Viceprimarul oraşului Costeşti, Marian Niţă, a fost demis

# La şedinţă au participat o serie de personalităţi din PDL # Speech-ul fostului viceprimar a smuls hohote înfundate de râs celor prezenţi. Şedinţă cu scântei – şi cu hohote de râs – la întrunirea de săptămâna trecută a Consiliului Local Costeşti. Şedinţă în cadrul căreia viceprimarul oraşului, Marian Niţă, a fost demis din funcţie. La şedinţă au participat, în sprijinul primarului Ion Baicea, senatorul Mircea Andrei, deputatul Sorin Pandele, primarii Florin Frătică şi Iulian Miu, precum şi omul de afaceri Gheorghe Alecsei.
Ordinea de zi - parţială-  a şedinţei din data de 18.01.2011 (primele trei puncte)
1.    Proiect de Hotărâre privind pierderea calităţii de consilier local a d-lui Constantinescu Gheorghe – PDL
2.    Proiect de Hotărâre privind validarea în funcţia de consilier local a  d-lui Mirică Vasile
3.    Proiect de Hotărâre privind aprobarea schimbării din funcţie a viceprimarului oraşului Costeşti
…………………………….

Nu dorim să insistăm asupra altor aspecte, mai jos vă oferim însă o superbă mostră de  oratorie a tribunului Mimi Niţă. Un talent înnăscut ce vine să continue linia Brătienilor, a lui Istrate N. Micescu şi a altor colegi de judeţ ceva mai umili…
Marian Niţă:
# Cu siguranţă vă promit dumneavoastră că răzbunarea este o armă, vă las pe dumneavoastră să o descoperiţi
# Mulţumesc părinţilor mei că m-au educat şi m-au adus într-o funcţie care plec cu mâinile curate, plec cu mâinile curate şi voi reveni cu mâinile curate.
# Am avut o discuţie la partidul nostru şi am încercat să discut cu mai mulţi factori de răspundere care la vremea respectivă fac şi eu parte şi mi s-a spus că cel care cedează este un om deştept

Stimaţi colegi, întradevăr este un moment neplăcut pentru mine să vin astăzi în faţa dumneavoastră cu un astfel de referat care ţine mai mult de activitatea de consilier local conform legii 215 modificată decât activitatea care am avut-o ca viceprimar. Noi vorbim aicea de câteva lucruri care nu le înţeleg. Eu nu mă ţin de funcţie, nu m-am ţinut în viaţa mea şi nu o să mă ţin nici acum. Oare dumneavoastră credeţi că mie mi-a făcut plăcere să lucrez cu domnul Baicea? Dar l-am respectat că a trebuit să îl respect. Dânsul de când am venit viceprimar, tot timpul a avut un apetit foarte mare să spună că nu lucrează cu mine. Cu toate că eram aceeaşi generaţie, puteam să facem o echipă foarte bună şi am venit cu martori când am vrut să facem echipa, venind cu 2500 de voturi în cadrul primăriei Costeşti, candidând pentru prima dată. Vreau să mulţumesc încă o dată dumneavoastră celor care m-aţi votat .
În acelaşi timp, astăzi este o măsură pe care nu aş dori să o comentez, îmi este foarte greu să mă apăr singur, îmi pare rău şi nu aş vrea să pun într-o situaţie urâtă colegii care sunt aici prezenţi din parlament sau de unde au venit dumnealor să mă decapiteze, dânşii vor analiza mai bine dacă este corect ce se întâmplă astăzi cu un viceprimar care poate să vorbească de ceva care am contribuit alături de dumneavoastră, cu cetăţenii, la o serie de obiective în oraşul Costeşti. Aceste obiective sunt făcute şi nu vorbim că le vom face. Şi atunci, când vedem că pierdem teren, găsim un ţap ispăşitor, l-am găsit pe Niţă, am găsit o parte din colegi care n-a fost cu dumnealui şi a trebuit să trecem să-l executăm. Eu nu mă opun domnule primar hotărârii dumneavoastră şi încălcării de lege pe care o puneţi în faţa unor consilieri care cu siguranţă o să ne întâlnim în instanţă şi tot cu siguranţă vă promit dumneavoastră că răzbunarea este o armă, vă las pe dumneavoastră să o descoperiţi, iar în cazul în care analizaţi de faţă cu aceşti cetăţeni, care dumneavoastră v-au votat, că venim să stăm de asemenea lucruri, nu cred că este corect. Eu îmi cer scuze faţă de cetăţenii care, cu bune şi cu rele, poate am greşit şi eu, este momentul chiar în faţa dumneavostră, dacă l-am supărat pe primar să îmi cer scuze acum, dar nu este atât de apăsător încât să fiu schimbat mişeleşte dintr-o funcţie şi să fiu apostrofat că cine ştie ce am făcut.
Vreau să clarific o situaţie foarte clară de faţă cu dumneavoastră aici. Mi s-a publicat într-o publicaţie locală o minciună că Marian Niţă ar fi  luat o sticlă de ţuică şi a vărsat-o în secretariatul primarului şi spunând că nu are cine să mai intre acolo că este primarul beat. Vreau să confirme domnul primar dacă în acea publicaţie se face referire la un asemenea lucru corect. Este o minciună sfruntată care a apărut într-o publicaţie, eu am fost pus în discuţie în diverse locuri şi cred că nu era momentul să fiu pus cu o minciună că aş fi făcut un asemenea lucru. Încă o dată, nu am făcut aşa ceva şi nu voi face în viaţa mea.
Am 25 de ani de serviciu. Am venit dintr-o funcţie tot de execuţie şi am plecat în viaţă de la vârsta de 18 ani şi nu mi-a mai dat nimeni cu biberonul şi mulţumesc părinţilor mei că m-au educat şi m-au adus într-o funcţie care plec cu mâinile curate, plec cu mâinile curate şi voi reveni cu mâinile curate.
Spunea domnul primar că am fost împotrivă să bag apa. Oameni buni, vorbim de apă la Costeşti, când apa în august 2008 a fost vândută. Vin şi spun domnului primar că nu am fost de acord să scumpesc apa la Costeşti şi a votat această echipă, care vă spun domnule primar că o să aveţi o majoritate efemeră şi nu o să aveţi o majoritate care să vă asigure un confort aşa cum vă doriţi dumneavoastră, la sfârşit de mandat. Vreau să vă spun că am fost împotrivă să cumpăr un excavator şi domnule primar uitaţi-vă în ochii mei când spun asta. Am votat împotrivă pentru că eu am fost de acord să cumpărăm un excavator nou, iar dumneavoastră aţi cumpărat un excavator second-hand, printr-o maşinaţie a dumneavoastră mârşavă, prin Topoloveni, filiera daţi-mi voie să o spun cetăţenilor în presă cu acte şi cu documente. Vreau să vă întreb pe dumneavoastră domnule primar şi îmi pare rău că pun astăzi într-o situaţie urâtă reprezentanţii Partidului Democrat Liberal care au venit să vă susţină pe dumneavoastră. Şi întreb astăzi domnule primar dacă este corect ce faceţi dumneavoastră cu şampila unităţii, dacă  Niţă a încălcat, dacă dumneavoastră aveţi dispoziţie şi vi se suie să plecaţi prin sate şi să vă daţi important, pus în original ştampila, este un abuz în serviciu. (era vorba de 2 copii din Pârvu Roşu care să poată să facă naveta cu microbuzul şcolii, pentru a merge la liceu).
Vreau să vă mai spun un lucru şi am închis discuţia, vreau să fiu sincer cu dumneavoastră, am avut o discuţie la partidul nostru şi am încercat să discut cu mai mulţi factori de răspundere care la vremea respectivă fac şi eu parte şi mi s-a spus că cel care cedează este un om deştept. Voi ceda şi eu în faţa domniilor voastre, vă mulţumesc şi vă promit dumneavoastră că o să plătiţi solidar, dar în acelaşi timp consilierii partidului pe care astăzi îi reprezint ca şef de grup de consilieri şi preşedinte al celui mai mare partid din Costeşti, să nu voteze. Vă mulţumesc frumos.

No comment…

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea