E nepoata celebrului Ion Ghițulescu! O fostă judoka, solistă la Doina Argeșului

A lăsat sportul ca să cânte muzică populară, deși nu i-a fost deloc ușor. Dacă mai spunem că este și nepoata unuia dintre cei mai cunoscuți cântăreți contemporani de muzică lăutărească, putem înțelege de ce alegerea ar fi trebuit să fie ușoară. Numai că, unchiul cântăreței a aflat întâmplător că nepoata sa îi calcă pe urme. Este vorba despre Zina Ghițulescu, nepoata cunoscutului valorificator de muzică lăutărească, Ion Ghițulescu, care cântă cu Doina Gorjului.

A plecat la un concurs de atletism și s-a întors campioană națională la Tetratlon

Zina Ghițulescu este solistă, de trei ani, a Doinei Argeșului. Tânăra își amintește de ziua în care a cântat prima dată folclor: “Eram la o serbare de an școlar și profesoara m-a pus să cânt o doină. Eu am început să plâng, pentru că mie nu-mi făcuse nimeni cunoștință cu folclorul. Tata mi-a făcut o morală acasă…După asta am cântat doina fără pauză. Apoi au urmat concursuri, festivaluri, premii…” Zina Ghițulescu a fost sportivă de performanță.  Trei ani a făcut Judo, doi ani înot, trei ani-atletism și alți șapte-dans popular. Practic, a plecat într-o zi de-acasă ca să participle la un concurs de atletism, fără prea multe încurajări din partea familiei, și s-a întors acasă campioană  națională la Tetratlon. Date fiind împrejurările, i s-a părut nefiresc să aleagă muzica populară pentru o viitoare carieră. Numai că, aici a fost vorba de faptul că soarta a ales pentru ea.

A ajuns tot la Liceul de Artă și așa a reușit să obțină locul al doilea la Olimpiada Națională de Muzică, motiv pentru care a intrat fără să mai dea examen de admitere la Facultatea de Muzică Pitești. Pe lângă muzică populară, mai cântă și muzică ușoară. Odată chiar i s-a ivit ocazia să cânte alături de cei de la Direcția 5, într-unul dintre cluburile din Pitești, acolo unde trupa avea concert. Se pare că, după ce-a interpretat piesa “Am nevoie de tine”, atât Zina, cât și cei prezenți, a realizat că poate să cânte cu succes o altfel de muzică și în public, nu numai sub duș.
Deși este nepoata lui Ion Ghițulescu, Zina n-a cântat niciodată alături de unchiul său. În urmă cu ceva timp, s-au împlinit 100 de ani de radiodifuziune și atunci a fost primul moment când cei doi au urcat împreună pe aceeași scenă, însă nici atunci nu au cântat. Dar, în viață, toate au loc exact la timpul lor. Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea