Omul de afaceri Răzvan Grigorescu mai vrea nişte pădure

# Ion Dobrinoiu: „Nu mai are dreptul la nici un metru pătrat!“ # Grigorescu solicită, în instanţă, 750 hectare de pădure la Nucşoara. Fără nici un drept, susţin reprezentanţii Direcţiei Silvice # Omul de afaceri a strămutat ulterior dosarul la Alba Iulia şi a recuzat un expert ale cărui calcule… dădeau cu virgulă. Totul a început prin cumpărarea, de către omul de afaceri din Călineşti, a drepturilor litigioase aparţinând lui Paul Gheorghe Dimitrie (moştenitor al lui Paul N. Paul, şi acesta moştenitor al defunctului Nae N. Paul). Drepturile litigioase se refereau la suprafeţele de 551,49 ha. de pădure, 260 ha. gol alpin şi 50 ha. fâneţe. Drepturile litigioase i-au fost cedate lui Răzvan Grigorescu contra sumei de 30.000 ron. Toate aceste enorme suprafeţe se constituie ca parte a averii defunctului Nae N. Paul, avere ce cuprindea peste 1.500 hectare de teren în comuna Nucşoara, conţinând o moşie şi patru munţi: Mavrea, Maliţa, Urlea şi Gruişor. Fii defunctului au împărţit această enormă avere, lăsând-o, la rândul lor, către copii.  Iată însă că Paul Grigorescu cere, în instanţă, la Judecătoria Piteşti, nu mai puţin de 749,95 hectare de pădure. Pădure care, susţin reprezentanţii Direcţiei Silvice Argeş, a fost deja retrocedată. Suprafaţa respectivă – susţin aceştia – este cerută din nou de omul de afaceri, însă fără a aduce acte de provenienţă. D.S. Argeş a făcut deja plângere penală împotriva expertului desemnat în cauză, Petre Caplan din  Lereşti. În instanţă, Răzvan Grigorescu aduce ca probe cinci declaraţii notariale de la cinci persoane, declaraţii care însă nu susţin acelaşi lucru cu privire la identitatea persoanei vizate. Tot omul de afaceri cere şi o expertiză ca probă, iar instanţa îl desemnează pentru aceasta pe expertul Aurel Vlad. Expertiza efectuată însă de acesta nu a corespuns în nici un fel cu ceea ce îşi dorea Grigorescu să obţină, aşa încât acesta îl recuză pe Aurel Vlad, în locul lui fiind desemnat expertul Petre Caplan. Acesta efectuează o expertiză avantajoasă  omului de afaceri, ba mai mult, menţionând în raportul său că amplasamentul originar este ocupat, stabileşte un nou amplasament, într-o pădure cu înalt potenţial forestier, pădure ce aparţinea statului român. Comisia de fond funciar Nucşoara anunţă Direcţia Silvică Argeş despre aceste acţiuni. Aceasta din urmă formulează o cerere de intervenţie în instanţă pentru a-şi expune- şi argumenta – punctul de vedere, în totală contradicţie cu concluziile raportului de expertiză însuşit şi de Răzvan Grigorescu. Acesta strămută însă judecarea cauzei la Judecătoria Alba Iulia, undeva în a doua jumătate a lunii martie 2008. Direcţia Silvică Argeş obţine încuviinţarea instanţei pentru angajarea unui expert-parte, expert care demolează lucrarea făcută de colegul său, Petre Caplan. Mai mult, obiecţiunile formulate astfel la dosar au dus la respingerea expertizei lui Caplan.

Pădure şi cantoane din domeniul Statului Român. Tun de milioane de euro…

Răzvan Grigorescu este un obişnuit al sălilor de judecătorie, aşa încât, printr-o Precizare la Cererea Introductivă de Instanţă face mai mult (în poker se spune că plusezi) aşa încât cere să i se restituie nu mai puţin de 749,95 ha. de pădure, declarând că aceasta este suprafaţa totală cuvenită – fără însă să depună documente doveditoare în acest sens. Expertul parte angajat de Direcţia Silvică depune în instanţă dovada că în rolul agricol  din 1948 nu figurează nicio suprafaţă din cele revendicate. Nimic, nu se pune şi pentru Petre Caplan, care îşi însuşeşte solicitarea lui Răzvan Grigorescu şi insistă pentru rezolvarea cererilor acestuia. Pe terenul expertizat de Caplan se află pădure de un înalt potenţial forestier, numai bună de exploatat, de obţinut sute de miliarde din ea. Culmea, întâmplător, pe terenul retrocedat se mai află şi două cantoane ale Direcţiei Silvice. Un fleac. Ghinionul lor… Din martie 2008 şi până acum, la Judecătoria Alba Iulia s-au dat nu mai puţin de 15 amânări în dosarul cu pricina, totul trenând datorită nedepunerii raportului de expertiză. Acesta trebuie refăcut, cu răspunsuri la obiecţiunile formulate şi cu luarea în considerare a actelor depuse ulterior. Nimic însă. Vom reveni.

Ion Dobrinoiu, directorul Direcţiei Silvice Argeş: „Răzvan Grigorescu a cumpărat nişte drepturi litigioase pentru retrocedarea de păduri. A luat sute de hectare. Pentru ceea ce solicită acum nu are acte. A strămutat procesul la Alba Iulia pentru că aici a văzut că nu are nicio şansă. Acolo a angajat un avocat care este soţul unei judecătoare de la Curtea de Apel. Pentru actele pe care le-a avut, a luat pădurea. Vrea acum săp mai ia încă odată pădurea, în contul aceloraşi acte. Acum a angajat pe expertul Caplan Petre. Acesta i-a făcut expertiză pentru a-l pune în posesie acolo unde a fost pădurea statului român dintotdeauna. Deci el acolo s-a apucat să măsoare, zonă în care există şi două clădiri, două cantoane silvice. Deci el încearcă să dea tunul de pe lume. Să ia pădure deosebit de bună şi două cantoane superbe. Am făcut deja plângere penală împotriva expertului. Acesta are un tupeu fantastic. Ei ar fi câştigat până la această oră procesul dacă noi nu interveneam la timp. Pe lângă juristul nostru, dată fiind miza, am mai angajat doi avocaţi, pe Apostolescu de la Piteşti şi pe Mureşan de la Alba Iulia. Grigorescu nu mai are dreptul la nici un metru pătrat de pădure!”

(Spiridon VOINESCU)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea