Investiţii strategice în comuna Valea Iaşului

# Primarul Nicolae Barbu: Ne propunem ca, până la jumătatea anului 2015, să avem 10 clădiri reprezentative pentru comună. Anul 2014, pentru comuna Valea Iaşului, la fel ca şi în ceilalţi ani, va fi unul de continuare a  investiţiilor începute, conform primarului Nicolae Barbu. Astfel că, anul acesta, şcoala, cultura, sănătatea, infrastructura şi turismul vor fi principalele domenii ce se vor afla în vizorul administraţiei publice locale. ,,Ne propunem ca, până la jumătatea anului 2015, să avem 10 clădiri reprezentative pentru comună, aşezate simetric, vizavi de cele două părţi ale localității, şi anume: pe de-o parte primăria, care este una singură, iar în cealaltă parte a comunei sperăm să realizăm un Centru de Informare Turistică ce va fi amplasat în apropierea firmei Dr. Oetker, pe drumul DN7C care duce spre Vidraru. Continuăm cu cele două şcoli, una în satul Mustăţeşti, iar cealaltă în satul Ungureni, şcoli ce se află în momentul de faţă în cele mai bune condiţii, cu apă, canalizare, încălzire centrală şi tot ce trebuie pentru desfăşurarea cursurilor în condiţii optime. Apoi două grădiniţe cu program prelungit ce se vor afla una în satul Mustăţeşti, lângă şcoală, obiectiv ce se află în curs de finalizare, iar cealaltă gradiniţă va fi lângă şcoala de la Valea Iaşului, dar aceasta este în faza de început, fiind finalizată doar temelia acesteia. Totodată, avem în vedere şi contrucţia a două dispensare umane, unul va fi vizavi de primărie, iar celălalt în satul Mustăţeşti, lângă şcoală; celelalte două clădiri reprezintă căminele culturale ce se află în faza de reabilitare, dotare şi modernizare”, ne-a declarat primarul Nicolae Barbu.

6 km de canalizare şi patru de asfalt

După ce anul trecut s-a finalizat ultima lucrare de introducere a reţelei de apă potabilă şi, astfel, în momentul de faţă, toată comuna beneficiază de această utilitate, anul acesta primarul Nicolae Barbu vrea să finalizeze şi introducerea reţelei de canalizare ce mai însumează circa 6 km de reţea, cu excepţia satelor Bărbălăteşti şi Borovineşti, acolo unde există impedimentul diferenţei de nivel şi al faptului că locuințele sunt rare, iar costurile introducerii reţelei de canalizare nu sunt rentabile în momentul de faţă.
,,Anul acesta o să dăm prioritate banilor pentru canalizare şi să mai rămânem cu drumurile. Aici, la drumuri, este mai greu. Avem câmp, front deschis pentru 10 km de asfalt. Din aceşti 10 km, pentru 7 km s-au organizat deja licitaţile la care avem o contestaţie, dar cred că până în primăvară se va soluţiona şi aceasta. Din 50 de miliarde lei vechi pe care îi avem pentru investiţii, dacă facem o trecere rapidă şi vedem ce mai avem din acele lucrări pentru că vreo 10 miliarde ar costa reabilitarea căminelor culturale, 10 miliarde sunt repartizaţi pentru cele două dispensare umane, aproape 10 miliarde costă grădiniţa de la Valea Iaşului şi în final 10 miliarde canalizarea, deducem că pentru drumuri prea mulţi bani nu mai rămân, aproximativ 10 miliarde. Aşa cum ne-am propus cu consilierii, vom încerca să asfaltăm, anul acesta, 4 km. Anul trecut am realizat aproximativ 1 km de drum asfalt, dar l-am făcut la cele mai înalte standarde, cum nu cred că a mai făcut cineva în judeţul Argeş, cu şanţuri betonate şi pe-o parte şi pe alta, podeţele cetăţenilor le-am stricat pe toate şi le-am făcut standard pe banii primăriei, pentru că nu puteam să-i impunem cetăţeanului să plătească, şi tot aşa vrem să modernizăm toate drumurile din comună”, ne-a mai precizat Nicolae Barbu, primarul localității.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea