Primarul din Râca, invitat la detectorul de minciuni

# Interpreta Gherghina Stancu susţine că edilul a numit-o “javră”. # Gherghina Stancu, despre primarul Georgel  Burcea: “L-a deranjat balada pe care i-am dedicat-o preşedintelui, iar acum îmi face necazuri” Gherghina Stancu spune că ”Biruinţa lui Traian”,  oda pe care interpreta i-a dedicat-o preşedintelui Băsescu ar fi  fost cea care i-a adus antipatia primarului Georgel  Burcea (PSD), cel care, după ce a făcut-o cetăţean de onoare, ar fi trecut, aşa cum se plânge cântăreaţa, la jigniri şi ameninţări. Gherghina Stancu spune că tensiunile (despre care ziarul nostru a relatat săptămâna trecută) au ajuns atât de departe, încât, mai nou, acesteia i s-a interzis să-şi scoată  tractorul pe uliţă, pe motiv că murdăreşte drumul. Edilul spune că n-are nimic cu interpreta şi nu comentează declaraţiile acesteia.
În 2009, Gherghina Stancu primea, chiar din mâna primarului Georgel Burcea, titlul de cetăţean de onoare al comunei Râca. În cei patru ani care au trecut de-atunci, Gheghina Stancu a devenit, în opinia celor deranjaţi de asaltul presei asupra localităţii de baştină a artistei,  “oaia neagră” a comunei.  Interpreta de muzică populară a intrat în atenţia presei după a început să scrie balade. Dispăruta Elodia Ghinescu, Adrian Mutu,  Monica şi Irinel Columbeanu,  Vanghelie, Boc şi Becali au fost doar câţiva dintre  protagoniştii creaţiilor sale.  Televiziunile au dat năvală în gospodăria din satul natal al artistei, mai ales după show-rile  de  streap-tease  organizate direct în bătătură, sub ochii curioşi ai vecinelor care, măcar de ochii lumii, şi-au făcut cruce şi-au scuipat de trei ori în sân!  Unii dintre consăteni au luat  desfăşurarea de forţe ca pe un spectacol amuzant, alţii au considerat că interpreta le face satul de râs. Una peste alta relaţiile cântăreţei  cu o parte dintre vecini şi mai ales cu edilul şef al comunei s-au deteriorat. Interpreta spune că, pe lângă alte jigniri, primarul a  ajuns s-o numească  “jigodie”, şi  are o explicaţie pentru felul  în care au evoluat lucrurile.
“Mi-a reproşat că n-am promovat comuna şi nici pe dumnealui, dar că, în schimb, am adus televiziunile pe capul său şi am făcut localitatea de râs cu baladele şi apariţiile mele tv. Cred că cel mai tare l-a deranjat balada pe care i-am dedicat-o preşedintelui Traian Băsescu. Dumnealui, fiind de altă culoare politică, s-a simţit, probabil, ofensat “ explică Gherghina Stancu.
„Biruinţa lui Traian"  sau „Balada lui Băsescu”,  aşa cum mai  este cunoscută oda dedicată de interpretă preşedintelui ţării şi căreia cântăreaţa i-a dat glăsuire pe la mai multe  televiziuni naţionale sună  cam aşa: "Pe malul mării/ Al Mării Negre/ Trece o barcă/ Şi-un marinar/ Se vede-n zare/ E un vas mare/ E Biruinţa lui Traian/ ... Ai spus dreptate şi adevăr/ Cu glasul tău până la cer/ Ai spus dreptate, nu minciună / Şi Dumnezeu ţi-a-ntins o mână".

Primarul Georgel Burcea ameninţat cu instanţa pentru insultă

C-o fi sau că n-o fi “Balada lui Băsescu” mărul discordiei dintre cei doi e greu de spus, mai ales că primarul Georgel Burcea nu comentează declaraţiile interpretei şi neagă acuzaţiile potrivit cărora ar fi jignit-o pe cântăreaţă.
Gherghina Stancu spune însă că are înregistrarea audio a convorbirii cu edilul din care reies ofensele şi insultele ce i-au fost aduse, înregistrare  pe care e dispusă s-o folosească în instanţă dacă edilul şef al comunei Râca nu-şi va cere, public, scuze pentru ofensele aduse.

”Îmi pune beţe-n roate”

Interpreta mai spune că  tensiunile  cu primarul şi cu o parte dintre vecini  au mers atât de departe încât aceasta nu-şi mai poate scoate tractorul, proprietate personală, din gospodărie, pe motiv că  murdăreşte drumul.
“Plângerea a venit din partea unei vecine care are pretenţia să spăl tractorul înainte  de a-l scoate în drum. Disputa a ajuns la primar care i-a dat dreptate vecinei pe motiv că  roţile tractorului murdăresc strada!  Mi se pare strigător la cer! Eu sunt un om de bună credinţă.  Deşi locuiesc în Bucureşti, vin în satul natal să-mi muncesc cele câteva hectare de teren pe care le-am moştenit. Mi-e drag să lucrez pământul! Îmi plătesc impozitele şi taxele le la timp,  e normal să mă folosesc de bunurile pe care le am ca să-mi fac treaba, iar dumnealui îmi pune beţe-n roate pentru că mă vede o femeie singură şi neajutorată”, mai spune Ghergina Stancu,  Interpreta este hotărâtă să pună bazele unei Asociaţii a Femeilor Singure.
“Sunt multe femei văduve, singure,  în situaţia mea, care devin bătaia de joc a celor care  se simt stăpâni pe  scaunul pe care-l ocupă. Pentru ele o să încerc să fac şi să schimb ceva!”

***
Gherghina Stancu: ”Dacă domul primar spune că nu m-a jignit, să aibă curajul să vină şi să spună asta la detectorul de minciuni(...). Până una-alta, să se abţină să spună că eu am făcut mai mult rău comunei când am adus  televiziunile  aici, în condiţiile în care dumnealui n-a făcut nimic pentru această comunitate. Să se zbată să creeze locuri de muncă, că de împărţit ajutoare de la Uniunea Europeană e uşor!”

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea