Record mondial de ameţeală în justiţie şi administraţia locală

# O instanţă din Argeş obligă Comisia Locală de Fond Funciar Bradu să pună în posesie un cetăţean pe un teren… din Albota! # Aceasta este numai una din „moştenirile” lăsate lui Florin Frătică de fostul primar Costel Zamfir. Vergea Trandafir. Acesta este numele rezidentului din Bradu care se poate mândri că a zăpăcit atât justiţia, câţiva executori judecătoreşti cât şi Comisia Locală de Fond Funciar Bradu, Comisia Judeţeană de Fond Funciar şi numeroase alte oficialităţi. Totul a început când acesta a solicitat Comisiei, cu acte doveditoare, să fie pus în posesie cu suprafaţa de 4600 m.p. teren intravilan pe teritoriul comunei. Primăria nu s-a conformat, aşa încât omul s-a adresat,  cum era şi normal, justiţiei. Justiţia, prin sentinţa civilă nr. 472 din 31.01.2006 – rămasă definitivă prin nerecurare, hotărăşte că dreptul omului este legitim, obligând C.L.F.F. Bradu să îl pună pe acesta în posesie.  Ce face comisia (sub conducerea atentă a primarului Costel Zamfir)? Nimic. Aşa încât Trandafir Vergea continuă pe cale justiţiei, investeşte sentinţa cu formulă executorie şi se pregăteşte de executarea silită a Comisiei Bradu. Biroul executorului judecătoresc Vârgă Ioan somează debitorul în data de 15.04.2008, iar în data de 13.05.2008 – constatând că acesta nu şi-a îndeplinit sarcinile , trece la executarea C.L.F.F. Bradu. La sediul Primăriei se afla numai viceprimarul, primarul Zamfir fiind…la sediul executorului judecătoresc. Aşa încât s-au întors oamenii la biroul executorului, unde Costel Zamfir le-a prezentat chitanţele de achitare a obligaţiilor provenite din sentinţă precum şi un proces verbal de punere în posesie a lui Trandafir Vergea, pe suprafaţa comunei Bradu, pentru…4743 m.p.

Primarul să plătească, Vergea să primească. Unde?...

Terenul a corespuns ca suprafaţă, ba chiar era puţin mai mare decât cel solicitat, numai că nu corespundea calitativ. Terenul câştigat de Vergea în instanţă era intravilan. Aşa încât acesta refuză amplasamentul propus şi se adresează, din nou, în 2008,  instanţei. Ba chiar identifică în Bradu o suprafaţă aflată între case pe care o solicită. Apare în scenă şi un expert, ing. Ion Serafimescu. Acesta este desemnat să expertizeze  terenul situat pe raza comunei Bradu. I se aduce la cunoştinţă că terenul respectiv a fost predat prin protocol (nr. 126 din 10.01.2007) primăriei Albota. Cu toate acestea, mai ales datorită refuzului de colaborare întâmpinat din partea primăriei Bradu, expertul conchide (în mod oarecum ciudat): „Terenul solicitat (de Vergea, n.r.) este în intravilanul comunei Bradu, este nelucrat, cu iarba până la brâu şi în paragină. Consider şi eu că este un teren care îşi aşteaptă un proprietar.”
Trandafir Vergea se duce din nou la instanţele de judecată şi obţine o altă sentinţă în vederea punerii în posesie pe… terenul identificat de expertul Serafimescu. În plus, primarul comunei Bradu este obligat să plătească daune cominatorii de 50 de lei pentru fiecare zi de întârziere, daunele calculându-se de la data primei sentinţe definitive, de la începutul anului 2006.

Modificarea se schimbă. Din nou, dacă se mai poate spune aşa…

Toate bune şi frumoase pentru brădeanul nostru, care s-a văzut şi cu terenul câştigat unde a vrut el, şi cu bani de luat de la primar. Numai că…în scenă  mai apare o punere în posesie,  de 3000 m.p.,  făcută în anul 2002, pentru Vergea. Pentru suprafaţa respectivă, se mai descoperă că s-a eliberat Titlu de proprietate. Terenul a fost vândut în anul 2006, aşa încât Comisia Locală de Fond Funciar Bradu consideră că nu mai are de dat decât…1600 de metri pătraţi. Nimic! Vergea Trandafir se deplasează la biroul aceluiaşi executor judecătoresc Vârgă Ioan, care somează C.L.F.F. Bradu să îl pună în posesie pe clientul său cu 4600 m.p. intravilan în Bradu, pe terenul expertizat de Serafimenscu, teren predat comunei Albota. Şi să dea şi banii, 50 de lei pe zi de întârziere. La executare (deja discutăm despre o acţiune petrecută în luna noiembrie a acestui an, când primar la Bradu este Florin Frătică) juristul primăriei explică faptul că ei nu pot pune în posesie pe un teren aparţinând altei comune, comună (Albota) care şi ea a pus în posesie acolo… Nu s-a terminat, nici nu se va termina în curând aventura pe care v-am povestit-o.
Iar noi am încălecat pe-o şa / Şi v-am povestit despre un nou record mondial al justiţiei şi administraţiei locale…aşa! Vom reveni cu noi hotărâri.
(Lucian GHERGUŞ)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea