Încercarea omului de afaceri Răzvan Grigorescu de a retroceda, fără acte, încă 750 ha. de pădure se apropie de sfârşit

# În proces, alături de Direcţia Silvică Argeş, a intervenit una dintre moştenitoarele averii boierului Nae Paul. Aşa cum am menţionat şi în unul din numerele trecute ale publicaţiei noastre, manevrele omului de afaceri Răzvan Grigorescu de a acapara întreaga avere a unui mare moşier din Argeş – deşi  a cumpărat drepturile litigioase pentru numai jumătate din această avere – se împotmolesc pe zi ce trece. Iar la ultimul termen, ca o lovitură suplimentară, unul dintre urmaşii boierului, moştenitor tocmai al părţii pe care Grigorescu încearcă să o acapareze, a depus o cerere de intervenţie în interes propriu.
Omul de afaceri din Călineşti a cumpărat drepturile litigioase aparţinând lui Paul Gheorghe Dimitrie (moştenitor al lui Paul N. Paul, şi acesta moştenitor al defunctului Nae N. Paul). Drepturile litigioase se refereau la suprafeţele de 551,49 ha. de pădure, 260 ha. gol alpin şi 50 ha. fâneţe. Drepturile litigioase i-au fost cedate lui Răzvan Grigorescu contra sumei de 30.000 ron. Toate aceste enorme suprafeţe se constituie ca parte a averii defunctului Nae N. Paul, avere ce cuprindea peste 1.500 hectare de teren în comuna Nucşoara, conţinând o moşie şi patru munţi: Mavrea, Maliţa, Urlea şi Gruişor. Fii defunctului au împărţit această enormă avere, lăsând-o, la rândul lor, către copii.  Iată însă că Paul Grigorescu cere, în instanţă, la Judecătoria Piteşti, nu mai puţin de 749,95 hectare de pădure. Pădure care a fost deja restituită. Suprafaţa respectivă este cerută din nou de omul de afaceri, însă fără a aduce acte de provenienţă. D.S. Argeş a făcut deja plângere penală împotriva expertului desemnat în cauză, Petre Caplan din  Lereşti. Dosarul a fost strămutat la Judecătoria din Alba Iulia

Actul de partaj al celor doi fraţi Paul, datând din 1929, probă de netăgăduit a faptului că reprezentanţii Direcţiei Silvice Argeş au respectat legea

În anul 1913, în urma decesului moşierului Nae Paul, soţia (Chiriachiţa N. Paul) şi copiii acestuia încheie un act de partaj în care moşia Nucşoara, compusă din păduri şi goluri de pădure revine, în indiviziune, în cote egale, fraţilor Paul N. Paul şi Anton N. Paul, urmând ca aceştia să înceteze starea de indiviziune atunci când vor aprecia de cuviinţă. Momentul respectiv s-a consumat în anul 1929 când, în urma actului de partaj voluntar, cei doi fraţi hotărăsc această ieşire din indiviziune, moşia fiind împărţită astfel :
- lui Paul N. Paul (de la care a cumpărat drepturile Răzvan Grigorescu) i-au revenit 610 ha.
- Lui Anton N. Paul (cu moştenitor în persoana lui Păun Andreia Simona, cea care a depus cererea de intervenţie la judecătorie)  i-au revenit 761 ha.
Direcţia Silvică Argeş precum şi Comisia Locală de Fond FunciarNucşoara şi Comisia Judeţeană de Fond Funciar Argeş au procedat conform legii, împroprietărind pe cei doi fraţi – şi pe urmaşii acestora – cu suprafeţele respective. Iar cererea de intervenţie depusă de moştenitoarea averii lui Anton N. Paul nu face altceva decât să confirme justeţea deciziilor luate de instituţiile menţionate. Automat, cererea omului de afaceri Grigorescu este « pusă la zid » ca fiind  totalmente nefondată.
Iată care sunt, în momentul de faţă, părţile în procesul de la Alba Iulia, proces având ca miză o bucată din România, bucată de 750 de hectare de păduri şi goluri apline din Argeş :
# GRIGORESCU RĂZVAN : Petent
# COMISIA LOCALĂ NUCŞOARA: Intimat
# COMISIA JUDEŢEANĂ DE FOND FUNCIAR ARGEŞ: Intimat
# PĂUN ANDREIA SIMONA: Intervenient
# REGIA NAŢIONALĂ A PĂDURILOR ROMSILVA - DIRECŢIA SILVICĂ PITEŞTI: Intervenient
Vom reveni cu amănunte. S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea