Sportiv de performanţă ajutat de PDL Argeş

# Piteşteanca Monica Andreea Grecu s-a putut deplasa astfel la Campionatul Naţional de kata de la Oradea. # Marian Drăgoi (Building Astrom) este unul din oamenii care au înţeles importanţa activităţilor sportive. Monica Grecu este o fată de o frumuseţe şi o fineţe care cu greu îţi permit să crezi că este campioană de judo. Palmaresul piteştencei este unul de invidiat, printre trofeele obţinute numărându-se unele cu greutate, cum ar fi:
- medalia de bronz la Campionatele Mondiale de Sambo din 2008
- medalia de bronz la Campionatele Europene de judo din 2008
Aşadar, un sportiv de performanţă, un sportiv pentru care steagul României este arborat în marile capitale ale lumii. Un ambasador veritabil al ţării, ambasador care aduce mult mai multe beneficii decât frunza din logo-ul turistic recent adoptat, logo care a costat nu mai puţin de 800.000 de euro – dar care se găsea de vânzare şi pe internet pentru câţiva cenţi.  La începutul lunii decembrie, mai precis în zilele de 5 şi 6, a avut loc la Oradea Campionatul Naţional de Kata. Campionat la care Monica nu ar fi putut ajunge fără ajutorul oferit de organizaţia locală a PDL. „Veni, vidi, vinci!” Ca de fiecare dată, piteşteanca noastră s-a întors cu pieptul încărcat de medalii, două de bronz şi una de argint. „Le mulţumesc din suflet prietenilor din PDL care m-au sprijinit în vederea efectuării deplasării la Oradea. Fără acest sprijin aş fi rămas în Piteşti, iar cele trei medalii s-ar fi dus cine ştie, prin ţară…” ne-a declarat tânăra sportivă. Frumoasa „bătăuşă” are 20 de ani şi este studentă a Universităţii din Piteşti, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Activează la Clubul Sportiv LPS-U-Piteşti şi este antrenată de Emilian Rabolu.

Nu există fonduri pentru sportul de performanţă

„Banii alocaţi sportului de performanţă au dispărut aproape complet. Nu sunt fonduri, nu mai există bani nici măcar pentru deplasări la concursuri. Sportivii nu mai au nicio motivaţie. Anul acesta nu se mai intră în cantonamentul de iarnă din cauza lipsei banilor” – ne-a mai spus Monica Grecu. Piteşteanca a ţinut să mulţumească şi pe această cale sponsorului Marian Drăgoi – manager al Building Astrom - care, timp de doi ani, i-a susţinut performanţele sportive.  Monica Grecu îşi doreşte să profeseze, în momentul în care se va lăsa de „bătăile” profesioniste, în acelaşi domeniu. O dorinţă destul de dificil de realizat, dacă ţinem cont că numai în Piteşti există 7 antrenori de specialitate. Cum însă un sport dezvoltă nu numai trupul ci şi mintea, Monica urmează în cadrul facultăţii şi specializarea kinetoterapie, un domeniu de viitor. Noi îi dorim să bată, în continuare, cât mai multe persoane. Pentru că este bună la acest sport. Dorim, de asemenea, mai mulţi asemenea lui Marian Drăgoi, şi organizaţiei locale a PDL, pentru că există persoane care le pot urma exemplul, iar rezultatele sunt mult mai mult decât o frunză…
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea