BCR cheamă în instanţă Pedroni Trans SRL, în dosarul reorganizării

Banca Comercială Română, prin Direcţia Recuperare contestă  la Tribunalul Comercial Argeş  Procesul verbal al Adunării Generale a Creditorilor Pedroni Trans din decembrie 2013, pe motiv de nelegalitate. E clar, după perioada de relaxare fiscală și avânt economic, BCR Argeș, ca multe alte bănci dealtfel, a trebuit să suporte o serie de prăbușiri care i-au afectat grav rezultatele financiare. Falimente de răsunet cum au fost cel al PIC S.A., Forestal Stâlpeni, Gyp Star, Direct Autorom și multe altele au făcut să se cutremure chiar și solidul sediu ridicat în centrul municipiului, pe Bulevardul Republicii. Scandalul casetelor de valori – jefuite sau nu, încă nu este clar – nu au adus nimic bun, din contră. Așa încât oficialilor băncii nu le-a rămas decât să încerce să recupereze ce se mai poate recupera și să minimizeze pierderile.
Adunarea generală a Creditorilor  SC Pedroni  Trans SRL,  al cărei Proces verbal întocmit de MIT INSOLV SPRL este contestat de BCR a avut loc pe 27 decembrie, anul trecut. Pe ordinea de zi a şedinţei s-au afllat problemele referitoare la reorganizarea debitorului SC Pedroni Trans SRL.
BCR, în calitate de creditor garantat a fost împotriva  planului de reorganizare a societăţii comerciale debitoare şi şi-a exprimat votul negativ prin corespondenţă, solicitând ca poziţia sa să fie menţionată integral în procesul verbal al Adunării Creditorilor.
“Precizăm că la momentul prezentei contestaţii nu ne-a fost comunicat procesul verbal ce a fost încheiat ca urmare a Adunării creditorilor, deşi banca a solicitat comunicarea unui exemplar şi nici nu a fost publicat  în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, astfel că vom formula motivarea după consultatea/publicarea acestuia” se arată în contestaţia depusă de BCR la Tribunalul Comercial Argeş.
Legea 86/2006 spune că  “Hotărârea Adunării creditorilor  poate fi desfiinţată de judecătorul sindic pentru nelegalitate, la cererea creditorilor care au votat împotriva hotărârii respective şi au făcut să se consemneze aceasta în procesul verbal al adunării”
Printre creditorii Pedroni Trans  SRL se mai numără DGFP Argeş, ITM Argeş,  Banca Transivania - sucursala Piteşti,  SC Marfin Leasing IFN, Compania Apa Braşov etc.
Material realizat de  Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea