Primăria Cetățeni stă pe un butoi de pulbere! Primarul și viceprimarul se păruiesc ca doi intelectuali și pedagogi ce sunt!

Primăria din Cetățeni este un adevărat câmp de bătaie din cauza animozităților iscate între primarul Ion Toader și viceprimarul, Antoanela Enache. Aceasta din urmă i-a făcut primarului diverse reclamații cu privire la unele achiziții sau concesionări de terenuri, iar primarul, la rândul său, i-a suspendat acesteia atribuțiile de serviciu, de două luni, din cauză că a primit plângeri de la cetățeni și de la consilierii locali că aceasta nu și le îndeplinea. În realitate, scandalul este unul mult mai vechi, de pe vremea când actualul viceprimar era director de școală în comună, acolo unde preda Istorie primarul Ion Toader.

Viceprimarul este dator la primar!

Exact când mai avea 6 luni ca să iasă la pensie din școală, așa cum și-a dorit, directorul Antonela Enache i-a suspendat orele acestuia. Motiv pentru care edilul a dat școala în judecată și a câștigat, iar acum trebuie să primească de la viceprimarul său suma de 10.000 lei despăgubiri.  În prezent, spune vicele, și primarul s-ar fi ocupat să-i suspende orele de Limba Română pe care aceasta le avea în școala cu pricina. În apărarea sa, primarul Toader spune că măsura a fost luată de către conducerea școlii, întrucât programul de la școală se suprapunea peste acela de la primărie. Scandalul a continuat și a degenerat în propuneri de excludere din funcția de viceprimar, din partea edilului Toader la adresa adjunctei sale, și cu plângeri la Curtea de Conturi, Prefectură, etc, din partea femeii. Primarul Toader spune că Antoanela Enache  a lăsat școala pe care a condus-o cu niște datorii foarte mari din cauza unor contracte derulate fără consimțământul primarului și al consilierilor locali. Ce mai tura vura! Primarul spune că va propune consilierilor excluderea acesteia din funcția de viceprimar, pentru că încă n-a cerut acest lucru, iar viceprimarul așteaptă răspuns de la Prefectură vizavi de contestația referitoare la excludere, despre care Antoanela Enache spune că a fost deja făcută. Dacă va fi dată afară din primărie, aceasta se poate întoarce la catedră, acolo unde este titulară la catedra de Limba Română. De două luni de zile, a mai adăugat Ion Toader, atribuțiile viceprimarului au fost preluate de către el, iar aceasta vine la serviciu doar ca să aibă de unde pleca și, culmea, mai este și plătită pentru acest lucru.

Prefectura e sceptică în privința schimbării...

Reprezentanții Prefecturii Argeș spun: “La sfârșitul anului trecut a fost depus un memoriu de către viceprimarul din Cetățeni. Conform Legii 215, de organizare a primăriilor, primarul poate decide ce atribuții să-i dea viceprimarului. Acesta din urmă reclamă că primarul Ion Toader i-a dat prea puține atribuții și că nu are control asupra activității administrative. Poate să fie demisă doar în urma unei ședințe a Consiliului local și să se facă cu un procent de 50% plus unu. Oricum, este posibil să nu existe astfel de șanse să se întâmple acest lucru acolo, întrucât și consilierii sunt destul de fragmentați în ceea ce privște tabăra pe care o susțin. În curând, Instituția Prefectului va emite și un răspuns official la memoriul doamnei viceprimar.”
Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea