“Totul e o înscenare a lui Nicolae Ivănescu”

# Declară Tina Florescu – acționar la Turism Muntenia # Scandalul privind acuzaţiile de furt de documente din dosarul de insolvență continuă. După ce a fost acuzată că ar fi încercat să sustragă documente din dosarul de insolvenţă al SC Turism Muntenia, Tina Florescu a solicitat Tribunalului Comercial Argeş inregistrarea video invocată de  creditorul – reclamant.  Acţionara  pune întregul scandal pe seama răzbunării lui Nicolae Ivănescu, acţionarul majoritar al SC Turism Muntenia, căruia i-a intentat zeci de procese.
Scandalul a cărui “protagonistă” este Tina  Florescu, deţinătoarea a 10 din cele peste 219.000 de acţiuni Turism Muntenia, a izbucnit urmă cu nici două săptămâni, la Tribunalul Comercial, când unul dintre angajaţii instituţiei a acuzat-o că a încercat să sustragă din dosarul de insolvență al societăţii comerciale mai multe pagini.
“Înțelegem că a fost un incident la Tribunalul Comercial (Specializat) Argeș, Una dintre acționarele societății, Tina Florescu, a fost prinsă după ce a rupt din dosar mai multe file și le-a pus deoparte, împăturite. Noroc cu unul dintre arhivari care s-a sesizat. Noi credem că Tina Florescu a acționat cu intenție. De regulă, această persoană este foarte virulentă și are o atitudine agresivă mai mereu. Mai mult, noi credem că nu este prima oară când se sustrag documente din dosar. În ultimele luni, această persoană a studiat de foarte multe ori dosarele Munteniei, uneori ore în șir și este posibil să mai fi dispărut acte din dosar.(...). Am formulat o sesizare la conducerea instanței și așteptăm un răspuns. Însă trebuie spus că pasiunea pentru studiul dosarelor la Tina Florescu nu este întâmplătoare. E curios cum o acționară a societății care are 5 acțiuni (din cele aproape 220.000) este atât de interesată de soarta societății și cum de sunt atâtea litigii promovate sau susținute de aceasta.”, se întrebau, în urmă cu o săptămână, reprezentanţii uneia dintre firmele creditoare.
Tina Florescu spune că este vorba despre un fals grosolan pus la cale de către cei care au dus în insolvenţă SC Turism Muntenia. 
”Totul e o înscenare a lui Nicolae Ivănescu, cel care a falimentat  societatea comercială şi căruia i-am deschis zeci de procese.”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş, Tina Florescu, explicând partea sa de poveste.
“În data de 24.10. 2013 am fost la Tribunalul  Specializat  solicitând, legal, ca de obicei, studierea dosarelor şi copii din dosarul de insolvenţă, copii greu de obţinut prin lipsa xeroxului în această instituţie. Dosarele nu erau legate, foile nu erau aşezate în ordine, erau numerotate multe file în alb, nedescifrabile, unele fiind nelegate, cădeau din dosar, dar eu nu eram acolo pentru a sustrage documente – cunoscătorii ştiu că acest gest nu ar fi avut nicio relevanţă, întrucât cererile de creanţă se depun în trei exemplare, iar dacă o minte bolnavă ar face aşa ceva, nu ar avea nici un efect. Tabelul de creanţe este întocmit de lichidatorul judiciar  şi nimeni nu poate schimba ceva, dacă prin absurd ar avea gânduri necurate. Totul este înregisterat de camerele de luat vederi în funcţiune. Deranjând cu prezenţa mea şi cu insistenţele de a obţine copii ale unor documente, un drept legal privind transparenţa în justiţie, m-am trezit cu un arhivar, pe nume Alex, spunând că o hârtie, document aflat pe masă, ar fi fost smulsă de mine,  din dosar, în scopul de a-l sustrage. Acesta, încercând să mă intimideze, cu un ton ridicat, a intrat în alertă, acuzându-mă vehement de ceva imaginar (…) “ explică Tina Florescu.
De precizat că fila desprinsă din dosar era dovada unei creanțe în valoare de peste 50.000 de Euro a unei societăți creditoare. Tina Florescu spune însă că a aflat abia din presă despre ceea  ce repreznta hârtia despre care angajatul Tribunalului susţine că ar fi fost smulsă din dosar.
În ziua care a urmat incidentului, Tina Florescu s-a prezentat la Registratura Tribunalului Specializat şi a solicitat, în scris, printre altele, copii ale casetelor video din zilele în care a studiat dosarele SC  Turism Muntenia, pentru a-şi putea susţine punctul de vedere. “Cu greu, abia am obţinut  nu  număr de înregistrare pentru această solicitare!”

“M-am erijat în reprezentanta acţionarilor înşelaţi, minţiţi, ameninţaţi, păgubiţi”

Deşi nu deţine decât 10 acţiuni (pe care spune că le-a achiziţionat tocmai pentru a putea studia dosarele societăţii) Tina Florescu susţine că apără interesele acţionarilor care sunt obstrucţionaţi să-şi spună cuvântul în şedinţele AGA ale SC Turism Muntenia.
“Regizorului acestui «spectacol» la care am fost forţată să iau parte  îi transmit că spectacolul a eşuat. Eu nu am sustras niciodată nimic, nu-mi stă în caracter.  Dar vreau să se ştie faptul că nu mă tem, nu am obosit, nu renunţ în ciuda umilinţelor la care am fost supusă.  M-am erijat în reprezentanta acţionarilor  mulţi din societate, înşelaţi, minţiţi, ameninţaţi, păgubiţi. Voi face toate demersurile pentru ca adevărul să învingă. Pentru cititorii neavizaţi aş vrea să precizez că sustragerea creanţei de 50 de mii de euro nu folosea la nimic, nu  avea repercusiuni la dosar. Ea există în triplu exemplar, iar eu deţin, legal, copia ei “, mai spune  Tina Florescu.
Referitor la acuzaţiile lansate de firma creditoare reclamantă, potrivit cărora Tina Florescu “a mai fost acționară minoritară, cu ani în urmă, la UNIVERSAL SA de unde a reușit, nu se știe cum, să obțină 2 spații comerciale. Probabil că pe același principiu încearcă și aici să obțină ceva pentru cele 0,0002% acțiuni pe care le are la Turism Muntenia.”,  aceasta explică: „Spaţiile respective au fost obţinute legal, prin divizarea societăţii, în 1999”.

***

Dosarul de insolvență al SC Turism Muntenia merge înainte, dar se poate spune că viitorul nu sună prea bine pentru societatea care deține cel mai mare hotel din Pitești. Cum guvernul Ponta ține cu dinții de Noul Cod al Insolvenței, este posibil ca societatea să nu poată beneficia de un plan de reorganizare, drept pentru care se va trece la faliment și, implicit, la vânzarea Hotelului Muntenia ca simplu activ și nu ca o afacere de valoare. Creanțele de peste 2 milioane de Euro atârnă greu în reușita unui plan de reorganizare, iar interesele creditorilor sunt diverse, motiv pentru care nu se poate vorbi de o strategie clară și coerentă pentru viitorul Turism Muntenia.

***

Ce spun reprezentanţii societăţii creditoare ANAPAT Comerţ 2005 SRL?

Referitor la scandalul UNIVERSAL SA în care a Tina Florescu  fost implicată, cu ani în urma, reprezentanţii societăţii creditoare din dosarul de faliment au declarat pentru Atitudine în Argeş: ”Întelegem că d-na Florescu încearcă din răsputeri să obţină «in mod legal»,  exact cum a făcut şi la UNIVERSAL SA, un spaţiu, nişte bani, ceva, orice. Înţeleg că şi acolo a procedat la fel: ameninţări, acţiuni în instanţa, plângeri pe la diverse instituţii, etc. Se pare că la finalul litigiului respectiv, dna Florescu a iesit personal foarte bine. Nouă ni se pare că acesta e un «modus operandi» care se repetă şi la Turism Muntenia, aşa cum a fost la Universal SA.”
Referitor la Turism Muntenia, aceiaşi reprezentanţi precizează: „Am arătat în plângerea formulată la instanţă că este foarte grav ca un justitiabil să sustragă acte dintr-un dosar. Pot să dispară, de exemplu, taxele de timbru pentru creanţe, acte, etc. Fiecare creditor trebuie acum să reverifice dosarul şi se va amâna «sine die» cauza din nou, din aceste motive. Mai grav este că în ultimele luni, această persoană a studiat ore în şir dosarele Turism Muntenia şi nu avem siguranţa că nu au dispărut acte şi din alte dosare. Ce nu înţelegem însă este de ce Curtea de Apel Piteşti, instanţa care păstoreşte administrativ şi Tribunalul Comercial Arges, nu reacţionează în acest caz şi preferă să planeze în continuare suspiciuni asupra acestui caz.”

***

Tina Florescu explică de ce este interesată de situaţia S.C. Turism Muntenia S.A şi ce suspiciuni îi ridică acţionarii majoritari.

Deţin 1o acţiuni S.C. Turism Muntenia S.A. pe care le-am dobândit prin contracte de cesiune, inspirată de modul cum a procedat şi avocatul Dumitrică Mihai, cesionar a 5 acţiuni. Astfel, puteam să mă implic în aflarea adevărului din societatea S.C. Turism Muntenia S.A. unde soţul meu a lucrat 40 de ani şi unde, la privatizarea societăţii am contribuit cu o sumă semnificativă de bani din veniturile familiei.
Pentru că actuala conducere a societăţii a refuzat sistematic furnizarea de informaţii pentru acţionari (nu a răspuns la nicio adresă scrisă, nu a ţinut Adunări generale conform legii, preferând să plătească amenzi, a ignorat hotărâri judecătoreşti pentru A.G.A., pentru expertiză, pentru eliberarea de documente), singura sursă pentru aflarea adevărului din S.C. Turism Muntenia S.A. au fost dosarele de insolvenţă, de unde am putut afla situaţia dezastruoasă pe care au creat-o, cu bună ştiinţă, cei aflaţi în staful conducerii.
Astfel că, în condiţiile în care în bilanţul întocmit de Ilie Tomiţă, director economic, la finele anului 2012, apar datorii de 129 miliarde, conform datelor furnizate de site-ul Ministerului de Finanţe, tabelul preliminar de creanţe întocmit de lichidatorul judiciar  Motrun Petre la deschiderea procedurii de insolvenţă, peste nici două luni, însumează peste 335 miliarde lei vechi. Şi în asemenea situaţie am dorit să văd cum stau lucrurile”, explică Tina Florescu care îşi argumentează insistenţa  în consultarea, la Tribunalul Comercial Argeş, a dosarelor societăţii comerciale:
„Ce nu trebuia să ştiu? Creanţele nejustificate şi neverificate temeinic ale celor de la masa credală? Avem asistenţă juridică pentru societate de peste 16 miliarde (cred că trezeşte invidia în rândul avocaţilor), impozite neachitate de 60 miliarde lei vechi la D.G.F.P şi Primărie, salarii neachitate de peste 14 miliarde lei vechi, furnizori cu restanţe vechi (CEZ, Distrigaz, Salubritate, Apă-Canal etc.), dar avem şi bomboana de pe tort, cesiuni de creanţe cu garanţii notariale: Neo Construct– Ilinca Ovidiu Marian – 30 miliarde lei vechi, Nenea Ivănescu, creanţe dobândite de la firma patronată de nora sa, sau specialitatea acestuia, creanţe rezultate din aport patron,  în cuantum de alte miliarde, metodă utilizată la toate firmele acestuia intrate în insolvenţă (cum le-aţi verificat domnule lichidator Motrun?)”, întreabă Tina Florescu.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea