Art Insolv SPRL, firma fostului șef al securității, a mai câştigat o luptă din războiul declarat de creditorii Silva Grup

# Petre Motrun - greu de oprit, ultima parte.

Bunul prieten al lui Nicolae Ivănescu, Petre Motrun – lichidator al Silva Grup, prin Artinsolv SPRL – de numele căruia sunt legate toate insolvențele și falimentele unde apare și “Nenea”, rămâne  în continuare la cârma falimentului  firmei controversatului om de afaceri,  în ciuda contestaţiilor formulate de creditorii care consideră că  Motrun favorizează debitorul.  Tribunalul Specializat Argeş a respins însă cererea de înlocuire a Art Insolv SPRL formulată de  Dragoş Silviu Seuşan, unul dintre creditorii Silva Grup, care acuză firma lui Motrun de ascunderea unor bunuri, în detrimentul creditorilor.

 

În conţinutul cererii de înlocuire a lichidatorului judiciar al Silva Grup - Art Insolv SPRL - creditorul Dragoş Silviu Seuşan susţine că inventarul bunurilor societăţii debitoare este incomplet.
“În dosarul creanţelor există o cerere de înscriere la masa credală a Primăriei Izvoru, cu suma de 80.818 lei, această sumă reprezentând impozite pe  clădiri, impozite  pe terenuri  intravilan şi impozite terenuri extravilan”,  argumentează creditorul, cu referire la bunurile impozate, considerând că “Art Insolv SPRL a favorizat cu bună credinţă debitorul Silva Grup prin ascunderea unor bunuri”.
Tribunalul Specializat Argeş a respins însă cererea de înlocuire a lichidatorului judiciar Art Insolv SPRL, pe motiv că, în documentul înaintat instanţei, Dragoş Silviu Seuşan nu enumeră efectiv  bunurile  pe care lichidatorul le-ar fi sărit la numărătoare”
Creditorul are însă posibilitatea să revină asupra plângerii, cu recurs.

Reclamaţii privind necomunicarea prin  BPI  a situaţiei bunurilor Silva Grup

Printre  neregulile semnalate de Dragoş Silviu Seuşan se numără si alte câteva aspecte susţinute şi de alţi creditori ai Silva Grup, cum ar fi  necunoaşterea de către aceștia,  ca urmare a necomunicării prin  BPI,  a situaţiei cu bunurile mobile şi imobile ale Silva Grup scoase la licitaţie,  sau modul deficitar în care Art Insolv SPRL şi-a îndeplinit obligaţiile legale “prin favorizarea debitorului“

Plângeri şi din partea altor creditori

Nu este prima dată când un creditor Silva Grup sugerează că ar exista un aranjament între Nicolae Ivănescu şi  Art Insolv (fostă Argeş Insolv)  SPRL, lichidatorul societăţii comerciale.
Anterior acestei cereri, reprezentanţii Bergerat Monnyeur au depus, din postura de creditor, contestaţie împotriva hotărârii Adunării Generale a Creditorilor Silva Grup, sugerând că Nicolae Ivănescu - în acelaşi timp patron şi creditor al firmei aflate în lichidare - ar trage iţele falimentului societăţii în detrimentul celorlalţi creditori. Contestaţia face referire la Raportul lichidatorului  judiciar privind situaţia debitoarei (Silva Grup).
Bergerat Monnyeur a arătat că n-au existat alegeri pentru stabilirea preşedintelui creditorilor şi a contestat, printre altele, felul în care s-a votat în Adunarea Creditorilor, precum şi componenţa Comitetului Creditorilor în care figurează şi numele lui Nicolae Ivănescu, patronul Silva Grup.
“Contestăm întrunirea majorităţii necesare pentru desemnarea Comitetului Creditorilor în următoarea formulă «format din 5 creditori  şi anume AJFP, Paraschiv Marian, SC Bergerat Monnyeur,  ITM şi Ivănescu Nicolae». Contestăm astfel formarea unui comitet format din 5 membri cu desemnarea creditorilor Paraschiv Marian şi Ivănescu Nicolae şi faptul că nu se face dovada unei majorităţi impuse de lege pentru desemnarea comitetului în această compunere”, se arată în contestaţie.
Acelaşi creditor a cerut instanţei să constate nelegalitatea  hotărârii adunării creditorilor care a desemnat drept lichidator judiciar firma Argeş Insolv SPRL, argumentând cu faptul că nu a fost supus aprobării cuantumul onorariului  pe care îl încasează lichidatorul şi că ar fi vorba de o indemnizaţie uriaşă (3000 lei/lună, plus 12% din valorificarea bunurilor debitoarei), valoare în spatele căreia n-ar sta lucruri tocmai curate, mai ales că, în paralel, fusese propusă o altă firmă care cerea un onorariu la jumătatea celui plătit lichidatorului ales.
Amintim că Argeș Insolv SRL este deținută de vechiul prieten al lui Nicolae Ivănescu, Petre Motrun, din Câmpulung, fost șef al securității comuniste din zona de baștină. Numele lui Petre Motrun este legat de aproape toate insolvențele și falimentele unde apare și numele lui Ivănescu, cel mai răsunător fiind dosarul Societății de Turism Muntenia S.A.

Lezarea intereselor creditorilor

Iată ce se mai arată în  contestaţia Bergerat Monnyeur: “stabilirea indemnizaţiei de 12% din valoarea bunurilor debitoarei este nejustificat de mare şi reprezintă un act în frauda intereselor creditorilor”. Firma contestatară sugerează  o legătură între patronul Silva Grup, Nicolae Ivănescu (cel care, iată, are un cuvânt de spus şi în Comitetul Creditorilor) şi lichidatorul judiciar, în detrimentul adevăraţilor creditori ai Silva Grup.

Cristian Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea