Mircea Diaconu: „ANI nu trebuia să existe!”

Senatorul de Argeş, Mircea Diaconu, şi-a prezentat, la Piteşti, părerile despre subiecte la ordinea zilei, precum alianţa PNL cu PSD sau decizia Agenţiei Naţionale de Integritate în ceea ce-l priveşte. În stilul relativ boem pe care îl are, actorul devenit acum doi ani şi ceva senator liberal în colegiul din nordul judeţului şi-a explicat, tranşant, motivele pentru care susţine viitoarea construcţie politică menită să înlocuiască actuala putere, dar şi activitatea din Parlament.

„Scăpaţi-ne de dracu’!”

Fără să dea prea multe explicaţii vizavi de doctrine şi orientări politice, Mircea Diaconu a dat un exemplu prin care a dorit să explice de ce este necesară unificarea opoziţiei. El a povestit că o vânzătoare l-a recunoscut şi i-a spus, în timp ce-i făcea cadou nişte pateuri, „Scăpaţi-ne de dracu’!”, referindu-se la actuala putere. De altfel, Mircea Diaconu crede că această iniţiativă, la care s-a raliat, este şi o responsabilizare: „Oamenii te apucă de mână, te strâng, şi-ţi spun, dom’le, faceţi ceva, scăpaţi-ne, dom’le, de ăştia!”. Astfel îşi explică actorul devenit senator de Argeş activitatea politică, dar şi cea mediatică, Mircea Diaconu fiind, de altfel, unul dintre invitaţii constanţi ai talk-show-urilor de la televiziunile naţionale de ştiri: Dacă mă urmăriţi şi sunteţi atenţi la ce vorbesc, foarte puţin miroase a politică din ceea ce spun eu, în măsura în care iubirea de celălalt, onoarea naţională, morală publică, sunt temele mele obişnuite şi dacă astea sunt politice, înseamnă că eu n-am înţeles nimic din viaţa asta!”

„Eu am cartea mai mare!”

Referitor la anunţul ANI despre incompatibilitea sa, în dubla calitate de director la teatrul Nottara şi de senator, Mircea Diaconu susţine că nu are nicio problemă, fiind vorba despre „arătatul pisicii”. Astfel,  el spune că la dosarul deciziei respective nu există punctul lui de vedere, ceea ce face ca acel act să fie nul. În plus, Mircea Diaconu are, de partea lui, din partea Comisiei Juridice din Senat, o decizie prin care i se aduce  la cunoştinţă că poate îndeplini simultan şi funcţia de senator, şi pe cea de director de teatru, nefiind vorba despre o poziţie comercială: „Dacă ANI e o agenţie aflată sub control parlamentar, ea nu poate să cenzureze hotărârile Parlamentului în niciun fel (...). Deocamdată e ca la poker, cartea mare e la mine, nu la ei”. În context, Mircea Diaconu a criticat activitatea instituţiei care îl declarase incompatibil, arătând că  „ANI nu trebuia să existe, pentru că nu prinde pe nimeni, pentru că nu are cum să prindă pe nimeni, atâta timp cât se ocupă de averile aflate la vedere, nu de cele dosite”.
Adrian Vasiliu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea