Scandal în toată regula la alegerile PSD Costeşti

Casa de Cultură a oraşului Costeşti a devenit, miercurea trecută, realmente neîncăpătoare atât fizic, pentru numeroşii membri de partid, cât şi pentru problemele cu care aceştia au venit la Conferinţa Orăşenească a PSD. Miza? Alegerea „şefului” de organizaţie, miză amplificată de cele trei candidaturi depuse, şi anume  a viceprimarului Mimi Niţă (preşedintele în exerciţiu) şi ale consilierilor locali Damian Haralambie şi Daniel Stancu, cel din urmă deţinând şi funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret.
Conferinţa a început cu prezentarea, de către preşedintele în funcţie, a realizărilor din ultimii ani. Prezenţa de la „centru” a fost una destul de generoasă, printre participanţi numărându-se Constantin Nicolescu, Traian Tămagă, Ion Mânzână şi Radu Vasilică. Totul a fost frumos până când nu mai puţin „celebrul” Mimi Niţă a terminat cu expunerea măreţelor realizări reuşite de când ocupă fotoliul de preşedinte al organizaţiei Costeşti. După aceea? Scandal în toată regula! Contracandidatul Damian Haralambie a luat cuvântul „combătându-l” pe şeful direct, una dintre acuze fiind aceea că la şedinţele de consiliu local s-a ajuns să se voteze numai la comandă, nu se mai discută înainte în cadrul grupului de consilieri propunerile de hotărâri. Altă problemă apărută în calea fericirii vicelui Niţă a fost faptul că la conferinţa orăşenească au participat, alături de delegaţii desemnaţi, şi foarte mulţi membri. Aceştia au avut destul de multe cuvinte de critică la adresa actualei conduceri, culminând cu anunţul (îmbrăţişat de mulţi) că, dacă va fi ales din nou actualul viceprimar, ei vor părăsi organizaţia. Cel de-al doilea contracandidat, consilierul local Daniel Stancu, reprezintă de asemenea un potenţial pericol pentru viceprimarul de Costeşti, atâta vreme cât am auzit voci care spuneau că Niţă l-a vânat efectiv la întrunirea de la Goleşti pentru a-l ruga să nu candideze. Acelaşi lucru se pare că s-a întâmplat şi pe ruta Niţă-Haralambie… „Nu mă interesează neapărat să fie eu preşedinte! Vreau însă ca partidul să crească aici în zonă, să facem treabă bună, să fim apreciaţi de oameni!” a spus Daniel Stancu (foto), în aplauzele celor de faţă. Se pare că tânărul preşedinte al organizaţiei de juniori deja a făcut un pas important în faţă, dacă raportăm la manifestările de simpatie arătate de membrii de partid prezenţi.
Alegerile au fost amânate până sâmbăta viitoare, când se va ţine Adunarea Generală a PSD Costeşti. Mişcările de trupe au şi început se pare, existând voci care reclamau deja majorarea bruscă a numărului de membri de partid din Pârvu Roşu de la 10-12 la peste 40. Vom reveni.
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea