Primăria Costeşti, parteneră într-un proiect de reinserţie pe piaţa muncii

Asociaţia Sprijin pentru Viaţă din Piteşti, în parteneriat cu Primăria oraşului Costeşti, a lansat oficial în data de 9  decembrie 2010,  la Costeşti, proiectul „Calitate în resurse umane pe o piaţă a muncii flexibilă şi modernă – mobilitate şi antreprenoriat”.
La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi din cadrul Consiliului Judeţean Argeş,  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, Instituţiei Prefectului Argeş, Biroului Judeţean pentru Rromi, primăriilor din zona de sud a judeţului Argeş, O.N.G.-lor locale, unităţilor de învăţământ liceal locale, precum şi  agenţi economici.
Proiectul  de reinserţie pe piaţa muncii îşi propune, pe durata a 18 luni, să dezvolte capacitatea de ocupare a 700 persoane inactive şi 300 de şomeri de lungă durată din oraşul Costeşti precum şi din comunităţile rurale aflate în vecinătate.
Grupul ţintă de 1.000 de persoane vor beneficia de informare şi consiliere, formare profesională şi sprijin pentru demararea de activităţi independente. În acest scop se va înfiinţa la sediul Primăriei oraşului Costeşti, Centrul Local de Informare şi Asistenţă pentru Ocupare, astfel încât serviciile oferite să intervină direct în vederea creşterii gradului de ocupare în rândul participanţilor.
Specialiştii din cadrul echipei de proiect vor organiza cursuri de formare profesională constând în 720 ore de teorie şi 1440 ore de practică. După toată această perioadă, echipa de proiect are sarcina de a plasa efectiv pe piaţa muncii minim 25 de persoane din grupul ţintă.
Prezentă la lansarea proiectului de la Costeşti, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Elena Mateescu a subliniat necesitatea unei reforme la nivelul instituţiei: „Este mare nevoie de reformă din perspectiva instituţiei noastre. Trebuie să o îndreptăm spre nevoile cetăţenilor, dar şi a celui care oferă locuri de muncă. Demersul acestui proiect este unul foarte important pentru că preia o parte din responsabilităţile instituţiei faţă de societatea civilă. Noi ne dorim să aducem lucrurile la un stadiu de realitate certă”.
Profesorii Bogdan Gavra (Asistenţă socială) şi Liviu Bozga (Sociologie) din cadrul Universităţii Nord Baia Mare, experţi în implementarea proiectului au atras atenţia către lipsa de interes a societăţilor comerciale din zonă de a sprijini problemele sociale şi atitudinea oamenilor în general de a aştepta întotdeauna un ajutor din exterior. Dacă şi patronatele şi oamenii  vor schimba ceva în atitudinea lor, atunci proiectul are şanse sigure de reuşită sunt de părere cei doi profesori.
Valoarea totală a proiectului este de 1.699.830 de lei şi se desfăşoară până în luna aprilie 2011.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea