ca în noiembrie să fie respinsă din tabelul preliminar înregistrat împotriva  SC Fotbal  Club Argeş. După cum se ştie, în iunie 2013, Tribunalul Comercial Argeş s-a pronunţat cu privire la intrarea în insolvenţă a FC Argeş: "Admite cererea formulată de debitoarea Fotbal Club Argeş SA pentru deschiderea procedurii generale de insolvenţă. În temeiul art. 32 alin. 1 din Legea nr. 85/2006 privind procedura de insolvenţă, dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitoarei Fotbal Club Argeş SA.În temeiul art. 11 pct.1 lit.c, raportat la art. 34 din Legea privind procedura de insolvenţă, numeşte administrator judiciar pe Enoiu Niculae, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.20 din lege, cu o retribuţie lunară de 1000 lei, la care se adaugă TVA în funcţie de prevederile legale.”

Ulterior, a fost întocmit tabelul preliminar al creanţelor înregistrat împotriva  FC Argeş, iar documentul a fost depus la Tribunalul Comercial Argeş de către administratorul financiar Enoiu Niculae.
Pe 3 octombrie, Price Waterhouse Coopers Busines, lichidatorul judiciar al SC PIC S.A. (în faliment), a cerut aceleiaşi instanţe respingerea din tabelul preliminar al creanţelor înregistrate împotriva  SC Fotbal  Club Argeş  a unei creanţe de 52 mii lei aparţinând SC Muntenia Hipermarket SRL şi reprezentând aportul financiar depus, ca acţionar,  pentru funcţionarea clubului, a unei alte creanţe, de 99 mii de lei,  aparţinând Fundaţiei FC Argeş, plus a unei creanţe aparţinând investitorului Andrei Dumitru Penescu, care a solicitat înscrierea la masa credală a FC Argeş  cu suma de 3, 43 milioane lei.
Motiele invocate de lichidator se referă la faptul că, în toate cele trei cazuri, cererile au fost depuse la data de 19  august 2013, în condiţiile în care, la deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva  FC Argeş, termenul limită  pentru  depunerea declaraţiilor de creanţă a fost stabilit pentru data de 1 august 2013. În plus, a fost invocată lipsa actelor justificative  (chitanţe, ordin de plată, etc) prin care să se facă dovada plătii  - în cazul SC Muntenia  Hipermarket, sau, în cazul lui Andrei Penescu si al Fundaţiei FC Argeş, a documentelor care să ateste  existenţa unei creanţe certe, lichide şi exigibile.
În  plus, Andrei Penescu a depus declaraţia de creanţă nesemnată, iar suma invocată de el  are toate şansele să dispară din tabel.
Pe 6 noiembrie, Tribunalul Comercial Argeş se va pronunţa asupra acestei contestaţii. Până una-alta,  luna aceasta se va definitiva masa credală,  printr-un tabel definitiv și, după expirarea termenului de 30 de zile, în cursul lunii noiembrie  (timp în care părțile interesate sau o altă altă persoană pot veni cu un plan de reorganizare) va fi declarat falimentul FCArgeş!

Ce intenţii are Andrei Penescu

Andrei Penescu  şi-a manifestat  intenţia de a renunţa la creanţa de peste 3 milioane lei, în cazul în care la FC Argeş va veni un investitor hotărât să facă treabă:
”Subsemnatul Dumitru Andrei Penescu vă aduc la cunoştinţă că, în cazul în care la  SC Fotbal Club Argeş va veni  un investitor cu potenţă financiară  şi cu dorinţa de a face performanţă sportivă, voi renunţa, fără nicio pretenţie la creanţa pe care  o deţin la SC Fotbal Club Argeș, reprezentând suma de 634.627,8 lei, la care se adaugă 2.740.370 lei, reprezentând aport personal, ca întreprinzător”, se arată în documentul depus de Andrei Pensecu la dosar. 
Aceeaşi intenţie şi-a manifestat-o  şi SC Muntenia Hipermarket  SRL: “Suntem dispuşi să cesionăm acţiunile  pe care le deţinem la SC Fotbal Club Argeş  S.A., reprezentând 36, 90% din  capitalul social total, la preţul de 1 leu, în cazul în care se va arăta interesat un investitor  (finanţator) cu potenţă financiară şi cu dorinţa de a face  performanţă sportivă la SC Fotbal Club Argeş ”, se precizează în documentul semnat de administratorul SC Muntenia Hipermarket  SRL, Ion Panţoiu, document care se regăseşte în dosarul aflat  la Tribunalul Comercial Argeş.
Cristina Stancu 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea