Pentru că iubește românii, un francez învață să cânte folclor autentic românesc, la Pitești

Un nebun frumos al zilelor noastre cutreieră lumea cu vioara sub braț, furând de la fiecare popor pe care-l străbate frânturi din spiritualitate și din folclor. Jeremiah Levi Samson a cunoscut România prin intermediul unor prieteni buni pe care-i are la Pitești și care dețin cea mai cunoscută ceainărie vintage din urbea noastră. S-a îndrăgostit de români, mai mult și decât românii înșiși.  Motiv pentru care vine frecvent în țara noastră, mai ales la Pitești, ca să ia lecții de folclor autentic de la unul dintre virtuozii Doinei Argeșului, violonistul Cătălin Iancu.

Contribuția Poliției Circulație la cultura și spiritualitatea noastră..

Boem până la absurd, Jeremiah a acceptat să cânte în câteva dintre pub-urile de la noi  pe sume derizorii, care să-i acopere  costurile pentru “lapte și iaurt dimineața și bere, seara”, doar ca să învețe folclor românesc, deși în Franța onorariul său e destul de serios. Încercările lui de a veni în România pentru același lucru au fost zădărnicite cu ceva ani în urmă de câțiva vajnici lucrători la Poliția Circulație din țară. . Văzând mașină cu număr de Franța, Jeremiah și colegii lui de trupă au fost opriți sub pretextul că aveau viteză și ca să nu li se ia pașapoartele, așa cum li s-a spus că se va întâmpla, au plătit o  “amendă” de 400 euro. Astfel, șederea lor pe tărâmul infinit ondulat a fost mult mai scurtă decât au prevăzut.

Pe 5 februarie, Jeremiah cântă la Pitești

Jeremiah vine dintr-o familie de muzicieni profesioniști și a început să studieze pianul de la vârsta de 2 ani, sub îndrumarea mamei și bunicii sale; ambele pianiste profesioniste. Cu toate acestea, alege vioara, grație unui unchi violonist pe care îl întâlnea foarte rar, și pleacă la școli de profil ca să-i afle toate tainele. A luat o medalie de Aur la Conservatorul din Lille și posibilitatea să se perfecționeze cu profesorii Bernard Wacheux, Julien Vanhoutte și Radu Blidar. Biografia sa este una dintre cele mai stufoase și mai impresionante, deși tânărul artist are doar 30 ani. Studiază jazz, înființează o trupă de jazz- Swingin' Partout, câștigă și premii importante la festivaluri de gen, înregistrează pentru France3, Bandsport, Weo, Radio France,  France Bleu Nord, Radio Campus, Radio Boomrang, etc. Este admis la Conservatorul din Elveția. Este un autodidact care învață să cânte la acordeon, chitară, contrabas. CU topate acestea, niciun premiu sau studiu urmat nu l-ar recomanda mai bine decât relația directă dintre el și public. Este un om- spectacol, care regăsește în fiecare zi bucuria de a cânta. În februarie, va cânta la Timișoara și la Pitești, în câteva restaurante și în ceainăria prietenilor săi(5 februarie), iar pe 9 octombrie va reveni pe scena Filarmonicii din Pitești. 
Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea