Preotul din Catanele, omul datorită căruia sărbătorile au sens și pentru copiii sărmani

De patru ani de zile, un preot din Catanele este tată pentru mai bine de 50 de copii sărmani. Îi are și pe-ai lui, acasă, dar aceia îl văd mult mai rar. Preotul Paul Stănescu și-a luat misiunea în serios și vrea să fie tată pentru copiii care n-au tată, vrea să le ofere  o casă adevărată în locul celei lipite cu chirpici, care adăposteşte mult prea multe suflete pentru cât este de mică.
Părintele Paul este omul datorită căruia sărbătorile au sens și pentru copiii nimănui sau pentru copiii sărmani. Pentru că i s-a dus vorba că este un preot care are grijă de turma sa, au venit chiar și din satele vecine ca să beneficieze de grija și atenția preotului din Catane, un sat din comuna Căteasca. În fiecare an, la marile sărbători, preotul din sat ia drumul oamenilor cu bani sau pur și simplu face câte o sfeștanie sau orice alt serviciu religios solicitat de vreun enoriaș și dacă se întâmplă să mai primească și bani în schimb, îi duce pe toți în fondul asociației pe care a înființat-o și prin care îi ajută pe copiii sărmani. De Sf. Nicolae, acesta a trebuit să facă 120 de pachete pentru copii, deoarece au mai auzit și alții din satele vecine și au venit la Catane.

La biserica lui vin și copiii din satul vecin..

Ultima masă dată de părinte a fost  săptămâna trecută, când au venit și copii din satul vecin, auzind de generozitatea părintelui. A fost oferită o masă pentru 50 de copii, organizată chiar în incinta centrului; cadou oferit de către un medic din București. Preotul din Catanele a reușit să obțină și bani europeni prin intermediul unui concurs organizat la nivel național care a adus asociației, ca premiu, un loc de joacă pentru copii. Tot aici, în timpul anului, voluntari din toate părțile predau cursuri gratuit de calculator, limba engleză, limbă română, etc  pentru copiii sărmani. Auzind de activitatea lui, reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului au început o colaborare cu părintele Stănescu, distribuind prin intermediul acestuia 20 de pachete cu haine (costumații complete de școală și de iarnă) și alte 30 de pachete cu rechizite, dulciuri și fructe pentru copiii sărmani pe care îi are centrul în grijă. Iar de vreo două luni, preotul a fost numit unul dintre responsabilii Departamentului destinat  Catehizării Tinerilor.  Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea