Acţionarul majoritar al Alprom, Cătălin Chelu, a fost eliberat din arestul preventiv

# Alături de acesta au fost eliberaţi şi cei trei apropiaţi ai săi - Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, la jumătatea săptămânii trecute, ca omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu să fie eliberat din arest, împreună cu cei trei complici ai săi. Decizia de eliberare a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti de către procurorii anticorupţie, dar instanţa a respins recursul şi a decis înlocuirea arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara.
Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat, în 19 noiembrie 2010, un flagrant în cazul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, după ce ar fi încercat să îi ofere mită 50.000 de euro lui Dan Valentin Fătuloiu. Presupusa mită cuprindea şi două automobile de lux precum şi două vile din aceeaşi categorie la marginea Bucureştiului. Cătălin Chelu, Ştefan Badea, Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu au fost reţinuţi în 20 noiembrie 2010, o zi mai târziu fiind arestaţi, ulterior fiind deferiţi justiţiei. În 23 noiembrie 2010, Fătuloiu a fost revocat din funcţie, la scurt timp după scandalul privind mita de un milion de euro, propusă în cabinetul ministerial şi dată în parcarea MAI.
În rechizitoriul întocmit, procurorii anticorupţie arată că, în perioada august - 12 noiembrie 2010, Cătălin Chelu i-a promis chestorului-şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu (denunţător în cauză) suma de un milion de euro pentru ca acesta, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale, având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu şi persoanele apropiate acestuia. Prelucrarea datelor respective se efectua în cadrul cooperării inter-instituţionale cu Ministerul Public, în legătură directă cu punerea în aplicare a Planului Naţional Comun de Acţiune, în domeniul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, potrivit DNA.
Fostul secretar de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu şi fiul acestuia, Alexandru, au fost audiaţi ca martori de către instanţa Tribunalului Bucureşti, în cazul privind tentativa de mituire a chestorului de poliţie şi în care sunt judecaţi oamenii de afaceri Cătălin Chelu, Ştefan Badea, Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu. Fătuloiu şi fiul acestuia, ambii denunţători în acest dosar, au reiterat acuzaţiile de dare de mită aduse la adresa celor patru. În depoziţia sa, Fătuloiu a arătat instanţei că nu este în duşmănie sau relaţii de prietenie cu niciunul dintre cei patru inculpaţi în dosar şi că a aflat despre faptul că omul de afaceri Cătălin Chelu doreşte să-i ofere o mită de un milion de euro de la fiul său, Alexandru, care aflase de acest demers de la Ştefan Badea, moment în care a şi făcut autodenunţ, restul acţiunilor sale şi ale fiului său fiind făcute sub comanda procurorului de caz.
A.S.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea