Ponta a venit să-l sprijine pe Nicolescu

În prima zi de după mitingul de la Mioveni, care a strâns 10.000 de oameni, care au huiduit copios guvernul pentru viitorul Cod al Muncii, preşedintele PSD şi-a propus să vină în Argeş  pentru a-şi manifesta sprijinul pentru protestatarii din oraşul constructorilor de Dacii. Între timp, însă, a început ancheta în cazul preşedintelui Constantin Nicolescu, iar liderul partidului nu a avut de ales şi s-a alăturat colegilor săi în sprijinul liderului de la Argeş. Nicolescu nu a fost prezent la vizita şefului său de partid, dar a fost înlocuit de numărul 2 din organizaţie, Tudor Pendiuc.

Solidaritate cu protestul de la Mioveni

Victor Ponta a explicat la Piteşti că a venit pentru a încerca să înţeleagă ce se întâmplase la Mioveni. El a spus că este de acord cu revendicările protestatarilor şi că viitorul act legislativ aflat în discuţie „nu e de folos nici patronilor, nici angajaţilor, şi nici investitorilor”, fiind, în opinia lui Ponta, „o modificare proastă şi inexplicabilă”. El a spus că va fi atât de partea muncitorilor de la Mioveni, cât şi de partea tuturor salariaţilor din România , spunând că va solicita guvernului  să ţină cont de doleanţele acestora. Ponta s-a mai arătat impresionat şi de responsabilitatea de care au dat dovadă miile de protestatari de la Dacia la mitingul contra viitorului Cod al Muncii.

De partea lui Nicolescu

Ponta nu a recunoscut în ruptul capului că a decis să vină la Piteşti special pentru a da un semnal de susţinere a preşedintelui uneia dintre cele mai importante organizaţii judeţene, care era anchetat de către DNA. Liderul pesedist a spus că nu crede în concidenţe: „Refuz să cred că la doar 24 de ore de la mitingul de la Mioveni persoana publică cea mai votată din Argeş devine ţinta unei anchete ciudate”. Victor Ponta l-a atacat, în context, pe liderul PDL Argeş, Mircea Andrei, pe care îl considera ca aflându-se în spatele anchetei DNA: „Faptul că legendarul senator Mircea Andrei, a anunţat cu săptămâni înainte repercursiunile contra Înalt Preasfinţitului Calinic şi contra preşedintelui Nicolescu nu e o simplă coincidenţă”. Atacurile liderului PSD au continuat, având ca ţintă DNA, instituţie considerată ca fiind „principalul instrument al preşedintelui Traian Băsescu în lupta împotriva adversarilor politici”. Extrapolând, preşedintele pesedist a ajuns şi la chestiuni legate de viitoarea legislaţie electorală, care va permite votul prin corespondenţă. Victor Ponta crede că această decizie va face inutilă prezenţa în competiţia electorală a partidelor din opoziţie, în condiţiile în care PDL va putea veni cu voturile din diaspora.

Urmările vizitei lui Ponta

La câteva ore de la plecarea lui Victor Ponta, Constantin Nicolescu a primit mandat de reţinere pe 24 de ore. După încă o zi, liderul PSD Argeş a fost arestat pentru 29 de zile, ceea ce i-a provocat un atac de cord. Situaţia a devenit de-a dreptul dramatică la Piteşti, în condiţiile în care şi Viorica Nicolescu, soţia preşedintelui CJ Argeş, a leşinat şi a fost şi ea dusă la spital. În tot acest timp, pesediştii argeşeni au încercat să se regrupeze, pentru a acorda maximul de sprijin pentru şeful lor. Au venit cu zecile la Tribunal, unde l-au susţinut pe Constantin Nicolescu la venirea din arest, joi la prânz. Au protestat când au auzit verdictul magistraţilor, dar au fost şi ei şocaţi de întorsătura lucrurilor. Puţini dintre ei au ieşit cu declaraţii, însă acestea au avut drept punct comun acuzarea adversarilor de la PDL pentru ceea ce se întâmpla. Tot Ponta a fost însă cel care a pus capac, prin ideea de a merge, cu toată conducerea partidului, să protesteze în faţa DNA la Bucureşti, într-un episod care ar putea aminti de cazul Bivolaru, când liderii de acum mai bine de 10 ani ai partidului au făcut acelaşi lucru în sprijinul deputatului care devalizase sute de milioane de la BRD. La ora închiderii ediţiei, acelaşi preşedinte al PSD participa la o întâlnire a aleşilor locali ai PSD, la Teatrul Al. Davila din Piteşti, unde se discutau planurile de acţiune de după arestarea lui Constantin Nicolescu.
Adrian Vasiliu

 

COMUNICAT DE PRESĂ

PSD Argeş, alături de preşedintele Constantin Nicolescu

PSD Argeş este alături, în aceste momente dificile, de preşedintele său, Constantin Nicolescu, şi de familia sa greu încercată. Atacul la care a fost supus domnul Constantin Nicolescu în ultimele zile şi-a pus amprenta asupra stării sale de sănătate. Nu este normal ca demnitatea, munca şi onoarea unui om să fie batjocorite doar din cauza unor ambiţii politice meschine ale actualei puteri. O viaţă întreagă trăită în slujba acestui judeţ nu poate fi umbrită de un atac murdar al unor oameni care nu reprezintă nimic pentru Argeş si pentru argeşeni la adresa celui care a reuşit atât de multe lucruri bune pentru Argeş.
Membrii de partid, simpatizanţii noştri, dar şi alegătorii neimplicaţi politic trebuie să ştie că aceste atacuri murdare nu intimidează PSD, nu ne încovoaie, nu ne fac să luptăm mai puţin pentru ca judeţul să prospere. Din contră, PSD Argeş va rămâne mereu alături de oamenii judeţului, pentru a contribui în permanenţă la dezvoltarea acestuia cu o echipa unită şi puternică.
Credem în justiţie dincolo de presiunile politice!
Suntem convinşi de nevinovăţia preşedintelui nostru căruia îi dorim o cât mai grabnică însănătoşire şi pe care îl aşteptăm cât mai repede printre noi!
Biroul Permanent PSD Argeş

 

COMUNICAT DE PRESĂ

PDL Argeș refuză să se implice în tentativa PSD de politizare a actului de justiție

Evenimentele petrecute în data de 26.01.2011, legate de  învinuirile DNA la adresa președintelui PSD Argeș, care ocupă și postul de președinte al Consiliului Județean Argeș, și reținerea acestuia de către instituțiile abilitate ale justiției, au provocat o reacție deformată și incorectă din partea conducerii acestei formațiuni politice și a apropiaților acestuia.
Într-o grabă cel puțin ciudată, președintele PSD Victor Ponta s-a deplasat la Pitești unde, în cadrul unei conferințe de presă extraordinare, a reînviat perioada în care liderii PSD, făceau un spectacol mediatic, cazul deputatului social democrat Gabriel Bivolaru este edificator dar nu singular,  pentru a exercita presiuni asupra actului de justiție. Declarațiile jignitoare și acuzațiile nefondate la adresa angajaților instituțiilor statului au fost însoțite de acuze ce ating limitele ridicolului și ale fanteziei la adresa membrilor și conducerii PDL. Astfel, domnia sa a lansat acuzația că acțiunea procurorilor DNA Pitești este legată de organizarea mitingului sindical de la Uzinele Dacia, unde liderii PSD, fără excepție au afirmat că nu au avut nici o implicare. De asemenea, a afirmat că dosarele președintelui PSD Argeș sunt fabricate la comandă politică pentru că acesta a finanțat activitățile Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.
Folosind un limbaj ce nu îl onorează, Victor Ponta a afirmat că liderul PDL Argeș, senatorul Mircea Andrei, a determinat acțiunile organelor de justiție, președintele social democrat încercând stângaci și naiv să manipuleze opinia publică, reușind doar să demonstreze că acea pregătire juridică solidă cu care se laudă este inexistentă.
Din incoerenta declarație a conducătorului național social democrat a rezultat, într-o primă fază, că domnia sa se ante-pronunță și este vorba de acuzații nefondate, pentru ca apoi să considere, într-o revenire spectaculoasă la bunul simț, că justiția o să analizeze corect aceste acuze.
De remarcat este că, din aceeași logică a minciunilor, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a adoptat o poziție politică, susținând o serie de acuzații nefondate, dovedind prin aceasta o sincronizare în timp și în argument cel puțin interesantă. Prin aceasta Arhiepiscopul Argeșului și al Muscelului  dovedește ca nu s-a depărtat de perioada când a fost deputat PSD și ierarhia pe care o respectă nu este cea religioasă.
PDL Argeș refuză să se implice în tentativa PSD de politizare a actului de justiție, nefiind domeniul de activitate al unui partid politic și solicită o mai mare responsabiliate și maturitate în declarațiile legate de un domeniu care trebuie să ramână independent: JUSTIȚIA.
Biroul de Presă PDL Argeş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea