Primarul din Băbana, Bebe Ivan, o comite din nou

# Acesta a depus la Ministerul Muncii un proiect fără să aibă aprobarea Consiliului Local. În primul rând dorim să ne cerem scuze, stimaţi cititori, pentru faptul că numele acesta, Bebe Ivan, apare cam des în publicaţia noastră. Nu dorim să vă intoxicăm cu acest nume, însă nu ne putem abţine. Probabil că, în curând, vom înfiinţa un ziar separat numai pentru a arăta lumii întregi ce se mai întâmplă prin primăria Băbana, pentru că se întâmplă multe…
Ultima boacănă de care avem cunoştinţă este legată de depunerea unui proiect care implică patrimonial şi financiar Consiliul Local Băbana. Consilierii însă ridică din umeri, pentru că aceştia încă nu au apucat să afle bine despre ce este vorba. În principiu discutăm despre proiectul „Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa şi instruirea personalului aferent”. În cadrul acestui proiect, a fost depus subproiectul „Centru de zi pentru copiii şcolari – comuna Băbana, judeţul Argeş”. Pentru acest subproiect a fost depusă o cerere de finanţare. În care este alocat un sediu pentru activităţile descrise, sumele cu care Consiliul Local participă şi multe alte documente justificative. Iată însă că a apărut o mică problemă. Răspunderea Consiliului Local Băbana a fost angajată fără ca acesta să… ştie. Numai că cei de la Ministerul Muncii au observat lacuna şi au trimis autorităţii din Băbana o adresă în care solicită clar: „Hotărârea Consiliului Local de înfiinţare a Centrului de zi, în conformitate cu prevederile Manualului de Implementare a proiectului”. De asemenea, au mai fost găsite nereguli la întocmirea cererii de finanţare, calculul bugetului alocat etc. Ministerul Muncii solicită toate aceste informaţii şi aprobări – din care cea a Consiliului Local este stringentă – până la data de… 5 iulie 2010. dată care, după informaţiile noastre amănunţite, a cam… trecut.

Cererea de finanţare depusă nu este numai incompletă. Este şi depusă în afara cadrului legal

Iată ce spune capitolul 1.4 din Manualul de implementare:
„1.4. Solicitanţi în cadrul Proiectului
Pot solicita finanţare în cadrul Proiectului Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa şi instruirea personalului aferent:
a)    Consiliile judeţene prin Direcţiile Generale de Asistenţă
Socială şi Protecţia Copilului în parteneriat cu Consiliile Locale ale municipiilor, oraşelor, comunelor;
b) Consiliile locale ale municipiilor, oraşelor, comunelor, sectoarelor Municipiului Bucureşti.”

Ce legătură are Primăria Băbana, cea care a depus proiectul, cu acesta?  Greu de spus. Iată însă, la numai câteva rânduri mai jos, în acelaşi manual de Implementare, o frază care, de asemenea, ne-a atras atenţia: „ANPDC va finanţa numai subproiectele care au la bază o cerere de finanţare care demonstrează interesul şi implicarea Consiliilor Locale în rezolvarea problemelor cu care se confruntă şi nevoia pentru serviciul social furnizat prin acest Proiect.”
Consiliul Local abia dacă a aflat de proiectul cu pricina, ba mai mult, există voci care spun că nu există numărul minim de copii care să îndeplinească criteriile pentru a putea fi înscrişi la un astfel de Centru de zi. Grădiniţa din Băbana este situată într-un spaţiu cu totul necorespunzător, însă nu sunt resurse financiare pentru a fi renovată. Pentru acest centru (ce va găzdui maxim 15 copii), se pare că da. În rest, toate bune…
Alex SILVESTRU


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea