Oraşul Ştefăneşti, în continuă dezvoltare

Pentru foarte multe administraţii locale, anul 2013  a fost un an de gestionare a sărăciei, în care s-a discutat preponderent despre asigurarea salariilor bugetarilor şi de întreţinerea unităţilor publice locale, iar investiţiile au reprezentat pentru mulţi edili doar o amintire plăcută din vremurile de odinioară. Deşi criza economică dăinuie de o bună perioadă de timp peste ţinuturile noastre, au mai fost şi administraţii locale care au reuşit să-şi continue procesul de dezvoltare propus în fiecare an. Un exemplu concret în acest sens îl reprezintă administraţia locală din Ştefăneşti, condusă de primarul Dorin Bărbuceanu, care a reuşit să ducă la bun sfârşit 90% din investiţiile propuse în 2013, investiţii ce au adus plus valoare oraşului Ştefăneşti. Profesor de matematică, primarul Bărbuceanu a ştiut să calculeze şi să împartă banii din bugetul local, reuşind să rezolve problemele stringente ale cetăţenilor din Ştefăneşti. Astfel spus, anul acesta s-au înregistrat progrese vizibile ale infrastructurii din Ştefăneşti ce constau în modernizarea drumurilor şi introducerea reţelelor de utilităţi.
”În procent de 90%, toate lucrările pe care le-am prognozat le-am făcut. În primul rând am modernizat toate srăzile şi aleile pe care le-am prognozat anul acesta. A fost modernizată strada Valea Popii Deal, o stradă care a necesitat foarte multă muncă pentru că dimensiunile ei, lăţimea în special, fiind foarte mică, a fost necesar să facem şanţuri de adâncime şi, deasupra, să le acoperim cu dale de trafic pentru a putea fi folosite ca şi căi de acces. Am refăcut toată zona Zăvoi, (strada Primăverii, strada Zăvoi şi celelalte străduţe adiacente lor) acolo unde acum doi ani s-a introdus canalizare şi s-a distrus partea carosabilă, lăsând această perioadă de timp pentru a se tasa pământul.  Totodată, aş mai putea aminti şi strada Liniştii, strada Treistaru, strada Hangiţa Ancuţa, toate aceste străzi fiind asfaltate anul acesta”, ne-a declarat Dorin Bărbuceanu.
Însă cu toate acestea, dorinţa cea mai mare a primarului este să realizeze modernizarea srăzii Sticlelor, ce reprezintă o alternativă de a ieşi din DN7 în DN65, dar acest lucru rămâne ca obiectiv pentru anul viitor. Prin modernizarea acestei străzi şi prin aducerea utilităţiilor în zona respectivă, primarul Dorin Bărbuceanu speră să atragă noi investitori pentru că acea locaţie, prin PUG-ul ce a fost realizat în urmă cu doi an, a fost declarată zonă industrială datorită oportunităţii de a avea mai multe căi de acces la DN-urile amintite.

Aproape 3 milioane de euro investiţi în reţele de apă şi canalizare

Cât priveşte lucrările de introducere a reţelelor de utilităţi publice, apă şi canal, oraşul Ştefăneşti este beneficiarul unui proiect pe fonduri europene ce a fost realizat în parteneriat cu societatea S.C. Apă Canal 2000 S.A. şi care cuprinde mai multe tronsoane.
Anul acesta s-au executat lucrări în acest domeniu în valoare de aproximativ 3 milioane de euro din totalul de 4,2 milioane de euro disponibili pentru primul tronson de extindere a reţele de apă şi canalizare pe teritoriul Ştefăneştiului. Acest tronson trebuia finalizat în luna octombrie a acestui an, dar în urma intrării în faliment a societăţii care a câştigat licitaţia, S.C. Alpine, lucrările au fost stopate, urmând ca anul viitor să se reia lucrările cu o altă societate şi, totodată, să înceapă lucrările şi la celelalte tronsoane prevăzute în acest mega-proiect de extindere a reţelelor de apă şi canalizare.

Unităţiile de învăţământ, mereu în atenţia primarului Dorin Bărbuceanu

Ca în fiecare an, unităţiile de învăţământ au fost în atenţia primarului Dorin Bărbuceanu care nu a uitat de unde a plecat, încercând să asigure condiţii cât mai optime elevilor din Ştefăneşti prin modernizarea şcolilor şi grădiniţelor.
,,Ca în fiecare an, am alocat o sumă destul de substanţială pentru unităţile de învăţământ. Anul acesta am înlocuit centrala termică de la Complexul Şcolar Grădieni din cadrul Grupului Şcolar ce avea o vechime foarte mare, unde pierderile de căldură erau foarte mari. A fost un efort substanţial. Am introdus canalizare la unitatea de învăţământ Constantin Brâncoveanu de la Valea Mare, pentru că, ajungând cu reţeaua de canalizare în zonă, era important ca grupurile sanitare să fie racordate. Am refăcut grădiniţa din Ştefăneşti – Vale care necesita o îmbunătăţire atât în partea de zidărie, cât şi o modernizare a acesteia. La ora actuală se lucrează la introducerea unui sistem de supraveghere video la unităţile de învăţământ de la Goleşti, pe Ştefăneşti Vale şi la Şcoala Generală nr.1.  pentru o mai bună siguranţă a elevilor”, ne-a mai precizat primarul Dorin Bărbuceanu care, înainte de a fi primar, a fost profesor. Este şi motivul pentru care edilul pune un mare accent pe îmbunătăţirea unităţilor de învăţământ.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea