Încă o piatră atârnată de gâtul României: inflaţia supraponderală!

# Afirmă deputatul Andrei Gere. În cei doi ani de guvernări din ce în ce mai diluate ca şi calitate, fără niciun gram de discernământ şi fără nicio urmă de viziune, domnul Boc, conducătorul acestora spre pierzanie, a făcut până în prezent tot ce a putut ca să obţină cele mai slabe rezultate din Europa, în mai toate domeniile!
Suntem primii din coadă la cât mai multe categorii de performanţe nule, printre care şi creşterea fulminantă a inflaţiei! Şi, bineînţeles, toate acestea nu se datorează hazardului şi nici măcar ghinionului nesfârşit abătut asupra ţării noastre, ci doar măsurilor de austeritate greşite, impuse de-a valma de către premierul Boc, la comanda cotrocenistă, fără a lua niciun moment în calcul consecinţele zguduitoare care se vor declanşa în lanţ în urma aplicării lor! Astfel, creşterea economică mult promisă din 2009 şi până acum nu se mai întrezăreşte deloc în acest an, nici măcar în cele mai optimiste previziuni, ci doar scăderea se prefigurează! Probabil, cea sub 2,5% va fi mai mult ca sigur brevetată din nou, cu toată îndemânarea aflată la dispoziţia guvernelor domnului Boc! Şi mai mult decât atât, tăvălugul consecinţelor nefaste creşte înspăimântător de la o lună la alta: falimente pe bandă rulantă, şomaj ameninţător, spitale în colaps, investiţii zero şi multă, foarte multă sărăcie!
Una dintre măsurile de austeritate care face foarte mult rău economiei autohtone şi care a fost impusă României cu ochii închişi de către decidenţii în drept este aceea a creşterii bruşte a TVA de la 19 la 24%. Ca urmare a majorării taxei pe valoarea adăugată în vara acestui an de către cuplul fără scrupule format din domnii Băsescu-Boc, Banca Naţională a României a pierdut şi în 2010 războiul cu inflaţia şi acest lucru nu se reflectă doar în indicatorii statistici, ci şi în scăderea drastică a consumului, deci în oprirea motoarelor economiei!  Prognoza privind inflaţia pentru finalul acestui an a fost revizuită în sens pozitiv, la 8,2%, de la 7,8%, cât se estimase ultima dată.
Această nouă piatră atârnată de domnii Băsescu şi Boc de gâtul României l-a înfuriat şi pe guvernatorul BNR, domnul Mugur Isărescu,  care a realizat brusc că toată munca sa şi a BNR din ultimii ani s-a dus cu toată viteza pe  apa Sâmbetei şi şi-a expus supărările în mod surprinzător în public: "Corecţia pe uşa din dos a inflaţiei nu este acceptabilă pentru o ţară din UE"(...) „România trebuie să iasă din iluzia aceasta, că îşi poate rezolva problemele structurale pe calea inflaţiei.”
Ar fi trebuit ca domnul Boc să ţină seama - măcar sub presiunea importanţei funcţiei pe care o deţine - de faptul că un premier are cu mult mai multă responsabilitate decât aceea de a-şi înclina coloana şi de a accepta tacit orice i se cere, indiferent de urmări!
Ar fi trebui ca domnul Boc, dacă tot ţine cu dinţii de primul scaun de la Palatul Victoria, să înţeleagă că răspunde pentru tot ceea ce face şi că buzunarele a 22 de milioane de români sărăcesc crunt pe zi ce trece din cauza nepăsării dumnealui!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea