Panică în rândul oamenilor de afaceri din Argeş

# Arestarea lui Constantin Nicolescu pare să fi deschis o cutie a Pandorei # Numeroşi primari PSD se tem pentru propria libertate # Primarii din Câmpulung, Budeasa şi fostul primar din Curtea de Argeş – deja chemaţi la audieri # Mircea Andrei: Îi voi acţiona în judecată pe Înalt Prea Sfinţia Sa Calinic şi pe Victor Ponta. Recenta arestare a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a semănat o panică de nedescris în primul rând în mediul de afaceri argeşean. Drumarii şi constructorii sunt categoriile cele mai „bântuite” de spaimă, pe la colţuri şuşotindu-se despre iminente noi arestări. Iată cum sună o parte din comunicatul publicat de DNA, privind punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva preşedintelui Constantin Nicolescu:
La data de 8 iunie 2006, Consiliul Judeţean Argeş a accesat un program de finanţare nerambursabilă de tip PHARE în sumă de 880.249,95 euro, având ca obiectiv efectuarea de lucrări de reabilitare/reconstrucţie a 4 unităţi şcolare de pe raza judeţului Argeş, pretins afectate de inundaţiile din anul 2005. Accesarea acelor fonduri s-a făcut prin menţionarea, în cererea de finanţare întocmită de Consiliul Judeţean Argeş, a unui document care nu exista în realitate (respectiv raportul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş), precum şi a unor împrejurări nereale sau inexacte privind situaţia celor 4 unităţi de învăţământ, raportată la inundaţiile din anul 2005. Contractele au fost derulate în perioada 2006-2008, toate lucrările de reabilitare fiind realizate de o singură firmă, care a încasat integral sumele aferente atât pentru lucrări executate cât şi pentru lucrări neexecutate, iar acea firmă se afla în relaţii contractuale şi în raporturi juridice cu familia inculpatului.
În perioada 2006 – 2008, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, inculpatul Nicolescu Constantin a primit cu titlu de mită de la o persoană având calitate de acţionar al unei societăţi comerciale din Piteşti (persoană care administra de fapt interesele acelei firme), suma totală de 66.588,15 lei şi produse, pentru ca în schimb, în calitate şi de ordonator principal de credite, să dispună achiziţionarea, de la acea societate comercială, a unor produse alimentare şi nealimentare, cu nerespectarea procedurilor legale de achiziţie publică.
De asemenea, în cursul lunii iunie 2009, inculpatul Nicolescu Constantin, prevalându-se de influenţa şi autoritatea funcţiei deţinute, respectiv preşedinte al Consiliului judeţean Argeş, l-a instigat pe primarul unei comune din judeţul Argeş, să nu îndeplinească anumite acte de serviciu, mai precis, să nu aplice unei persoane o sancţiune contravenţională la Legea nr.50/1991, solicitare însuşită de către primarul în cauză, care astfel nu a mai aplicat o amendă de 100.000.000 lei vechi.
Firma despre care se face vorbire în materialul DNA cu privire la reparaţiile de şcoli este Zeus S.A., manageriată de Grigore Dobre. Firma lui Dobre are trecute în portofoliu sute de lucrări de anvergură, numeroase dintre acestea executate cu bani de la C.J. Argeş: sediile Romtelecom, SNP Petrom Piteşti,   modernizarea centrului Piteştiului, blocuri ANL,  reabilitarea din temelie şi modernizarea sediului Direcţiei Judeţene de Muncă Argeş, construirea – tot cu fonduri europene – a podului peste râul Argeş de la Căteasca.  Doi drumari se pare că au afacerile atât de atent cercetate, încât simt direct în ceafă răsuflarea procurorilor DNA. unul dintre aceştia – se şopteşte pe la colţuri – îşi aşteaptă din clipă în clipă mandatul de arestare.

Primarii din Câmpulung, Budeasa şi fostul primar din Curtea de Argeş – deja chemaţi la audieri. Urmează oameni de afaceri şi alţi primari…

Numeroşi primari PSD se tem pentru propria libertate. Numeroase lucrări făcute pe bani publici, din bugete proprii sau în parteneriate cu Consiliul Judeţean Argeş – sunt tot atâtea posibile piste pentru cercetarea unor fluxuri de numerar posibil cu întorsătură penală.
Deja au fost chemaţi la audieri primarul municipiului Câmpulung, Călin Andrei, primarul comunei Budeasa, Ion Ştefan, precum şi fostul primar al municipiului Curtea de Argeş, Gheorghe Nicuţ. Cele trei localităţi au beneficiat şi ele de reabilitări de unităţi şcolare din bani europeni. Numeroase alte localităţi se pare că sunt pe lista de aşteptare, vizate fiind lucrări de construcţii diverse cât şi asfaltări şi reabilitări de drumuri.

Mircea Andrei: „Îi voi acţiona în judecată pe Înalt Prea Sfinţia Sa Calinic şi pe Victor Ponta“

Senatorul PDL Mircea Andrei a declarat că îi va acţiona în judecată pe IPS Calinic şi pe liderul PSD Victor Ponta.     "Îi voi acţiona în judecată pe Înalt Prea Sfinţia Sa Calinic şi pe Victor Ponta. Consider că afirmaţiile lor calomnioase şi nejustificate, sunt afirmaţii făcute din interes politic, neadevărate şi fără acoperire", a precizat preşedintele  PDL Argeş.    Mircea Andrei a arătat că Victor Ponta a afirmat, la o emisiune televizată, că el ar fi spus la un ziar local, cu 10 zile înainte, că se vor produce evenimente în Argeş, iar liderul PSD va trebui să dovedească acest lucru. "Şi Înalt Prea Sfinţia Sa Calinic a făcut aceleaşi afirmaţii. Sunt de acord să dovedească, dacă nu pot, este grav", a adăugat senatorul PDL. El a mai spus că IPS Calinic şi Victor Ponta sunt "imaturi pentru funcţiile pe care le deţin".
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea