Scrisoare deschisă – Piteștiul fără Lalele?

„Mami, du-mă la porumbei, în centru, te rog, mami!”
„De ce, pui, vrei la porumbei?”
„Acolo ne întâlnim cu toții, mamă, acolo este frumos mereu și nu te costă decât o pungă de pufuleți pentru porumbei!”
Ei bine, dragi piteșteni, în Piața Milea, acest obicei ar fi la el acasă, daca nu ar fi izgonit de noua Hotărâre a Consiliului Local (HCL), care „interzice hrănirea animalelor în zona de siguranță și pe spațiile verzi din jurul blocurilor de locuințe sau în alte locuri aparținând domeniului public”.
Ieri, o venerabilă pensionară scotea un coltuc de pâine dintr-o sacoșă la fel de venerabilă din Piața Milea, pentru a hrăni porumbeii (unul dintre simbolurile consacrate ale acestei piețe).
„Aveți noroc că vă cunosc” îi spuse un cetățean, „dar când voi fi în uniformă, voi fi obligat să vă amendez!”
Să fi văzut dumneavoastră, dragi piteșteni, fața bătrânicii, dezamăgită de ale ei, plus încă  această nouă HCL, în timp ce punea cuminte, bucata de pâine la loc în geantă.
Oare, astfel, s-a mai evaporat o bucurie, una ieftină, oare s-a mai dus un drept, unul fundamental, pentru binele piteștenilor?

Sugestii și întrebări:

1.    Definiți, vă rugăm cuviincios, domnule Primar, „animalele” din hotărârea Consiliului Local al Primăriei dumneavoastră.
Adică, definiție : „Se numește animal” ....etc
(Altfel, medicina veterinară include și albina în categoria „animal”)
2.    Definiți, vă rugăm cuviincios, domnule Primar, „zona de siguranță”.
(Astfel, evitați atâtea conflicte și procese pe care le va isca aplicarea confuză a HCL: nu hrăni „animalul” , dar mai ales „în spațiul de siguranță”!)
Întrebări :
1. De ce Primăria trebuie să pună tunurile pe  porumbeii piteșteni si pe pisicile orașului?
2. Mai sunt, domnule Primar asemenea HCL-uri promovate „pâs” – „pâs”, „a la punctul 8” dintr-o listă lungă, fără știrea și dezbaterea noastră, de la mic la mare, cu drepturi de vot?
3. Ce soluții ne dați pentru Teama copiilor noștri, că în Piața Noastră, că în Orașul Nostru, copiii trebuie să nu încalce legea făcută de Consiliul Local și nu de Constituția României, pentru a nu fi amendați de reprezentanții Primăriei, într-o mână cu HCL-ul dumneavoastră de Crăciun și în alta cu pixul care ne scrie rețete de viață piteșteană?
4. Stiți cum arată un Pitești fără Porumbei?
Răspuns: Arată exact ca un Pitești fără Lalele!
Un grup mare de pașnici locuitori ai Piteștiului, între 4 și 90 de ani

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea