Ziua Porţilor Deschise la Staţia de Epurare a oraşului Mioveni!

În data de  21 martie, Stația de epurare Mioveni din cartierul Colibaşi a  deschis larg porțile, în cadrul evenimentului cu același nume, „Ziua Porților Deschise”. Organizatorii (Consiliul Local, Primăria şi S.C Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL) au oferit locuitorilor oraşului și nu numai ocazia dea vedea, direct și concret, unde ajunge apa uzată, ce se întâmplă cu ea în stație, cum este tratată înainte de-a fi deversată în râul Doamnei.
Vizitatorii, de la copii de şcoală primară, la elevi de liceu, sau la adulţi, au venit, cu zecile, aduşi de autocarul pus la dispoziţie de S.C S.Ed.C Mioveni, dar şi cu transport  individual.
Reprezentanţii societăţii au  însoţit vizitatorii în turul staţiei şi au prezentat cele mai importante puncte şi procedee utilizate de specialişti pentru ca apa uzată să fie, întotdeauna, în coordonatele tehnice corespunzătoare.
Elevii de la şcolile generale şi liceele din oraş au ascultat, fascinaţi, explicaţiile oferite, au primit sfaturi importante, au vizitat împrejurimile, staţia în sine şi adăpostul de câini. Deţinuţii de la Penitenciarul Colibaşi au participat, de asemenea , la acest eveniment.
Organizatorii au premiat elevii talentaţi la desen, în urma participării la concursul de pictură „Apă pentru viaţă!”. Aceştia au primit câte un abonament de 10 şedinţe la Bazinul de Înot Mioveni.
Cei peste 300 de vizitatori au primit pliante, materiale promoţionale dar şi câte o şedinţă  la Bazinul de Înot Mioveni.
,,Evenimentul organizat, astăzi, de Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni se doreşte a fi un semnal referitor la gestionarea resurselor de apă dulce pe raza oraşului Mioveni, dar, totodată, să conştientizăm că la nivel planetar resursa de apă dulce este într-o continuă scădere, iar cantitatea necesară de apă este tot mai mare de la an la an. Resursa de apă a devenit o problemă şi în acest sens noi dorim să tragem un semnal de alarmă. Totodată, dorim ca şi copiii din Mioveni să conştientizeze importanţa gestionării raţionale a acestei resurse şi, deasemenea, să le explicăm copiilor fluxul tehnologic de la staţia de epurare din momentul intrării apei menajere uzate şi până la ieşirea ei în emisar către râul Doamnei. Este o staţie modernă, o staţie de ultimă generaţie, ostaţie pentru care Consiliul Local a investit sume importante de bani. Valoarea totală a acestei investiţii s-a ridicat, undeva, la 200 de miliarde lei, dintre care 89% este investiţia proprie a Consiliului Local Mioveni. Este o mândrie a oraşului nostrum şi totodată, această staţie modernă va deservi şi localităţile limitrofe oraşului Mioveni cu care noi suntem în asociere în momentul de faţă”, ne-a declarat directorul S.Ed.C Mioveni, Nicolae Tudose.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea