659 de persoane de etnie romă din Ştefăneşti au beneficiat de analize gratuite

Primăria Oraşului Ştefăneşti a finalizat proiectul ”Analizele medicale făcute la timp îţi pot salva viaţa!”.  Acest proiect a avut ca scop îmbunătăţirea stării de sănătate a cetăţenilor de etnie romă din oraşul Ştefăneşti, în vederea accelerării incluziunii sociale a romilor şi din punct de vedere al sănătătii. Proiectul, care a fost depus în cadrul lansării apelului de proiecte pentru programul “Anul European al cetăţenilor”, a fost declarat eligibil în cadrul sesiunii de finanţări aprilie-mai 2013. Valoarea totală a proiectului a fost de 58.102 ron, din care contribuţia Agenţiei Naţionale pentru Romi 50.000 de ron, iar contribuţia Primăriei Ştefăneşti a reprezentat 8.102 ron.
În cadrul proiectului, care a început la data de 21.06.2013, un număr de 659 de persoane de etnie roma, copii, bătrâni, femei, în special tinere mame, au beneficiat de informaţii extrem de utile din partea medicilor, precum şi de un set gratuit de analize medicale de bază: colesterol total, glicemie, TGO, TGP, hemoleucograma completă, măsurarea tensiunii arteriale, electrocardiograma-EKG. La finalizarea proiectului, beneficiarii au primit rezultatele şi interpretarea investigaţiilor medicale şi au fost directionaţi către medicii de familie urmând ca aceştia să le dea trimiteri către medicii specialişti.
Campania de sănătate şi recoltarea de probe biologice s-au făcut de către clinica medicală Ambra Grisea SRL din Piteşti, care a câştigat selecţia de oferte cu preţul de 73 ron/pachet, faţă de un preţ maxim admis de 74 ron/pachet.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea