Tina Florescu, acționar la Turism Muntenia, acuzată de furt de documente din dosarul de insolvență

# Reprezentanții societății creditoare: ”... încearcă și aici să obțină ceva pentru cele 0,0002% acțiuni pe care le are la Turism Muntenia.” Zilele trecute, la Tribunalul Comercial Argeș a izbucnit un scandal provocat de Tina Florescu, acționara la Turism Muntenia, care a fost surprinsă pe când încerca să sustragă din dosarul de insolvență mai multe pagini. Aceasta nu a recunoscut nimic, ba mai mult, a acuzat ca i s-a înscenat totul. Drept pentru care înregistrările video din arhiva tribunalului pot fi edificatoare.
După ce, în ultima vreme, diverse persoane s-au plâns că nu găsesc documentele pe care le-au depus în dosarul de insolvență al Turism Muntenia, personalul arhivei a devenit mai atent cu dosarele care erau date la studiu. Și iată că, într-una din zile, Tina Florescu, acționară la Turism Muntenia, a fost prinsă după ce a desprins din dosar o filă, a împăturit-o și a încercat, probabil, să o sustragă. Foaia reprezenta creanța în valoare de peste 50.000 de Euro a unei societăți creditoare.

“Înțelegem că a fost un incident la Tribunalul Comercial (Specializat) Argeș, ne-au declarat reprezentanții societății creditoare. Una dintre acționarele societății, Tina Florescu, a fost prinsă după ce a rupt din dosar mai multe file și le-a pus deoparte, împăturite. Noroc cu unul dintre arhivari care s-a sesizat. Noi credem că Tina Florescu a acționat cu intenție. De regulă, această persoană este foarte virulentă și are o atitudine agresivă mai mereu. Mai mult, noi credem că nu este prima oară când se sustrag documente din dosar. În ultimele luni, această persoană a studiat de foarte multe ori dosarele Munteniei, uneori ore în șir și este posibil să mai fi dispărut acte din dosar.”

Conducerea instantei Tribunalului Comercial a dispus mai multe masuri pentru a cerceta incidentul. Ce este mai grav este ca toate partile din dosar se vor folosi de acest incident mai tarziu in dosarul de insolventa al Turism Muntenia.
Chiar și Tina Florescu a făcut în trecut nenumărate plângeri, penale sau administrative, împotriva judecătorilor sau personalului din instanțele din Argeș, plângeri care până în prezent au rămas fără efect. Acum acuză din nou că totul este o înscenare pusă la cale de persoanele interesate din dosarul de insolvență.

“Am formulat o sesizare la conducerea instanței și așteptăm un răspuns, ne-au declarat în conitnuare reprezentanții societății creditoare. Însă trebuie spus că pasiunea pentru studiul dosarelor la Tina Florescu nu este întâmplătoare. E curios cum o acționară a societății care are 5 acțiuni (din cele aproape 220.000) este atât de interesată de soarta societății și cum de sunt atâtea litigii promovate sau susținute de aceasta. Din câte știm, Tina Florescu are experiență în astfel de șicane. Aceasta a mai fost acționară minoritară, cu ani în urmă, la UNIVERSAL SA de unde a reușit, nu se știe cum, să obțină 2 spații comerciale. Probabil că pe același principiu încearcă și aici să obțină ceva pentru cele 0,0002% acțiuni pe care le are la Turism Muntenia.”

Dosarul de insolvență al Turism Muntenia merge înainte, dar se poate spune că viitorul nu sună prea bine pentru societatea care deține cel mai mare hotel din Pitești. Cum guvernul Ponta ține cu dinții de Noul Cod al Insolvenței, este posibil ca societatea să nu poată beneficia de un plan de reorganizare, drept pentru care se va trece la faliment și, implicit, la vânzarea Hotelului Muntenia ca simplu activ și nu ca o afacere de valoare. Creanțele de peste 2 milioane de Euro atârnă greu în reușita unui plan de reorganizare iar interesele creditorilor sunt diverse, motiv pentru care nu se poate vorbi de o strategie clară și coerentă pentru viitorul Turism Muntenia.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea