Centura de nord-vest a Piteştiului, în calcul pentru 2011

# Speculatorii imobiliari sunt deja în alertă # Mircea Drăghici: La insistenţele preşedintelui Constantin Nicolescu, am luat legătura cu ministrul Boagiu. La câţiva ani de la finalizarea centurii de sud est a  Piteştiului, iată că revine în discuţie un alt proiect important pentru locuitorii zonei, şi anume centura de nord vest a oraşului. Aceasta va fluidiza traficul şi va permite un acces mai uşor catre zona Slatina-Craiova, respectiv Vâlcea – Sibiu.
Şoseaua de centură va pleca din Autostrada Piteşti Bucureşti în zona pasarelei de la Cireşu (a doua pasarelă de la Piteşti), va traversa comunele Oarja, Bradu, Albota, Moşoaia şi Bascov. După intersecţia cu drumul naţional Piteşti Slatina (DN 65), şoseaua va traversa pădurea Trivale (pe deasupra acesteia) prin zona Grădinii Zoologice, urmând a joncţiona cu drumul naţional Piteşti Sibiu (DN 7) în localitatea Valea Ursului.
Deputatul Colegiului Curtea de Argeş, Mircea Drăghici, membru al Comisiei de Buget-Finanţe a reuşit performanţa să-i abordeze direct pe miniştrii prezenţi în Parlament la dezbaterea legii bugetului şi să abordeze o strategie de comunicare pentru ca obiectivele Argeşului să aiba şanse de reuşită: ,,Se ştie că amendamentele opoziţiei nu au fost acceptate. Tocmai de aceea am optat să discut faţă în faţă cu miniştrii Anca Boagiu de la Transporturi şi Ion Ariton de la Economie pentru a vedea cum putem rezolva nevoile judeţului.,,
Parlamentarul argeşean i-a convins să analizeze investiţia de la Stâlpeni privind extinderea reţelei de alimentare cu gaze, care este aproape de finalizare şi care va acoperi toată comuna.
Mircea Draghici a precizat că a discutat cu ministrul Anca Boagiu pe tema centurii de N-V a Piteştiului: ,,La insistenţele preşedintelui Constantin Nicolescu de a relua discuţia pe tema variantei ocolitoare, care are la această oră studiul de fezabilitate gata, aprobat prin HG 1154/01.01.2004, am luat legătura cu ministrul Boagiu. Din păcate, anul trecut, fostul şef de la Transporturi, Radu Berceanu, la rectificarea bugetară nu a respectat legea şi a tăiat banii obţinuţi de parlamentarii PSD pentru centura Piteştiului. Culmea, un asemenea drum ar fi fost şi în beneficiul său, pentru că ar fi ajuns mai repede la Craiova, era direct interesat, dar degeaba! De data aceasta, cu Anca Boagiu, lucrurile au stat altfel, mai ales că are un stil de lucru deosebit şi este profesionistă!,,
În fișa obiectivului pentru anul viitor există prevederea de 4050 mii lei destinati proiectului tehnic.  L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea